Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
03-04-2016  

Grootste visvijver van Nederland geopend


Betaald vissen op de Koperen Plas met als voorwaarde 'catch and release'.
Foto: www.karperwereld.nl
 

LICHTMIS – Het voormalige golfresort bij De Koperen Hoogte bij De Lichtmis is omgetoverd tot de grootste private visvijver van Nederland. Het gebied is 16 hectare groot en de vijver meet een omvang van 600 m bij 300 m en heeft een diepte tot 17 meter. Bij het visresort behoort een fraai bruin café voor een lekkere hap of een drankje.
‘Ruimte volop voor een mooi visavontuur langs de waterkant of met een elektrisch aangedreven ‘Balley Boat’ op de “Koperen Plas’ zoals het visresort genoemd wordt’, zegt het beheerders echtpaar  Sabine en Marcel Huberts.
De afgelopen maanden werden forellen uitgezet in de twee forellenvijvers en karpers in de grote vijver.

‘Gaat echt een mekka worden met grote karper ( t/m ) 50 pond en forellen ( t/m 90 cm) maar ook bruine forel en beekridders worden er uit gezet. Verder zwemmen er al zeer grote snoeken , baarzen en bakken van ruisvoorns. Kan vanaf de kant maar ook in bellyboats , of kano,s gevist worden. Alles is ‘catch en release’ en weerhaakloos natuurlijk. Kan per uur (betaald) gevist worden. Kan niet wachten’, schrijft ene Dick als Topic op www.vliegvissers.com
Kortom de Koperen Plas kan wel eens trendy worden in Oost Nederland.

Investeerder Hennie van der Most is blij met de opening van de visvijver en wil nog verder investeren in zijn domein rond De Koperen Hoogte. Vorig jaar sloot hij het luxe hotel-restaurant vanwege de economische crisis en oplopende tekorten. Inmiddels is echter het rond draaiende restaurant heropent onder de naam La Tour en op de begane grond een grandcafé-restaurant, geschikt voor feesten en partijen, onder de naam La Lin. Beide bedrijven worden geëxploiteerd door ex- werknemers van Van der Most.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina