Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
01-02-2010  

Over: Seks

 

Nee, daar ga ik het niet over hebben, maar zo’n kop trekt wel de aandacht.

Tsja, waar moet je het nu over hebben op politiek niveau? Als zelfs op Malta het al jaren een zooitje is, wat moet het dan van ons Almelo worden. De verkiezingsstrijd is weer begonnen en het is al weer trekken de landelijke politicussen er op uit om lokale polletjetiek te gaan voeden. Om zo vooral maar de gedachte in gang te houden, dat lokale polletjetiek gelijk is aan de landelijke. Mooi niet mensen!!!!Lokaal = anders dan regionaal = weer anders dan landelijk = weer anders dan Europees (lees Brussel!!!!)
en nog meer als toen ik er mee bezig was met de lokale politiek
Het was toen ook helemaal anders in Almelo. Toen had de oppositie nog wat in de melk te brokkelen. Maar de afgelopen 4 jaar is het alleen de coalitie geweest die wat te zeggen had en door gebrek aan samenwerking tussen de oppositie is het echt 3x ruk geweest.
En dan als topper die SP die er echt helemaal niks van heeft gebakken.
Natuurlijk baal ik dat ik door hen mijn blauwe stoel heb veloren, maar wanneer ze nog wat hadden gepresteerd, dan had ik er vrede mee gehad, maar ze hebben er echt helemaal 3x niks van gemaakt. En de rest van de oppositie ook 2x niks. Ja sorry Bert (Hümmels, opperhoofd van LeefBaarAlmelo) maar ook 2x ruk, nada, noppes.
Ik geef dus ome Marcel (Hubers, opperhoofd van de BBA) helemaal gelijk, dat hij niet meedeed aan het afgelopen eerste openbare debat. Ik maakte het nog goeierder, ik ben er helemaal niet geweest.

Ik heb het dus afgelopen dinsdag weer geprobeerd om weer eens een raadsvergadering te volgen, maar dat gaf mij geen plezier. Hoewel het verbazend druk was op de publieke tribune. Maar ook de onderwerpen konden mij niet echt boeien, dus ben ik maar de andere kroeg in gedoken. Daar was het wel gezellig. De koffie op ons gemeentehuis was overigens prima.

Wat valt er verder voor leuks te vertellen. Helemaal goed dat er zaterdagavond niet gestrooid werd. Almelo helemaal wit en lekker rustig op de interne wegen. Mooi man.
Heracles 0-0 tegen Utrecht, het kacheltje brandt 100% en ome Anthon (Sjoers) redt het weer ondanks dat hij passieve informatie heeft gepleegd. Kijk, dat bedoel ik met de kracht van de coalitie. Dat is niet echt leuk, maar ik ga mij er niet druk om maken.

In’t kort en tot de volgende keer.

Bert Kozijn ook als Wethouder voor Bert Kuiper.
Sjoers nog even 4 jaar blijven en dan heeeeeel snel gaan vissen. Maar hij wil dat niet dus neefje Fred (Gerrits, u opperhoofd van D66) mag van mij dan 4 jaar wethouder worden. Dan mag de PvdA van mij de grootste partij worden.
LeefBaarAlmelo (Bertjuuh) blijft, maar alleen als raadslid, niet als wethouder, BBA er weer in, maar dan alleen als die lopende Wikipedia van Almelo (neefje Marcel Hubers) als opperhoofd komt., Ome Gijs (opperhoofd ALA) die ouwe knar, moet ook blijven, want die heeft ook kennis en ervaring

En de complimenten voor de vuilnisophalers met dit weer en gladheid…

Vind ik, Chris dus..

 
07-02-2010  

Over: Wilders gehakt, en heb het door

 

Nu wordt er niet alleen bij ons in de Goossenmaat gemoord, maar ook justitie vermoord mensen, zo lees ik laatst in De Spits.
Lees ik daar: “Justitie maakt gehakt van Wilders”.
Nou was die vent bij leven al niet te pruimen, maar als gehakt, kan die volgens mij direct de kliko in. Gehakt van Wilders komt nooit een of andere keuring door.
En dat die zool van een Moskovisch (kan die naam zo langzamerhand ook al niet goed uit mijn strot cq toetsenbord krijgen) zo’n achterlijke ook nog eens gaat verdedigen.
Staat die Wilders met z’n ongelijkte smoel nog te beweren dat het gerecht geen bevoegdheid heeft en weet ik veel wat voor een onzin. En uiteindelijk dat hij geen respect en vertrouwen heeft in de rechtsstaat! By all means, als er één geen respect heeft voor zijn medemens is het die Wilders wel. Logisch dat hij bijna niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij kan geen geschikte mensen vinden. Nou dat is nog al duidelijk, geschikte mensen gaan helemaal niet met zo’n ongeschikte siepel in zee.

En helemaal heb ik het wel weer gehad met die gemeenteraadsverkiezingen. Loop ik in Utrecht, wordt er geflyerd voor onder andere D66. Staat die Pechtold op die flyer. Wat heeft die gup nou te maken met D66 Utrecht? Die moet gewoon opzouten naar Den Haag en pas zijn mond weer open doen volgend jaar bij de Kamerverkiezingen.
Dus: Den Haag bemoei je niet met de lokale politiek en verkiezingen. De\SP maakt het helemaal bond. Daar wordt de gehele campagne aangestuurd vanuit het centrale comité uit Den Haag. Pure communisme en dictatorialisme. En de val van de muur heeft toch geleerd dat dat systeem niet werkt. Nou blijkbaar niet bij die onderontwikkelde SP-ers.
Die voorzitter van de SP Almelo, uhm uhm oh ja Javier Cornelissen (logisch dat ik zijn naam moeilijk kan onthouden, want hij is zo nietszeggend.) beloofd dus dat de SP vaker zijn/haar gezicht zou laten zien in de gemeenteraad. By All Means. Hij geeft dus toe dat de SP de afgelopen 4 jaar er helemaal niks van heeft gebakken. 3x € 1200,= naar de gossepietjes. Dus die mogen van mij ook af door de zijdeur.
Dan die moraalridders van een CDA en CU. Nou CDA mag er dan 3 houden, CU ook wel één stoel. VVD maximaal 4, omdat ik ze wel leuke lieden vind. BBA met 2 terug, Marcel Hubers sowiezo. Dan Bert Hummels ook terug en hoe hij zijn partij dan noemt is mij gehakt. Mag wel LeefBaarAlmelo blijven. D66 met 1 omdat ik Fred Gerritse wel mag, onze Jezus Christ Superstar. GroenLinks met 3.
Gijs Stork met z’n ALA, ala ook terug, goeie vent met heel veel kennis.
Zit ik inmiddels op 16. En de rest 19 stoelen naar de PvdA.
Nou gaat die Marc Geerding (ook een beste vent hoor) van TON ook mee doen en boos te zijn. TOA zou beter zijn, maar hij wil meeliften met die Rita Verdonk. Ok, mag, gewoon meedoen.
En dan heb je Partij Vrij Almelo, alsof we in Almelo gebonden zijn, en dan die Lijst Cete. Gewoon meedoen allemaal. Hartstikke leuk en een hele levenservaring. En ik weet het, want ik heb het ook gedaan. Kost wel ff wat….
En Henk Kosters (bond van oudjes) snel weer bij de pinken zijn hoor en je niet te suur maken want dat is de poletiek niet waard. Denk aan je hart.

Zo ik heb het door…

Groet’n Chris
 

 
10-02-2010  

Over: Scheringa vs VVD, witteboorden crimin...

 

Over: Scheringa vs VVD, witteboorden criminaliteit en België
Zie ik die Dick Scheringa, ooit eens opperhoofd van die D(ebacle) S(hit)B(ank) met z’n arrogante kop weer voor de tv. Ook toen voor de giro 555 actie voor Haïti. Zeker weer een aflaatje kopen.
Die Dick is gewoon een hele pientere kwaaijonge die hele dure speeltjes had. Bankiertje spelen, voetbalklupje hebben, museumpje, paar dure auto’s, etc.
En dat dus ten koste en over de ruggen van de spaarders van die (S)cheringa (H)obby) B(ank), die hebberig in de hoge rente percentages zijn gestonken en uiteindelijk toch op zijn en haar gezicht gegaan. En dan nog verdedigen dat er 80% (tachtig!!!) onkosten werden gerekend over het aangaan van een lijfrente lening en dat dan ook nog glas hard weten te verdedigen.
Alhoewel valt die mensen wat te verwijten? Het was toch een DNB gegarandeerde bank? Alles was toch goed gegarandeerd enzo? Gelijk die Ice-Save?
En dan de toezichthouders die dat allemaal ook nog eens hebben gesignaleerd en niet echt met druk heben weten, durven door te geven aan De Nederlandse Bank, die op haar beurt weer met handen en voeten gebonden waren aan de wet, zoals opgesteld door ons, de kiezer van Nederland. Want de 2e kamer is gekozen door jou en ikkuh.
Ja, ja, ik ben ook voor € 75,= op mijn tanden gegaan met Ice Save…. Want die hadden toen ik daar begon ook zo’n mooie hoge rente en waren ook gegarandeerd door de NedBa.
Maar die hele bankenwereld is hèt voorbeeld van witteboorden criminaliteit. En ze komen er nog mee weg ook tot nu toe. Ed Nijpels, Gerrit Zalm om er maar een paar te noemen. Zijn dat niet allemaal VVD-ers? Komen die wite boorden criminelen niet allemaal uit de VVD hoek? Kzal het eens aan Ome Gerrit (v.d. Woudenberg, opperhoofd v.d. VVD-Almelo) vragen.
We zullen eens kijken hoe dit afloopt, maar van mij mag die Dick Scheringa voor de rechter en in de bijstand. Kaalplukken die gast. Er zijn zelfs mensen die zelfmoord hebben gepleegd omdat ze het financieel niet meer zagen zitten!
En die angsthazen van een toezichthouders moeten ook maar een les leren.
En nu ook al die PIGS landen. Portugal, Italië, Griekenland en Spanje. Vette te grote staatsschulden en de rest van Europa kan dat allemaal weer oplossen. Jij en ik dus.
Dan doet die Wouter Bos het helemaal nog niet zo slecht. We wachten af en het kan alleen maar leuker worden….

En die Belgen winnen het weer van ons. 1000 kilometer file tegen ruim 500 bij ons! (Dd 10-02-2010)
En verder vind ik het allemaal prachtig.
Groet’n… Chris.

 
16-02-2010  

Over: Goossenmaat een moordwijk en Indigo


 

Lees ik daar in Tubantia van afgelopen zaterdag bijna alles wat ik gezegd heb over mijn wijkje de Goossenmaat. Bijna geen woord verkeerd, maar ik woon “slechts” 26 jaar in die mooiste wijk van Almelo. Maar waar ik mij nou een beetje pissig over maak is wel die uitlatingen van die “snobs” (lekker dat gegeneraliseer) van de Ambtstraat bewoners. Die begrijpen er helemaal niets van. Als we in die steeg even het vergrootglas laten zwerven, nou, dan wonen daar ook enkele van “dat spul” waar juist die Ambtstraters iets over denken te moeten zeggen van ons volk “ aan de andere kant van het park”. Alsof in die Ambtstraat de enige straat is waar koopwoningen staan. Nou toevallig helemaal niet. In de rest van de Goossenmaat staan ook wel woningen. En die achterlijke Pool woonde gewoon in die Ambtstraat hoor….
Nu weet ik wel dat er slechts één of twee mensen vanuit de Ambtstraat zijn geïnterviewd en juist die twee mensen een moeilijke jeugd hebben gehad en daar eigenlijk niet over willen praten en dus daarom maar afgeven op anderen, terwijl het helemaal aan hun zelf ligt. Maar om daar achter te komen moet je ook psychologie hebben gestudeerd. Maar om een lang verhaal nog langer te maken, de Ambtstraat hoort gewoon bij de Goossenmaat hoor! En wanneer die verdiepte spoormeuk en beetje aan kant is, wordt dat ook een mooie straat.
En voor de rest van mijn verhaal: ik sta daar nog helemaal achter.

En die Bert Kuiper (Wethouder Cultuur en PvdA-er) helemaal leuk.
Willen die “afgestudeerde kunstenaars” van Indigo een ruimte gebruiken in het Hof-88. Gemeentelijke ruimte dus. Ruimte van jou en mij. Nu moet iedereen die die ruimte wil gebruiken voor expositie daar gewoon huur betalen. Indigo dus ook. Nou willen die “geleerde” kunstenaars dus daar een expositie houden, maar geen huur betalen. En daar is ome Bert het (terecht) helemaal niet mee eens.
Gedonder in de keet. Ome Bert krijgt dus de opdracht van de raad om met een afvaardiging van dat Indigo snobjes clubje te gaan praten. Aangezien een wethouder moet doen wat de raad hem opdraagt, nodigt hij een stel indigoers uit voor een gesprek. Nu kan ik mij helemaal voortellen hoe dat gesprek is verlopen. Kort gezegd: bagger.
En ome Bert komt terug naar de raad met de mededeling: “Ik heb een vervelend gesprek gehad met een afvaardiging van Indigo. En daar wil ik het bij laten..”

Kijk, dat is nou politiek!

Groet’n Chris

 
20-02-2010  

Over: Man een man, woord een woord en CeDeA

 

Dank je wel hoor CeDeAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah (orgastisch) dat je dit kabinet hebt laten ploffen. En wat is het uiteindelijke resultaat? Dat onze jongen toch (terecht) uit Oeroeskan ofzo weg gaan. Dus wat heb je er mee gewonnen CeDeAaaah (iets minder orgastisch nu)? Nada, noppes, niks dus.
Goed zo Wouter dat je je poot stijf hebt gehouden en niet die keutel ingetrokken voor dat stelletje moraalridders van een KristenUnie en CeDeAh.
Ik heb lang achter die JP gestaan, maar nu heb ik het helemaal gehad met die hele Christelijke (CDA, CU) zooi. (Ja, sorry moeders..)
Het grote moddrgooien kan nu weer beginnen. Jammer…
Even kort door de bocht. Legaliseren die hard drugs, dan heeft die Taliban geen inkomen meer uit die papaver en meteen napalm over die papavervelden. Koolzaadteelt subsidiëren en daar mooi brandstof van maken.

Geen enkel kabinet JP heeft dus een rit uitgereden, maar ze zijn wel heel lang aan het roer. Massa is kassa dus. Niet echt kwaliteit, maar wel kwantiteit dus.
Ach, ze hebben ook wel wat goeds gedaan en het waren niet allemaal de eenvoudigste jaren. En Wouter heeft tot nu toe de crisis best goed aangepakt hoor en op cultuur heeft Plassterk het ook wel goed gedaan. De zorg is redelijk op het spoor gezet.
We moeten in Nederland niet lopen te zeiken, want op mondiaal niveau staan we oin de bovenste regionen, voor wat betreft welzijn en welvaart.
En als je het niet aanstaat, ga alsjeblieft emigreren.
Ik ben eigenlijk dat azijngezeik spuugzat. Ik denk dat ik maar naar Frankrijk ga.
Ik heb in Almelo en in Nederland in ieder geval meer geschiedenis dan toerkomst..

Even weer terug op het opstappen van BE4.
Maar aan de andere kant krijgt die eikel van een Geert Wilders nu wel de kans om 24 zetels te bemachtigen bij de volgende verkiezingen. En samen met die VVD en Rita TON-bagger en misschien wel ook wel van die rechtse KristenUnie en ook wel grote groepen van die andere moraalridders van het CeDeAh lopen we de kans op een helemaal verkeerde coalitie.
Maar dat heft weer het gevolg dat we als dit kabinet er komt, volgend jaar februari weer verkiezingen krijgen en dat kost de belastingbetalers weer een bak centen, die beter gebruikt kunnen worden voor onderwijs en ouderen zorg.
Want een regering met die maf van een Wilders zou het zelfde zijn als toen met die Pimmel Fortuin, zou toch ruzie zijn en niet een lang leven beschoren. Enfin we zien wel waar het schip aan komt, maar ik geniet wel met volle teugen. Om het maar in normaal Nederlands te zeggen: Het zal mij allemaal de reet roesten.
Lokaal even PvdA (Bert Kozijn) en landelijk Woutertje Bos. Knap gedaan jochie… Een man een man, een woord een woord…
Twas koud op de politieke markt. En wie waren er weer niet? Juist ja de SP. Weg er mee (rapt) En waarom BBA er niet was? Hmm Marcel, gemiste kans. Kost je één stoel. Ipv van drie krijg je er nu twee van mij.

Groet’n Chris

Ingezonden reactie:

Sorry Chris kleine vergissing van je, want BBA was er wel en is niet zo statisch. Van Oranjestraat tot Oude Veemarkt en op de markt werd onder het motto 'Fluit ze d'r uit' heel wat afgefloten in de stad. Da's vier!

 
23-02-2010  

Over: Gehad hebben, flyergedoe en excuusje

 

Die Henri Stegehuis. Die is “mij helemaal zat” mailt die. Dat ik Bert Kozijn “for president” wil. (Eigenlijk is dat Wouter Bos, maar dat wordt een ander verhaal) Hij dus niet blijkbaar. Hij had ome Bert (Ko) het liefst helemaal van de lijst weggestemd. Kijk dat is nou het leuke van de politiek in Nederland. Ik vind dit en iemand anders vind dat. Alleen ben ik Henri helemaal niet zat. Ik ben liever helemaal zat van een lekker biertje. Nu weet ik dat Henri wel lid is van de PvdA en daar is dus niks mis mee, alleen hij vindt dat ome Bert het Raam uit kan (Kozijn – Raam, snappie = leuke woordspeling). Verschillen we hier van mening. Heerlijk toch?

En dan dat flyergedoe rondom die politieke bijeenkomst laatst in het Polmanstadion. Dat iemand van de VVD stiekem flyers weggooide van de BBA. Ach het lijken wel verkiezingen…
Maar wel VVD onwaardig. VVD is toch een partij voor de ondernemers en het vrije ondernemerschap. Nu heeft de BBA niet betaald voor die bijeenkomst en deden dan ook niet mee. Dus die centen houden ze in hun zak. Dan staan ze wel bij de ingang flyers uit te delen. Ja logisch, in de passage was rond die tijd geen kip te bekennen. Daar zou ik ook niet gaan staan. Ik vind het een typische VVD stunt van de BBA, en dat zou dus respect moeten afdwingen bij de VVD, zo van stom stom stom, dat wij daar niet opgekomen zijn. Wel scoren op andermans kosten. Dat is pas ondernemerschap heren van de VVD!

En nu we het toch over de BBA hebben.

In mijn vorige column heb ik gezegd dat ze afgelopen zaterdag niet op de politieke Koorn markt waren. Nou ze waren er wel blijkbaar, alleen niet statisch op één plek, maar mobiel over de hele promenade heen, zo heb ik begrepen. Dus het klopt, ik heb ze dus niet zien “uitkramen”. Excuus en jullie krijgen die ene zetel terug van mij. Maar wel de SP die kraamden wederom uit door geweldige afwezigheid. Wel lag een groot spandoek op de kraam en nog wat sponsjes en verder nada.
En dat voor 4 jaar drie keer ruim 1100 euro elke maand netto op de rekening van die SP. Suuuur gemeenschapsgeld.

Enfin, de zomer komt er weer aan…

Groet’n Chris

Archief
Terug naar vorige pagina