Sportberichten


Plaatsing  
 
02-12-2018  

Heracles weer op 4 na winst op VVV

 

ALMELO – Na 3 competitienederlagen op rij en ook nog eens bekerverlies tegen Vitesse morde de aanhang van de Almeloërs ook al hing er een groot spandoek ‘In goede maar ook in slechte tijden steunen wij jou me heel ons Hart’ van de supportersclub Hart voor Heracles voor aanvang van de wedstrijd tegen VVV Venlo.
De Limburgers staan bekend als een goed verdedigend team dat in deze competitie nog maar 14 doelpunten om de oren kreeg in tegenstelling tot Heracles dat tot dusverre met een negatief doelsaldo van 25-27 in verhouding hoog op de ranglijst staat en door VVV serieus bedreigd werd om te worden gepasseerd.

De ‘mazzel’ was misschien wel dat scheidsrechter Björn Kuipers af moest zeggen en werd vervangen door Jochem Kamphuis. De Oldenzaler is namelijk altijd scherp indien hij een wedstrijd tegen clubs uit Overijssel fluit.
In ieder geval had het groepsgesprek van de Heraclieden eerder deze week de neuzen dezelfde kant opgezet  waardoor de Venloërs meteen met de rug tegen de muur werden gezet. Het was doelman Unnerstall die van quitte een hard schot van Peterson grabbelend tegen hield en ook Dalmau miste het geluk in de rebound. Twee minuten later dan toch de openingstreffer via Dalmau op aangeven van Kuwas (1-0).  Kansen om de voorsprong te vergroten volgden via schoten van Osman en opnieuw Dalmau. VVV zag pas kans halverwege de eerste helft dreigend te worden via spits  Mlapa maar deze schoot alleen voor doelman Blaswich hoog en naast het doel. Heracles was de bovenliggende partij die vergat door te drukken. Goed dat van Hintum op het nippertje nog de gelijkmaker door Opuku voorkwam van de overigens matig scorende Limburgers en Heracles met voorsprong aan de thee kon gaan.

Na rust opnieuw een fel Heracles dat bovendien de mazzel had dat Kamphuis de snelle treffer van Grot afkeurde bij buitenspel. Met VAR-beelden had dat ook anders kunnen aflopen. In de tegenstoot velde Duarte als ‘man of the match’ het vonnis door de Heraclieden op 2-0 te zetten met een intikker. De daarop volgende toegekende penalty wegens het onderuit halen van Peterson werd door de Almelose topscorer zelf bezegeld door Unnerstall de verkeerde kant op te sturen en zelf door het midden schietend de 3-0 te laten aantekenen. Terwijl Heracles daarna overstapte op ‘galery play’ gooide VVV alle remmen los in de jacht naar een beter resultaat.  Het was invaller Röseler die VVV dichterbij bracht door van dichtbij Blaswich bij de eerste paal te verrassen 3-1). Het was Duarte die het ‘koppie’er goed bijhield en goed de ruimte indook om vervolgens van afstand de bal fraai achter Unnerstall in het net te deponeren tot 4-1. VVV was murw geslagen en liet het verder lopen. Dat deden ook de Heraclieden die verzuimden nog ruimer afstand te nemen via een schot op de lat, en goed werk van doelman Unnerstall bij een kansje van invaller Konings en een prima een op een kans van Duarte. Het kon de vreugde in het Polmanstadion niet temperen.

Trainer Wormuth gaf tegenstrever Steijn beleefdheidshalve ‘alle credits’ bij zij analyse van de wedstrijd. Dit vast en zeker m zijn eigen plan te trekken in de komende uitwedstrijd tegen Fc Utrecht a.s. waarbij opnieuw plek 4 ter discussie staat. De Almeloërs speelden in Utrecht 6 keer gelijk en won 2 keer van de totaal 15 ontmoetingen op Utrechtse bodem. Het wordt bovendien een strijd met Tanane in de Utrechtse gelederen na zelf 53 keer in het shirt van Heracles te hebben gespeeld met de doelpuntenteller op 16 voordat hij overstapte naar St. Etienne en nu is gehuurd. Peterson maakte een omgekeerde beweging van Utrecht naar Almelo. In Utrechtse dienst scoorde hij 3 keer. Dit seizoen staat zijn teller voor de Almeloërs al op 9.     

Heracles Almelo - VVV-Venlo 4-1
(1-0)
1-0 Dalmau (3), 2-0 Duarte (49), 3-0 Peterson (55/pen), 3-1 Röseler (65), 4-1 Duarte (69)

Scheidsrechter: Kamphuis

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Van Hintum; Osman (Van Nieff/73), Duarte, Merkel; Kuwas, Dalmau (Konings/83), Peterson (Dos Santos/85)
VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes (Joosten/61), Röseler, Borgmann; Seuntjens, Van Bruggen, Susic; Opoku (Samuelsen), Mlapa, Grot

Fotoreportage: Harry Broeze

 

Fotoreportage (30 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina