Sportberichten


Plaatsing  
 
02-12-2018  

Heracles weer op 4 na winst op VVV

 

ALMELO – Na 3 competitienederlagen op rij en ook nog eens bekerverlies tegen Vitesse morde de aanhang van de Almeloërs ook al hing er een groot spandoek ‘In goede maar ook in slechte tijden steunen wij jou me heel ons Hart’ van de supportersclub Hart voor Heracles voor aanvang van de wedstrijd tegen VVV Venlo.
De Limburgers staan bekend als een goed verdedigend team dat in deze competitie nog maar 14 doelpunten om de oren kreeg in tegenstelling tot Heracles dat tot dusverre met een negatief doelsaldo van 25-27 in verhouding hoog op de ranglijst staat en door VVV serieus bedreigd werd om te worden gepasseerd.

De ‘mazzel’ was misschien wel dat scheidsrechter Björn Kuipers af moest zeggen en werd vervangen door Jochem Kamphuis. De Oldenzaler is namelijk altijd scherp indien hij een wedstrijd tegen clubs uit Overijssel fluit.
In ieder geval had het groepsgesprek van de Heraclieden eerder deze week de neuzen dezelfde kant opgezet  waardoor de Venloërs meteen met de rug tegen de muur werden gezet. Het was doelman Unnerstall die van quitte een hard schot van Peterson grabbelend tegen hield en ook Dalmau miste het geluk in de rebound. Twee minuten later dan toch de openingstreffer via Dalmau op aangeven van Kuwas (1-0).  Kansen om de voorsprong te vergroten volgden via schoten van Osman en opnieuw Dalmau. VVV zag pas kans halverwege de eerste helft dreigend te worden via spits  Mlapa maar deze schoot alleen voor doelman Blaswich hoog en naast het doel. Heracles was de bovenliggende partij die vergat door te drukken. Goed dat van Hintum op het nippertje nog de gelijkmaker door Opuku voorkwam van de overigens matig scorende Limburgers en Heracles met voorsprong aan de thee kon gaan.

Na rust opnieuw een fel Heracles dat bovendien de mazzel had dat Kamphuis de snelle treffer van Grot afkeurde bij buitenspel. Met VAR-beelden had dat ook anders kunnen aflopen. In de tegenstoot velde Duarte als ‘man of the match’ het vonnis door de Heraclieden op 2-0 te zetten met een intikker. De daarop volgende toegekende penalty wegens het onderuit halen van Peterson werd door de Almelose topscorer zelf bezegeld door Unnerstall de verkeerde kant op te sturen en zelf door het midden schietend de 3-0 te laten aantekenen. Terwijl Heracles daarna overstapte op ‘galery play’ gooide VVV alle remmen los in de jacht naar een beter resultaat.  Het was invaller Röseler die VVV dichterbij bracht door van dichtbij Blaswich bij de eerste paal te verrassen 3-1). Het was Duarte die het ‘koppie’er goed bijhield en goed de ruimte indook om vervolgens van afstand de bal fraai achter Unnerstall in het net te deponeren tot 4-1. VVV was murw geslagen en liet het verder lopen. Dat deden ook de Heraclieden die verzuimden nog ruimer afstand te nemen via een schot op de lat, en goed werk van doelman Unnerstall bij een kansje van invaller Konings en een prima een op een kans van Duarte. Het kon de vreugde in het Polmanstadion niet temperen.

Trainer Wormuth gaf tegenstrever Steijn beleefdheidshalve ‘alle credits’ bij zij analyse van de wedstrijd. Dit vast en zeker m zijn eigen plan te trekken in de komende uitwedstrijd tegen Fc Utrecht a.s. waarbij opnieuw plek 4 ter discussie staat. De Almeloërs speelden in Utrecht 6 keer gelijk en won 2 keer van de totaal 15 ontmoetingen op Utrechtse bodem. Het wordt bovendien een strijd met Tanane in de Utrechtse gelederen na zelf 53 keer in het shirt van Heracles te hebben gespeeld met de doelpuntenteller op 16 voordat hij overstapte naar St. Etienne en nu is gehuurd. Peterson maakte een omgekeerde beweging van Utrecht naar Almelo. In Utrechtse dienst scoorde hij 3 keer. Dit seizoen staat zijn teller voor de Almeloërs al op 9.     

Heracles Almelo - VVV-Venlo 4-1
(1-0)
1-0 Dalmau (3), 2-0 Duarte (49), 3-0 Peterson (55/pen), 3-1 Röseler (65), 4-1 Duarte (69)

Scheidsrechter: Kamphuis

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Van Hintum; Osman (Van Nieff/73), Duarte, Merkel; Kuwas, Dalmau (Konings/83), Peterson (Dos Santos/85)
VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes (Joosten/61), Röseler, Borgmann; Seuntjens, Van Bruggen, Susic; Opoku (Samuelsen), Mlapa, Grot

Fotoreportage: Harry Broeze

 

Fotoreportage (30 foto's)...

 
05-12-2018  

Oud- preses Heracles Vermeulen Bondsridder


Ger Vermeulen wordt geridderd door bondsvoorzitter Van Praag - foto: KNVB
 

ZEIST – De KNVB heeft dinsdagavond de oud- trainers Foppe de Haan en Bert van Lingen benoemd tot bondsridder evenals Mr. Ger Vermeulen uit Almelo vanwege de vele verdiensten voor het voetbal en de KNVB in het bijzonder.
Ger Vermeulen was in roerige tijden voorzitter van Heracles Almelo van 1981 tot 1985 en gedurende 25 jaar actief bij de tuchtcommissie van de KNVB. Ook was hij vele jaren lid van de Raad van Commissarissen van de nationale voetbalbond waar hij evenals zijn medecommissarissen in 2016 aftrad vanwege een vertrouwensbreuk met de clubs uit het betaalde voetbal.
De trainers Foppe de Haan en Bert van Lingen dienden naast diverse clubs in binnen- en buitenland ook de KNVB als assistent-trainer bij de nationale teams van de jeugd en senioren en/of het nationale vrouwenteam. In 2007 werd Foppe de Haan tevens gekozen tot coach van het jaar samen met honkbaltrainer Robert Eenhoorn
Bondsvoorzitter Michael van Praag spelde het drietal de bijbehorende speld op.
Zie KNVB

 
09-12-2018  

Utrecht rekent in paar minuutjes af met Heracles

 

UTRECHT – Een uitoverwinning blijkt voor Heracles moeilijk te zijn. In Utrecht behaalden de Heraclieden nog nooit een overwinning maar louter wat gedeelde puntjes. Vooraf dus al wat scepsis bij de buitenwereld omdat het ook dit seizoen nog niet wil vlotten in uitwedstrijden.

Toch wilde Heracles wel wat laten zien na de ruime winst op VVV. Een dag eerder vertrokken vanwege de vroege wedstrijd op zondag en derhalve vol elan bij het startsignaal van scheidsrechter Blom.
Drie minuten later al de domper.  Utrechtspeler Letschert struikelt over de omhoog staande grote teen van centrale verdediger Rossmann. Blom legt de bal op de stip en Gustafson geeft doelman Blaswich het nakijken (1-0). Even later kan Blaswich wel het lobje van Kerk wel onschadelijk maken.

Heracles hervindt zich combineert vast niet minder dan Utrecht maar toch kan de man van het scorebord binnen één minuut de 3-0 tonen. Kerk kreeg op rechts wat teveel vrijheid en poeierde van afstand de bal haarfijn in de kruising (2-0) en Emanuelson schoot nog in dezelfde speelminuut met zijn ‘chocoladebeen’ van buiten de zestien de derde bal in de touwen (3-0). Met nog 25 minuten op de klok voor rust leek Heracles geslacht te worden. Het gebeurde niet. Petersson toog tegen zijn oude club ten aanval, zette prima voor maar spits Dalmau kwam een teenlengte te kort. Utrecht leunde wat achterover om vanuit de counter gevaarlijk te blijven. Oud- Heraclied Tannane probeeerde het met een verre knal maar Blaswich stond op zijn post zodat ook bij rust de stand 3-0 nog op het scorebord stond omdat ook de poging van Duarte strandde omdat Jensen redding bracht.

Na rust een behoudend Utrecht en een combinerend Heracles maar wel zonder dreiging en derhalve weinig beleving voor de toeschouwers. Na een kwartiertje dan toch een treffer van Heracles toen de mee opgekomen Rossmann in een scrimmage het laatste tikje gaf (3-1). Tannane had even later de marge weer kunnen vergroten, maar diens schot scheerde de lat. Met de ingebrachte Vermeij probeerde Heracles de bakens nog te verzetten maar ook Vermeij verzaakte toen Peterson de bal voor gaf.

Geen goede generale nu zaterdag a.s. PSV op bezoek komt in Almelo. Maar zeker is dat de ‘mindset’ op het thuisfront weer goed zal staan om het PSV lastig te maken en om mogelijk net zo als in 2015 de Eindhovenaren puntloos huiswaarts te sturen. Vorig seizoen stal PSV in de laatste seconde van de wedstrijd alsnog een 1-2 overwinning door een doelpunt van de Jong.

FC Utrecht – Heracles Almelo 3-1
(3-0)
4.Simon Gustafson 1-0, 19.Gyrano Kerk 2-0, 20.Urby Emanuelson 3-0, 75.Maximilian Rossmann 3-1
Scheidsrechter: Blom
geel:Mohammed Osman, Maximilian Rossmann, Willem Janssen

OPSTELLINGEN
FC Utrecht: David Jensen, Emil Bergström, Timo Letschert (76.Lukas Görtler), Willem Janssen, Nicolas Gavory, Joris van Overeem, Simon Gustafson, Urby Emanuelson, Sander van der Streek (61.Nick Venema),Gyrano Kerk (97.Othmane Boussaid), Oussama Tannane.
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs (80.Yoëll van Nieff), Bart van Hintum, Mohammed Osman, Lerin Duarte (64.Jesper Drost), Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Adrian Dalmau (61.Vincent Vermeij) en Kristoffer Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (29 foto's)...

 
15-12-2018  

PSV benut de kansen, Heracles niet

Twee keer rood voor Heracles na ingrijpen VAR
 

ALMELO – Dat Ajax en PSV op afstand staan ten opzichte van de rest in de eredivisie staat als een paal boven water. Dat beiden soms wel het tienvoudige jaarbudget hebben eveneens. En dat elke opponent hoopt op een stunt, evenzo. Ook Heracles Almelo, dat koploper PSV op bezoek kreeg, hoopte op een stunt. Na het puntje in de openingswedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruyff Arena ook de Eindhovenaren wat puntjes pogen af te snoepen was vooraf het credo bij de Heraclieden. Trainer Wormuth offerde Van den Buys ten faveure van Sama die wat meer defensieve kracht werd toegeschreven. Het werd een mislukking. Juist Sama schitterde door niet goed ingrijpen of geheel niet ingrijpen met drie doelpunten voor PSV tot gevolg in de met 0-4 verloren wedstrijd.

Goed begin Heracles

Het begon nog zo hoopvol. Al in de vierde minuut kon Kuwas de Heraclieden van dichtbij op voorsprong zetten. Maar zijn schot ging over het doel van keeper Zoet. Enkele minuten later bereikte Kuwas medespeler Peterson die op zijn beurt de mee opgekomen Van Hintum bediende waarna de voorzet richting de inkomende Duarte ging. De goed meeverdedigende Hendrix voorkwam onheil door een corner weg te geven. Maar ook dat leverde niets op.
Na pakweg 12 minuten opnieuw een rol van Hendrix die Bergwijn de diepte instuurde. De mee sprintende Sama verzuimde echter in tegrijpen en liet zich op simpele wijze de bal ontfutselen, waarna ook doelman Blaswich het nakijken had (0-1).
Qua spel was het nog aardig gelijk op en rond speelminuut 20 was het alle hens aan dek bij PSV tegen het opdringende Heracles dat twee keer verzuimde afte drukken en waarna Osman over schoot.
PSV had buiten het doelpunt van Bergwijn om nog weinig aanvallends laten zien. Een corner werd Heracles zoals vaker fataal. De mee opgekomen Schwaab kon ongehinderd laag inkoppen waardoor ook de tweede doelpoging van PSV doeltreffend was (0-2).
Nog liet Heracles het kopje niet hangen. Vastbesloten ook tegen PSV te laten zien dat het wel degelijk kan voetballen en het linker rijtje niet onverdiend is. Op slag van rust wederom een kans voor de Heraclieden. Peterson stuurde Kuas de diepte in die alleen voor Zoet links voorbij de doelpaal schoot en dus vergat de aansluitingstreffer te laten aantekenen. Dat deed even eerder ook Gutierrez oog in oog met Blaswich. Vlak voor het rustsignaal dan een slordige overtreding van Dost die balverlies leed tegen Rosario en de Mexicaan fors raakte met gestrekt been. Hereacles kreeg weliswaar de vrije trap, maar Dost kon op aangeven van de VAR wel met rood van het veld.

Tweede helft nauwelijks aantrekkelijk

Na rust een freewhelend PSV dat de bal achterin risicoloos rond speelde tegen de 9 resterende veldspelers van de Almeloërs die vanuit een defensieve ring nog probeerden met uitbraken een aansluittreffer te verkrijgen. Het leverde de Eindhovenaren wel het meeste balbezit op.  Achtereenvolgens Kuwas en Merkel probeerden het en toen Kuwas even later een ziedend schot op het doel van Zoet ook nog eens geblokt zag door het lichaam van medespeler Duarte leek het kruit wel verschoten en bood het verdere spel nauwelijks nog enig aanzien.
Toch was het wederom PSV dat doelpuntte via een koppende Dumfries uit een corner terwijl Sama niet eens mee sprong (0-3). Toen even later opnieuw de VAR scheidsrechter Higler naar binnen riep, verloren de heraclieden opnieuw mankracht door een rode kaart. Deze keer invaller Czyborra die staande op de doellijn een poeier met de hnden voor de borst opving. Ook voor Czyborra dus een trieste afgang want hij kon er nauwelijks iets aan doen. “De Schiedsrichter hatte ein wenig Spitzengefühl, aber mann kan Sie geben“, merkte trainer Wormuth na afloop hierover droog op. Pereiro mocht het vonnis voltekken vanaf de stip maar Blaswich ‘ahnte’ de goede hoek. Het was uitstel van executie. Vlak daarop kon Pereiro hard uithalen zonder dat Sama maar enige beweging maakte en vervolgens ook Blaswich het antwoord schuldig moest blijven. Kortom een wedstrijd die vooral in de tweede helft kijkplezier miste en ook Konings nog wat minuten mocht maken tegen zijn oude uiterst efficiënt spelende club dat de  weinige kansen wel bijna allemaal benutte. Vooral dat laatste was naar de zin van trainer Van Bommel die bij Heracles ook nog even Merkel ontmoette. Beide kennen elkaar uit hun gezamenlijke periode bij AC Milan.

Voor Heracles is de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen Excelsior nog van belang of het in het linker rijtje blijft. Bij winst is dat zeker. Of Heerenveen of VVV kunnen de Almeloërs bij winst passeren indien Heracles zonder Drost en Czyborra ook op het kunstgras in het Kralingse Bos de punten laat liggen.

Heracles Almelo - PSV 0-4
(0-2).
12 Bergwijn 0-1, 33. Schwaab 0-2, 79. Dumfries 0-3, 93. Pereiro 0-4.

Scheidsrechter: Higler

geel: Rosario (PSV), Duarte, Sama, Blaswich, Merkel (Heracles Almelo).
rood: Drost, Czyborra (Heracles Almelo).
bijzonderheden: Blaswich stopt strafschop Pereiro en twee keer rood na ingrijpen VAR.

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Rossmann, Sama, Van Hintum (62. Czyborra 90+2 rood), Osman, Drost, Merkel, Duarte (75. Dos Santos), Kuwas, Peterson (82. Konings)
PSV: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño, Rosario, Gutiérrez, Hendrix, Lozano, De Jong, Bergwijn.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
17-12-2018  

ASV '57 huldigt 40 jaar vrijwilligerswerk


De dames Diny Brinkman, Joke Smit en Dirkje Veldman zijn al ruim veertig jaar als vrijwilliger betrokken bij het wel een wee van ASV '57.
 

AADORP - Wethouder Maathuis die onder meer sportzaken onder zich heeft in de gemeente Almelo benoemde het de afgelopen tijd nog eens volmondig in dagblad Tubantia dat een sportvereniging niet kan functioneren zonder vrijwilligers.
Ook ASV ’57 kan niet zonder die vrijwilligers bestaan en de club prijst zich gelukkig dat velen in Aadorp nog bereid zijn iets te doen voor de club en voert daarop ook een actief beleid. Dat legt de club geen windeieren want alleen al dit seizoen werden er 37 nieuwe vrijwilligers geworven.

Drie van die vrijwilligers werden afgelopen zaterdag gehuldigd voor al die werkzaamheden. De dames Diny Brinkman, Joke Smit en Dirkje Veldman zijn al ruim veertig jaar als vrijwilliger betrokken bij het wel een wee van ASV ’57.  De drie hebben allerlei functies bekleed en ook allerlei taken verricht maar de meeste tijd waren zij gebroederlijk naast elkaar werkzaam in de kantine. Eerst op de zaterdagochtend toen hun kroost in de jeugd speelde en later op de zaterdagmiddag bestierden zij gedrieën jarenlang het kantinegebeuren van ASV ’57.
Nu op leeftijd, alle drie boven de zeventig, doen de dames het iets rustiger aan. Ze bezetten enkel nog de koffiekraam voor en in de rust als het eerste team van ASV ’57 thuis speelt maar blijven zo toch betrokken bij het reilen en zeilen van de kantinegebeuren.

Voor al die inzet werden zij dus zaterdag- onder grote belangstelling- gehuldigd door de kantinecommissie van ASV ’57. De dames kregen naast een dankwoord voor al hun inzet ook een ludiek cadeau aangeboden bestaande uit een bloemstuk dat was opgemaakt op één van de heet waterketels waarin de dames zo vele keren de thee hebben gezet voor al die teams die in de rust van een wedstrijd weer beetje moesten bijkomen van al hun inspanningen.

Dat ASV ’57 niet alleen blij is met deze drie unieke vrijwilligers maar met al haar vrijwilligers blijkt ieder jaar opnieuw als de club rond de Kerst die vrijwilligers beloond met een leuke attentie en zo haar dankbaarheid uit voor al die inspanningen die de vrijwilligers elke week weer belangeloos verrichten voor de vereniging.
Immers ASV ’57 kan niet functioneren zonder deze vrijwilligers.

 
19-12-2018  

Ontslag John van 't Schip bij PEC Zwolle

 

ZWOLLE – Anderhalf jaar duurde het trainerschap van John van ’t Schip bij PEC Zwolle. De dikke 5-0 nederlaag in het bekertoernooi tegen AZ betekende het definitieve einde voor de eenenveertigvoudig oud- international die al met al een dramatisch slecht 2018 meemaakt als coach. Stelde hij na de wedstrijd nog dat hij de handdoek niet in de ring zou gooien, het bestuur van PEC dacht daar anders over en zette hem vanochtend op non-actief. In 2018 verloor PEC maar liefst 20 competitieduels over de tweede helft van vorig seizoen en de eerste helft van dit lopende seizoen. Hoewel kundig als trainer, kreeg de in St. John Canada geboren Van ’t Schip zijn team niet ‘aan de praat’, maar het geduld is in Zwolle nu eindig. In overleg werd het aflopende contract afgekocht en gaat PEC nu op zoek naar en opvolger die nog voor de aanstaande trainingsstage in het Spaanse Mijas gevonden moet worden.
Tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop vrijdag in Venlo tegen VVV neemt assistent-trainer Gert Peter de Gunst het stokje tijdelijk over.

 
22-12-2018  

Heracles kan ook winnen op Woudestein

 

ROTTERDAM – Negen keer eerder speelde Heracles op Woudestein tegen Excelsior. Dat beeld gaf vooraf nauwelijks een positief gevoel want Heracles verloor er al vijf keer en pakte maar twee keer de volle buit tegen de club waar het Brandley Kuwas in 2016 als groot talent weghaalde.
Kuwas was er dus op gebrand goed voor de dg te komen en net zo Kristoffer Peterson die weer snakt naar wat doelpunten. Beiden scoorden deze uitwedstrijd evenals Mohammed Osman en daarmee met 0-3 de volle buit mee terug naar Almelo haalden in de laatste wedstrijd voor de winterstop.
Dat het in uitwedstrijden dit seizoen onder de maat is, uitwinst tegen Heerenveen en gelijk tegen Ajax, staat in schril contrast met de successen in thuiswedstrijden. ‘Dat zit vooral tussen de oren’, merkte Peterson na de winst op Woudenstein op.

Vandaag was het ‘gevoel’ er dus wel tegen de Rotterdamse talentenclub die elk seizoen wel voor verrassende uitslagen zorgt. De Kralingers kregen in het begin ook kansen maar de IJslander Omarsson schoot of over of naast en moest ook zijn meerdere erkennen in Heraclesdoelman Blaswich. Dat deed ook Van Nieff al in de vijfde minuut met een schot naast het doel van Damen. 
Qua spelbeeld was Heracles sterker en dat betaalde zich uit in de slotfase van de eerste helft. Ex- Spartaan Duarte mikte nog over, maar even later stuurde Kuwas Peterson de diepte in en die maakte geen fout tegen de uitkomende Damen(0-1). Twee minuten later lag nummer twee in de touwen toen Kuwas een combinatie met Duarte afrondde (0-2).

Na rust had Heracles wederom de overhand. Duarte kopte rakelings over en in de tegenaanval zocht Bruins het doel te hoog. Ook Blaswich was attent bij een afstandsschot van Messaoud. Met nog zo’n 20 minuten speeltijd gooide Osman de deur in het slot door de voorzet van Kuwas treffend af te ronden (0-3) nadat eerder al Osman zelf Duarte en Merkel dit verzuimden. Freewheelend sloot Heracles het duel af mede omdat Blaswich attent was bij een schot van Omarsson en Edwards het vizier niet scherp had.

Heracles staat bij de aanvang van de winterstop stevig op zes in de ranglijst. Toch zijn de Heraclieden nog wel op zoek naar versterking. Het duo Fledderus/Reekers keek afgelopen week twee dagen rond in Engeland op zoek naar een centrale verdediger als vervanger van de langdurig geblesseerde Robin Pröpper (kruisband). Ook wezen de Almeloërs ‘buur’ Fc Twente de deur toen nadrukkelijk werd geïnformeerd naar spits Vincent Vermeij, zo werd in de ‘wandelgang’ vernomen.
De Almelose club gaat niet ‘overwinteren’ in warme oorden als voorbereiding voor de tweede competitiehelft. De club gunt de spelers een rustige periode op het thuisfront en pakt daarna de zaken weer op ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Dit zonder de Syriër Osman die interlandverplichtingen heeft en pas later aansluit.   


Excelsior – Heracles Almelo 0-3
(0-2)
35. Peterson 0-1, 43. Kuwas 0-2, 66. Osman 0-3

Scheidsrechter: Bax

geel: Kristoffer Peterson, Jurgen Mattheij

OPSTELLINGEN
Excelsior: Alessandro Damen, Jeffry Fortes, Jurgen Mattheij, Herve Matthys, Lorenzo Burnet, Dogucan Haspolat (64.Marcus Edwards), Ali Messaoud, Ryan Koolwijk, Denis Mahmudov (64.Mounir El Hamdaoui), Elias Omarsson, Luigi Bruins.
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Mohammed Osman (82.Tim van de Berg), Alexander Merkel, Yoëll van Nieff, Lerin Duarte (89.Dabney Dos Santos), Brandley Kuwas, Kristoffer Peterson (83.Silvester van der Water).

Fotoreportage: Harry Broeze volgt…

Fotoreportage (28 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina