Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-04-2016  

Inspectie tikt zorgvilla´s Zorg Plus op de vingers

 

Conglomeraat
Sinds begin 2015 vallen de Aa te Wierden en De Eshorst onder de Zorg Plus Holding BV van zorgondernemer Jan Torny. De holding omvat zeven BV’s waaronder de Zorg Plus Twente BV, De Eshorst BV, Residentie de AABV, ZPT Groningen BV, Zorg Plus Thuis Groningen BV, Zorg Plus Thuis Enschede BV en Zorgflex BV. Ook de zorg in woonlocatie Oranjeplein Vroomshoop wordt verleend door Zorg Plus Holding BV. ZorgPlus verleent hier niet alleen de zorg, maar is ook de hoofdhuurder en verhuurder van de appartementen waardoor feitelijk een situatie bestaat van gedwongen winkelnering.
Torny maakte zijn eerste fortuin met instellingen in de kraamzorg in de regio Utrecht. Vrij kort na verkoop ging dat echter failliet. Daarna volgden het ter ziele gegane Kraamzorg Services Nederland (KSN) met tal van onderliggende kleine BV’s en Thuiszorg Service Nederland (TSN) dat onlangs failliet ging. Torny verkocht TSN in 2007 aan de ADG Groep waaronder ook schoonmaakorganisatie Asito behoort. Torny bleef nog tot 2012 als directeur verbonden aan TSN en maakte in die jaren TSN tot de grootste thuiszorginstelling van Nederland door overnames van in moeilijkheden verkerende thuiszorgorganisaties en aanbestedingen bij gemeenten onder de kostprijs. Onlangs werden die ambities om de grootste te worden gelogenstraft. De overheid gaf geen krimp waardoor een faillissement van TSN onvermijdelijk werd.
Torny heeft inmiddels meer ijzers in het vuur dan de ondernemingen die vallen onder de Zorg Plus Holding BV.
Zo bezit hij naast zijn horeca-activiteiten in Almelo ook o.a. Reware (software voor de zorg) en zorgorganisatie Thuisgenoten BV. Met deze laatste is Torny volop in de slag met gemeenten om cliënten van het ter ziele gegane TSN over te nemen. 


Inspectierapport zorgwonen De Aa - Wierden
Inspectierapport zorgvilla De Eshorst - Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina