Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
16-02-2010  

Over: Goossenmaat een moordwijk en Indigo


 

Lees ik daar in Tubantia van afgelopen zaterdag bijna alles wat ik gezegd heb over mijn wijkje de Goossenmaat. Bijna geen woord verkeerd, maar ik woon “slechts” 26 jaar in die mooiste wijk van Almelo. Maar waar ik mij nou een beetje pissig over maak is wel die uitlatingen van die “snobs” (lekker dat gegeneraliseer) van de Ambtstraat bewoners. Die begrijpen er helemaal niets van. Als we in die steeg even het vergrootglas laten zwerven, nou, dan wonen daar ook enkele van “dat spul” waar juist die Ambtstraters iets over denken te moeten zeggen van ons volk “ aan de andere kant van het park”. Alsof in die Ambtstraat de enige straat is waar koopwoningen staan. Nou toevallig helemaal niet. In de rest van de Goossenmaat staan ook wel woningen. En die achterlijke Pool woonde gewoon in die Ambtstraat hoor….
Nu weet ik wel dat er slechts één of twee mensen vanuit de Ambtstraat zijn geïnterviewd en juist die twee mensen een moeilijke jeugd hebben gehad en daar eigenlijk niet over willen praten en dus daarom maar afgeven op anderen, terwijl het helemaal aan hun zelf ligt. Maar om daar achter te komen moet je ook psychologie hebben gestudeerd. Maar om een lang verhaal nog langer te maken, de Ambtstraat hoort gewoon bij de Goossenmaat hoor! En wanneer die verdiepte spoormeuk en beetje aan kant is, wordt dat ook een mooie straat.
En voor de rest van mijn verhaal: ik sta daar nog helemaal achter.

En die Bert Kuiper (Wethouder Cultuur en PvdA-er) helemaal leuk.
Willen die “afgestudeerde kunstenaars” van Indigo een ruimte gebruiken in het Hof-88. Gemeentelijke ruimte dus. Ruimte van jou en mij. Nu moet iedereen die die ruimte wil gebruiken voor expositie daar gewoon huur betalen. Indigo dus ook. Nou willen die “geleerde” kunstenaars dus daar een expositie houden, maar geen huur betalen. En daar is ome Bert het (terecht) helemaal niet mee eens.
Gedonder in de keet. Ome Bert krijgt dus de opdracht van de raad om met een afvaardiging van dat Indigo snobjes clubje te gaan praten. Aangezien een wethouder moet doen wat de raad hem opdraagt, nodigt hij een stel indigoers uit voor een gesprek. Nu kan ik mij helemaal voortellen hoe dat gesprek is verlopen. Kort gezegd: bagger.
En ome Bert komt terug naar de raad met de mededeling: “Ik heb een vervelend gesprek gehad met een afvaardiging van Indigo. En daar wil ik het bij laten..”

Kijk, dat is nou politiek!

Groet’n Chris

Archief
Terug naar vorige pagina