Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
04-04-2016  

Loek de Vries wordt commissaris bij TenCate


Archieffoto - CEO Loek de Vries en interviewer Martin Steenbeeke tijdens een bijeenkomst van Zakelijk Almelo in 2012 waarin De Vries aankondigde dat het vernieuwde stadion van Heracles Almelo de naam TenCate zou gaan dragen. Tot op heden is dat nog niet gerealiseerd vanwege juridische perikelen met sponsor Pim Polman.
 

ALMELO – Het van de beurs halen van het Twentse Royal TenCate heeft voor bestuursvoorzitter Loek de Vries snellere gevolgen dan vermoed. Tegen de overname door de investeerdersgroep Gilde bestond veel verzet onder de aandeelhouders die min of meer gedwongen werden hun aandelen te verkopen tegen een vermeende te lage prijs. De Vries en commissaris Egbert ten Cate waren de enigen die aandelen mochten behouden en ook dat stuitte tegen de borst van veel aandeelhouders. Bij de overname werd De Vries nog gepresenteerd als de zittenblijvende bestuursvoorzitter maar daar komt nu enigszins onverwacht een einde aan. Al met al werkte De Vries zo’n 25 jaar bij het concern dat hij gedurende de laatste 16 jaar ombouwde naar een hoogwaardig producent van technische kunststofvezels.
In een persbericht stelde De Vries dat TenCate nu een nieuwe fase in gaat en het natuurlijk moment is aangebroken om de balans op te maken. ‘TenCate heeft veel aan hem te danken’, zei president-commissaris Jan Albers. ‘Wij respecteren zijn besluit om terug te treden en zien er naar uit hem als lid van de raad van commissarissen van TenCate te verwelkomen.’
Royal TenCate is o.a. hoofdsponsor van Heracles Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina