Sportberichten


Plaatsing  
 
19-04-2009  

Stoevelaar wint succesvolle Heracles Quiz

 

Middels stemkastjes gaven ze antwoorden op de vragen, die vaak met prachtige archiefbeelden werden omlijst. De twee presentatrices Wilma Knegt en Daniëlle Kleinlugtenbeld kweten zich met veel verve van hun taak. Er waren zes ronden, telkens geënt op een thema, zoals de club, de jaren in de eerste divisie, opmerkelijke spelers en de jaren in de eredivisie.

De vragen waren pittig en er zaten ook aardige instinkers tussen. Nadat bijvoorbeeld een filmpje was getoond van Ricky van den Bergh die in de bekerwedstrijd vorig seizoen tegen Roda uit een vrije trap scoorde, werd de vraag gesteld hoe vaak Van de Bergh uit vrije trappen had gescoord in competitiewedstrijden. Hoewel hij de meeste vrije trappen neemt – afgelopen vrijdag kwam er indirect nog een doelpunt uit voort – heeft Van den Bergh echter nog nooit gescoord uit een vrije trap in een competitiewedstrijd. Slechts een paar mensen hadden het antwoord goed. Mooi was ook een fragment uit de VPRO-kroniek Familie Heracles, uit begin jaren 90, waarin enkele vaste oudere supporters commentaar gaven op het elftal.

‘Een makkie’ zei winnaar Stoevelaar nadat hij de hoofdprijs had ontvangen, maar dat was dus een understatement. ‘Ik heb ook een flink aantal keren moeten gokken, maar daar had ik telkens geluk mee.’
Stoevelaar wist geen van de rondes te winnen, maar bleek wel de meest constante deelnemer. De eerste twee rondes werden gewonnen door geschiedenisleraar Bert Broeksma. Bij een ronde kwam René Kolmschot als winnaar uit de bus. Twee rondes werden gewonnen door de zestienjarige Gerwin Plattje.

De reacties op de quiz waren unaniem enthousiast. De aankleding, de presentatie en de professionele aanpak, met stemkastjes, archiefbeelden en filmpjes gemaakt door Bob Rietveld van Heracles overweegt dan ook er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. BoboProducties, zorgden voor een boeiend en gevarieerd programma. Hart voor
.
 

Fotoreportage (32 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina