18-04-2009

Drie belangrijke punten voor Heracles Almelo

Bas Dost viert Willie Overtoom's feestje na zijn doelpunt (4-0) mee.
Op de achtergrond schiet Jelle ten Rouwelaar de bal nog maar eens woedend in zijn eigen doel.

ALMELO - Heracles Almelo heeft vrijdagavond in eigen huis met 4-0 gewonnen van NAC Breda. De daarbij horende punten komen de Almeloërs goed van pas in de strijd tegen degradatie uit de eredivisie.

Op papier leek het een lastige klus te gaan worden. NAC Breda - dat op de 7de plaats staat - had eerder dit seizoen in Breda gewonnen van de Almelose ploeg met 3-0. Direct na de start bleek Heracles Almelo volledig voor de 3 punten te willen gaan. Al in de 12de minuut was het prijs. Doelman ten Rouwelaar kon net niet bij de bal nadat Jan Wuytens uit de rebound - vanuit een vrije trap door Ricky van den Bergh - in schoot. De 2-0 werd gescoord uit een strafschop door Ricky van den Bergh (gegeven op advies van de grensrechter), nadat Bas Dost werd neergetrokken door Rob Penders.

In de 27ste minuut mocht het Almelose publiek weer uit z'n dak. Juha Hakola schoot een vrije bal - even buiten het 16-metergebied - op doelman ten Rouwelaar, die de bal via de paal niet buiten het doel kon houden. Willie Overtoom zorgde nog in de eerste helft met een rake kopbal voor de eindstand van 4-0.

De tweede helft had NAC weliswaar meer balbezit, maar de Bredase ploeg kon niet gevaarlijk worden. Heracles vond de 4-0 een prima stand om het duel mee te beëindigen.