Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
10-02-2010  

Over: Scheringa vs VVD, witteboorden crimin...

 

Over: Scheringa vs VVD, witteboorden criminaliteit en België
Zie ik die Dick Scheringa, ooit eens opperhoofd van die D(ebacle) S(hit)B(ank) met z’n arrogante kop weer voor de tv. Ook toen voor de giro 555 actie voor Haïti. Zeker weer een aflaatje kopen.
Die Dick is gewoon een hele pientere kwaaijonge die hele dure speeltjes had. Bankiertje spelen, voetbalklupje hebben, museumpje, paar dure auto’s, etc.
En dat dus ten koste en over de ruggen van de spaarders van die (S)cheringa (H)obby) B(ank), die hebberig in de hoge rente percentages zijn gestonken en uiteindelijk toch op zijn en haar gezicht gegaan. En dan nog verdedigen dat er 80% (tachtig!!!) onkosten werden gerekend over het aangaan van een lijfrente lening en dat dan ook nog glas hard weten te verdedigen.
Alhoewel valt die mensen wat te verwijten? Het was toch een DNB gegarandeerde bank? Alles was toch goed gegarandeerd enzo? Gelijk die Ice-Save?
En dan de toezichthouders die dat allemaal ook nog eens hebben gesignaleerd en niet echt met druk heben weten, durven door te geven aan De Nederlandse Bank, die op haar beurt weer met handen en voeten gebonden waren aan de wet, zoals opgesteld door ons, de kiezer van Nederland. Want de 2e kamer is gekozen door jou en ikkuh.
Ja, ja, ik ben ook voor € 75,= op mijn tanden gegaan met Ice Save…. Want die hadden toen ik daar begon ook zo’n mooie hoge rente en waren ook gegarandeerd door de NedBa.
Maar die hele bankenwereld is hèt voorbeeld van witteboorden criminaliteit. En ze komen er nog mee weg ook tot nu toe. Ed Nijpels, Gerrit Zalm om er maar een paar te noemen. Zijn dat niet allemaal VVD-ers? Komen die wite boorden criminelen niet allemaal uit de VVD hoek? Kzal het eens aan Ome Gerrit (v.d. Woudenberg, opperhoofd v.d. VVD-Almelo) vragen.
We zullen eens kijken hoe dit afloopt, maar van mij mag die Dick Scheringa voor de rechter en in de bijstand. Kaalplukken die gast. Er zijn zelfs mensen die zelfmoord hebben gepleegd omdat ze het financieel niet meer zagen zitten!
En die angsthazen van een toezichthouders moeten ook maar een les leren.
En nu ook al die PIGS landen. Portugal, Italië, Griekenland en Spanje. Vette te grote staatsschulden en de rest van Europa kan dat allemaal weer oplossen. Jij en ik dus.
Dan doet die Wouter Bos het helemaal nog niet zo slecht. We wachten af en het kan alleen maar leuker worden….

En die Belgen winnen het weer van ons. 1000 kilometer file tegen ruim 500 bij ons! (Dd 10-02-2010)
En verder vind ik het allemaal prachtig.
Groet’n… Chris.

Archief
Terug naar vorige pagina