Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-04-2016  

Inspectie tikt zorgvilla´s Zorg Plus op de vingers

  ALMELO – Nadat vorige maand bekend werd dat de zorg in de Titus Brandsmahof in Almelo ver onder de maat was, is pas nu bekend geworden dat ook de zorg in de zorg- en verpleegvilla´s De Eshorst in Almelo en De Aa in Wierden niet aan de eisen van de inspectie voor de gezondheidszorg voldoet. Medio 2015 werden de zorglocaties door de inspectie beoordeeld.

De zorg in Villa De Aa te Wierden wordt risicovol genoemd vanwege onvoldoendes voor medicatieveiligheid, dossiervorming, inzet ondeskundig personeel, vrijheidsbeperking cliënt en sturen op kwaliteit en veiligheid. Volgens de inspectie wordt door de leiding te weinig onderkent dat men tekort schiet. Een pluspuntje is dat het personeel op de werkvloer betrokken is bij het wel en wee van de cliënten.

Nog meer zorgen maakt de inspectie zich over de verleende zorg in Villa De Eshorst te Almelo. Daar wordt het risico voor de cliënt zeer risicovol genoemd. Ook hier dikke onvoldoendes inzake medicatieveiligheid, dossiervorming, inzet ondeskundig personeel, vrijheidsbeperking cliënt en sturen op kwaliteit en veiligheid. De verleende zorg voldoet vrijwel op alle punten niet aan de eisen en het zorgdossier laat volgens de inspectie zorgelijke lacunes zien. De exploitatie van Villa De Eshorst was jaren in particuliere handen maar werd in 2012 overgenomen van de eigenaar van het pand.

Om de kwaliteit van de verleende zorg op te krikken, is Hans van Laarhoven aangesteld als kwaliteitsmanager bij Zorg Plus. Van Laarhoven was in het verleden o.a. manager van het niet meer bestaande Kraamzorg Service Nederland (KSN).
Lees verder...


Inspectierapport zorgwonen De Aa - Wierden
Inspectierapport zorgvilla De Eshorst - Almelo

 
02-04-2016  

SP-meldpunt werkdruk ziekenhuizen

 

REGIO – De SP heeft meldpunten geopend voor de vermoedde werkdruk in het Isala ziekenhuiz in Zwolle en voor de ZGT ziekenhuizen in Almelo en Hengelo. Het begon n.a.v. geluiden onder personeelsleden van het Isala waarna het meldpunt werd geopend. Via het Zwolse meldpunt kwamen echter ook signalen over werkdruk bij de ZGT ziekenhuizen. Reden voor de SP om ook voor de beide vestigingen in Almelo en Hengelo een meldpunt te openen. Via de meldpunten hoopt de SP inzicht te krijgen over overbelasting en onacceptabele werkdruk. De anonieme inventarisatie moet volgens SP-woordvoerster Tessa Grobben leiden tot betere werkomstandigheden voor het personeel in de ziekenhuizen.
Het s nog niet bekend of de SP mogelijk ook meldpunten opent voor de andere ziekenhuizen in Overijssel.

 
03-04-2016  

Grootste visvijver van Nederland geopend


Betaald vissen op de Koperen Plas met als voorwaarde 'catch and release'.
Foto: www.karperwereld.nl
 

LICHTMIS – Het voormalige golfresort bij De Koperen Hoogte bij De Lichtmis is omgetoverd tot de grootste private visvijver van Nederland. Het gebied is 16 hectare groot en de vijver meet een omvang van 600 m bij 300 m en heeft een diepte tot 17 meter. Bij het visresort behoort een fraai bruin café voor een lekkere hap of een drankje.
‘Ruimte volop voor een mooi visavontuur langs de waterkant of met een elektrisch aangedreven ‘Balley Boat’ op de “Koperen Plas’ zoals het visresort genoemd wordt’, zegt het beheerders echtpaar  Sabine en Marcel Huberts.
De afgelopen maanden werden forellen uitgezet in de twee forellenvijvers en karpers in de grote vijver.

‘Gaat echt een mekka worden met grote karper ( t/m ) 50 pond en forellen ( t/m 90 cm) maar ook bruine forel en beekridders worden er uit gezet. Verder zwemmen er al zeer grote snoeken , baarzen en bakken van ruisvoorns. Kan vanaf de kant maar ook in bellyboats , of kano,s gevist worden. Alles is ‘catch en release’ en weerhaakloos natuurlijk. Kan per uur (betaald) gevist worden. Kan niet wachten’, schrijft ene Dick als Topic op www.vliegvissers.com
Kortom de Koperen Plas kan wel eens trendy worden in Oost Nederland.

Investeerder Hennie van der Most is blij met de opening van de visvijver en wil nog verder investeren in zijn domein rond De Koperen Hoogte. Vorig jaar sloot hij het luxe hotel-restaurant vanwege de economische crisis en oplopende tekorten. Inmiddels is echter het rond draaiende restaurant heropent onder de naam La Tour en op de begane grond een grandcafé-restaurant, geschikt voor feesten en partijen, onder de naam La Lin. Beide bedrijven worden geëxploiteerd door ex- werknemers van Van der Most.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
04-04-2016  

Loek de Vries wordt commissaris bij TenCate


Archieffoto - CEO Loek de Vries en interviewer Martin Steenbeeke tijdens een bijeenkomst van Zakelijk Almelo in 2012 waarin De Vries aankondigde dat het vernieuwde stadion van Heracles Almelo de naam TenCate zou gaan dragen. Tot op heden is dat nog niet gerealiseerd vanwege juridische perikelen met sponsor Pim Polman.
 

ALMELO – Het van de beurs halen van het Twentse Royal TenCate heeft voor bestuursvoorzitter Loek de Vries snellere gevolgen dan vermoed. Tegen de overname door de investeerdersgroep Gilde bestond veel verzet onder de aandeelhouders die min of meer gedwongen werden hun aandelen te verkopen tegen een vermeende te lage prijs. De Vries en commissaris Egbert ten Cate waren de enigen die aandelen mochten behouden en ook dat stuitte tegen de borst van veel aandeelhouders. Bij de overname werd De Vries nog gepresenteerd als de zittenblijvende bestuursvoorzitter maar daar komt nu enigszins onverwacht een einde aan. Al met al werkte De Vries zo’n 25 jaar bij het concern dat hij gedurende de laatste 16 jaar ombouwde naar een hoogwaardig producent van technische kunststofvezels.
In een persbericht stelde De Vries dat TenCate nu een nieuwe fase in gaat en het natuurlijk moment is aangebroken om de balans op te maken. ‘TenCate heeft veel aan hem te danken’, zei president-commissaris Jan Albers. ‘Wij respecteren zijn besluit om terug te treden en zien er naar uit hem als lid van de raad van commissarissen van TenCate te verwelkomen.’
Royal TenCate is o.a. hoofdsponsor van Heracles Almelo.

 
05-04-2016  

Gemeente Wierden zoekt rotonde-sponsors

 

WIERDEN – In navolging van o.a. de gemeenten Almelo en Zwolle, zoekt ook de gemeente Wierden lokale bedrijven die willen optreden als onderhoudssponsor voor de rotondes in de gemeente. Onder voorwaarden mogen de sponsoren er bedrijfsreclames plaatsen. De kosten variëren van 1500 euro tot 2500 euro per rotonde. De gemeente Wierden heeft nog 9 van de in totaal 11 rotondes te vergeven. Bij adoptie maakt het bedrijf zelf een ontwerp voor het binnenste deel van de rotonde. Daarnaast laat het bedrijf het ontwerp en het onderhoud aan de rotonde zelf uitvoeren.
Meer informatie hierover vindt u op www.wierden.nl, waar u een digitaal aanmeldformulier kunt invullen. Daarnaast kunt u contact opnemen met het loket Bouwen en Wonen op telefoonnummer 0546 – 580 838.

 
05-04-2016  

Internationaal goksyndicaat opgerold in Enschede


Screenshot - doorzoeking
 

ENSCHEDE – De politie heeft dinsdagmiddag bij invallen in panden aan de Bruggemanlanden en de Brinkstraat in Enschede een internationaal goksyndicaat opgerold. De huiszoeking vond plaats met behulp van specialisten van defensie die over speciale apparatuur beschikken zoals grondradar om verborgen ruimtes te kunnen vinden.
Bij de doorzoekingen werd o.a. een bedrag van ruim 300.000 euro aangetroffen en werden voertuigen in beslag genomen. De actie van het Functioneel Parket werd uitgevoerd met collega’s in Duitsland en Oostenrijk waar ook panden werden doorzocht evenals in Deventer en Hengelo.
In Duitsland werd een 44-jarige Enschedeër aangehouden die in het bezit bleek van 45.000 euro contant geld dat in beslag werd genomen. Ook werd een 51-jarige Enschedeër opgepakt. Beiden worden als hoofdverdachten gezien. Het vermoeden bestaat dat er voor meer dan één miljoen euro illegaal werd gegokt via gokzuilen en internet, waarover geen kansspelbelasting werd afgedragen. Het ging daarbij ook om gokken op voetbaluitslagen.

 
17-04-2016  

Borne op z'n best met Living Statues

 

BORNE – Het Open Kampioenschap Living Statues van Noord en Oost-Nederland trok weer duizenden kijkers naar de historische kern van Borne en ook de 63 deelnemers kwamen van heinde en verre.
Zo werd Marco Heijnen (Almere) met zijn act ‘Baron van Münchhausen’ door de jury als beste beoordeeld hetgeen hem de wisseltrofee ‘Stille Winnaar’ van kunstenares  Willemien Holterman opleverde uit handen van provinciaal gedeputeerde Hester Maij. Het was de tweede keer dat Heijnen met de winst ging strijken. Zes jaar geleden werd hij ook al eens eerste.
De tweede prijs in Borne werd toegekend aan De Kozak uit Oekraine terwijl vader Reinald en dochter Maud Haverdings uit Borne de derde plek in de wacht sleepten met hun creatie van de Muziekdoos.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (78 foto's)...

 
19-04-2016  

Japanse Asahi koopt Grolsch van SABMiller

 

ENSCHEDE – De Japanse bierbrouwer Asahi staat op het punt voet aan de grond te krijgen in de Europese biermarkt. Het concern deed een bod van 2,6 miljard Euro aan SABMiller om o.a. Koninklijke Grolsch Bierbrouwerijen BV, het Italiaanse Peroni en het Britse Meantime Brewing Company over te nemen.
SABMiller heeft het bod aanvaard onder voorwaarde dat de fusie van het Zuid Afrikaanse SABMiller en het Belgische InBev tot het grootste brouwerijconcern ter wereld door gaat.
De brouwerijgigant in wording, moet als voorwaarde voor de fusie van meerdere mededingingsautoriteiten op diverse thuismarkten merken afstoten. Asahi verwacht dat de overname in de tweede helft van 2016 wordt afgerond.

Al in februari werd Asahi als mogelijke koper genoemd, maar ook bleek er interesse van durfinvesteerders. Dat het toch een brouwer wordt, is een goed teken voor Grolsch, Peroni en Meantime.  Japanse ondernemingen staan bekend als bouwers en niet zo zeer geïnteresseerd in 'snelle' handel om de kas te spekken.

Grolsch vierde vorig jaar haar 400-jarig bestaan. In de jaren dat SABMiller de heerschappij voerde, werd het brouwproces aangepast/versneld en werd mede daardoor de eigen gistcultuur van Grolsch over boord gezet. De gist van Grolsch wordt nog gecultiveerd in een Duitse 'gistbank', zodat deze nog niet verloren is gegaan. Mogelijk dus dat 'Vakmanschap is meesterschap' weer prioriteit krijgt. Asahi produceert naast bieren ook limonades, whisky en wijn, maar ook babyvoeding en voedingssupplementen. Asahi is in Japan importeur van diverse biermerken en o.a. ook van Lucas Bols.

 
21-04-2016  

Aveco de Bondt opent nieuw kantoor in Holten

 

RIJSSEN/HOLTEN – Ingenieursbureau Aveco de Bondt heeft vandaag haar nieuwe kantoor geopend in Holten. Eind vorig jaar verhuisde het bedrijf van Rijssen al naar Holten vanwege de sterke groei. ‘Het nieuwe kantoor is modern en transparant en biedt veel ruimte voor samenwerking en kennisuitwisseling. Hiermee kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn’, zegt vestigingsdirecteur Enrico Koenis.
De komst van het ingenieursbedrijf betekent ook een sterke impuls voor de lokale economie. Het voormalige OAD-pand aan de Burgemeester van der Borchstraat 2 in Holten is nu in gebruik door 120 van de 300 medewerkers van Aveco de Bondt. Hieronder valt ook Archiment, een ervaren bouwmanagementbureau dat werkt voor aansprekende retailers, waaronder Tesla en Apple.
De officiële opening werd bijgewoond door burgemeester Arco Hofland van de gemeente Rijssen/Holten en door Dik Wessels (topman Volker Wessels). Aveco de Bondt behoort tot het bedrijvenconglomeraat van de Rijssenaar.

Maakbare, duurzame oplossingen
Tijdens de opening is een bedrijfsfilm gelanceerd met als motto: “In je element - met Aveco de Bondt”. Algemeen directeur Gerald Paalman hierover: “Onze ambitie is heel simpel: we willen een prettige partij zijn om mee samen te werken én om voor te werken. Als onze specialisten in hun element zijn, leveren ze de beste prestaties voor onze opdrachtgevers. In onze bedrijfsfilm is er daarom niet alleen aandacht voor de mooie projecten waar we aan mogen werken. De focus ligt op de mensen met wie we samen werken aan maakbare en duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.”

Over Aveco de Bondt
Aveco de Bondt is een financieel solide, onafhankelijk ingenieursbedrijf. Actief in de bouw, infra, waterveiligheid, milieu en duurzaamheid. In  iedere fase van een project; van planvorming, ontwerp en engineering tot en met realisatie, beheer en onderhoud. Aveco de Bondt werkt voor Rijkswaterstaat, waterschappen, gemeenten en voor bouwondernemingen, ontwikkelaars en investeerders. Zo’n 300 specialisten werken met grote betrokkenheid en liefde voor hun vak aan maakbare, duurzame oplossingen. Dichtbij en samen met de opdrachtgever vanuit vestigingen in Holten, Amersfoort, Eindhoven en Breda. www.avecodebondt.nl


< Het nieuwe kantoor van Aveco de Bondt in Holten

Foto: Marlie Koggel

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-04-2016  

Patisserie Van Otten ook naar Wierden

 

REGIO – Patissier en Broodspecialist  Van Otten heeft in Wierden Bakkerij Kamphuis overgenomen. De oorsprong van Bakkerij Van Otten ligt in Enter waar Jans van Otten in 1928 met een bakkerij begon en nu in de derde generatie zit. In 1999 vestigde Van Otten zich ook in Goor en in 2009 werd in Almelo Banketbakkerij Dhert aan de Grotestaraat Zuid overgenomen. Onlangs werd echter verhuist naar de Bornsestraat. In 2010 volgde de vestiging annex ijssalon in Rijssen en ni dan de overname van Kamphuis in Wierden wegens gebrek aan opvolging. Kamphuis zelf en het verdere personeel gaan bij Van Otten aan de slag. De kleinere vestiging van Kamphuis aan de Kerkstraat gaat dicht en wordt er in Wierden gefocust op de vestiging aan het Burgemeester J.C. van den Berghplein.

 
26-04-2016  

Aanbesteding Regiotaxi Twente is een ratjetoe

 

REGIO – De 14 Twentse gemeenten hadden besloten tot een gezamenlijke aanbesteding voor het Regiotaxivervoer in het kader van de Wmo, maar dat dreigt te ontaarden in individuele gemeentelijke keuzes en rechtszaken. De gemeente Twenterand trad op als aanbestedende dienst en koos voor de opgedeelde kavels de vervoerders Connexxion, Luttikhuis en DVG. De huidige vervoerder (tot 1 juli) Brookhuis viel daarmee uit de boot. Deze tekende echter protest aan omdat Connexxion en Luttikhuis  hebben verzuimd een extra recente controle door Sociaal Fonds Taxi aan te vragen. Deze mag niet ouder dan 2 jaar zijn.
De Twentse gemeenten herzagen daarop hun voorlopige gunning aan Connexxion en Luttikhuis ten faveure van Brookhuis.
Connexxion en Luttikhuis maakten daarop eveneens bezwaar en hebben nu gerechtelijke stappen in kort geding aangekondigd. Daarmee is onzeker of de ingangsdatum 1 juli wordt gehaald.

 
27-04-2016  

Auto´s botsen op A35/A1 bij Borne

 

REGIO – Op de A35/A1 net na de afslag Borne West kwam het woensdagavond rond 20.00 uur tot een botsing tussen twee auto’s waarbij er een op z’n kop belandde en er in ieder geval een gewonde viel die naar het ziekenhuis werd vervoerd.
Toevalligerwijze waren inzittenden van twee ME-busjes getuige en zij hebben onmiddellijk eerste assistentie verleend. Het verkeer werd omgeleid via de afslag Borne West en om 22.00 uur werd de weg weer vrij gegeven.

Twitterfoto's: @wahengelosees

 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
28-04-2016  

Enschede is Overijssels koploper in leegstand


Afbeelding DTZ-vastgoed
 

REGIO – Van al het vastgoed in Overijssel heeft de gemeente Enschede het hoogste percentage leegstand, zo meldt de Leegstandsmonitor Overijssel dat mede is gebaseerd op cijfers van het CBS. De gemiddelde leegstand van alle vastgoed in Overijssel betreft 6 procent, In Enschede is dat 8 procent oftewel een aantal van 977.866 m2.
Hengelo (457.490 m2), Ommen, Staphorst en Zwolle (603.310 m2) zitten op 7 procent en dus ook boven het gemiddelde. De gemeenten Deventer (424.470 m2), Haaksbergen, Hardenberg, Twenterand zitten precies op het gemiddelde.

Almelo relatief gunstig
Van de grotere gemeenten in Overijssel staat Almelo er relatief gunstig voor met 5 procent (316.590 m2), een percentage dat ook opgaat voor Hellendoorn en Steenwijkerland.   
Dalfsen, Dinkelland, Kampen, Losser, Oldenzaal (109.170 m2), Wierden en Zwartewaterland zitten op 4 procent leegstand terwijl Hof van Twente, Olst/Wijhe, Raalte, Rijssen/Holten en Tubbergen op 3 procent zitten. De gemeente Borne staat er het gunstigste voor met slechts een leegstandspercentage van 2 procent (38.300 m2) over al het vastgoed in de gemeente.
Op de website www.overijssel.nl/over-overijssel/cijfers-kaarten/economie/leegstandsmonitor-0/ zijn verder alle details te vinden zoals leegstand van kantoren, winkels, industrie, woningen et cetera.

 
28-04-2016  

Ter Steege neemt De Vree en Sliepen Tiel over

 

RIJSSEN – De Ter Steege Groep in Rijssen heeft het bijna 127-jarige aannemersbedrijf De Vree en Sliepen B.V. uit Tiel overgenomen. Het bouw- en utiliteitsbedrijf in Tiel telt 49 personeelsleden en maakte de laatste jaren een omzet van 20 miljoen euro. De directieleden Ted van der Netten van Stigt en Peter Dikker blijven bij De Vree en Sliepen in functie. Met de overname in Tiel wil de Ter Steege Groep het werkgebied voor de divisie vastgoed in Nederland te versterken.

Tot het uit 1911 stammende bouwconcern Ter Steege behoren o.a. de zelfstandig werkende bedrijven Ter Steege Bouw met vestigingen in Rijssen, Apeldoorn en Hardenberg, Ter Steege Vastgoed & Projecten, De Vree & Sliepen B.V. te Tiel, de industriële poot Reginox (RVS) in Rijssen en de handelspoot met vestigingen van Gamma Bouwmarkten in Rijssen en Hellendoorn en  Bouwmaat bouwmarkten (of deelnemingen) in Rijssen, Enschede, Ede, Spijkenisse, Groningen, Hilversum, Gouda, Leeuwarden, Den Haag, Zwolle, Delft en Huizen.
In totaal telt de Ter Steege Groep bijna 600 personeelsleden en het concern maakte de laatse jaren zo’n 125 miljoen euro omzet.

De directie van de Ter Steege Groep wordt gevormd door algemeen directeur Hans ter Steege en de directeuren Herman ter Avest en Johan Jansen. Commissaris is Arend Jan ter Steege.

Archief
Terug naar vorige pagina