Sportberichten


Plaatsing  
 
12-04-2009  

Heracles kansloos tegen Feijenoord

 

ROTTERDAM - Met gele kaarten voor De Vries, Looms, van de Bergh, Maertens en Boakye in de wedstrijd tegen Feijenoord komt de nacompetitie voor Heracles Almelo dichtbij. Het Paasweekend begon zich al slecht af te tekenen doordat Sparta voorbij kwam in de competitiestand met de uitwinst tegen ADO Den Haag.

Roy Makaay zorgde in de 3e minuut al voor een domper door de Almeloërs op achterstand te zetten uit een voorzet van Biseswar, die het foutje van doelman van Nieuwenhuizen afstrafte . De Feijenoorders hadden ook wat goed te maken na de uitnederlaag vorige week in Volendam. In de 23e minuut prikte Makaay er nog een achter de vervanger van de geschorste Pieckenhagen toen Wijnaldem op de achterlijn Looms dolde en op maat voor gaf. Tien minuutjes later kon Bas Dost iets terug doen toen Timmer de bal niet klemvast kreeg. Makaay mocht echter in de 63e minuut vanaf de stip de score uitbouwen omdat Maertens onreglementair Fer de doorgang belette. Na rust wist Heracles op de counter niet tot doelpunten te komen en bouwde Feijenoord de voorsprong uit door doelpunten van Landzaat en Leerdam.
Een troost voor Heracles was de nederlaag van Volendam dat na vijf ongeslagen wedstrijden uit verloor van Heerenveen en opnieuw de rode lantaarndrager is. Heracles zakte één plaatsje naar de 14e plaats in de stand en zag De Graafschap een puntje dichterbij komen.


Feyenoord-Heracles Almelo 5-1
1-0 Roy Makaay (3.)
2-0 Roy Makaay (23.)
2-1 Bas Dost (34.)
3-1 Roy Makaay (58.) penalty
4-1 Denny Landzaat (63.)
5-1 Kelvin Leerdam (68.)

Kijk voor meer via NOS en RTV Oost 

Archief
Terug naar vorige pagina