Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
05-04-2016  

Internationaal goksyndicaat opgerold in Enschede


Screenshot - doorzoeking
 

ENSCHEDE – De politie heeft dinsdagmiddag bij invallen in panden aan de Bruggemanlanden en de Brinkstraat in Enschede een internationaal goksyndicaat opgerold. De huiszoeking vond plaats met behulp van specialisten van defensie die over speciale apparatuur beschikken zoals grondradar om verborgen ruimtes te kunnen vinden.
Bij de doorzoekingen werd o.a. een bedrag van ruim 300.000 euro aangetroffen en werden voertuigen in beslag genomen. De actie van het Functioneel Parket werd uitgevoerd met collega’s in Duitsland en Oostenrijk waar ook panden werden doorzocht evenals in Deventer en Hengelo.
In Duitsland werd een 44-jarige Enschedeër aangehouden die in het bezit bleek van 45.000 euro contant geld dat in beslag werd genomen. Ook werd een 51-jarige Enschedeër opgepakt. Beiden worden als hoofdverdachten gezien. Het vermoeden bestaat dat er voor meer dan één miljoen euro illegaal werd gegokt via gokzuilen en internet, waarover geen kansspelbelasting werd afgedragen. Het ging daarbij ook om gokken op voetbaluitslagen.

Archief
Terug naar vorige pagina