Sportberichten


Plaatsing  
 
22-12-2018  

Heracles kan ook winnen op Woudestein

 

ROTTERDAM – Negen keer eerder speelde Heracles op Woudestein tegen Excelsior. Dat beeld gaf vooraf nauwelijks een positief gevoel want Heracles verloor er al vijf keer en pakte maar twee keer de volle buit tegen de club waar het Brandley Kuwas in 2016 als groot talent weghaalde.
Kuwas was er dus op gebrand goed voor de dg te komen en net zo Kristoffer Peterson die weer snakt naar wat doelpunten. Beiden scoorden deze uitwedstrijd evenals Mohammed Osman en daarmee met 0-3 de volle buit mee terug naar Almelo haalden in de laatste wedstrijd voor de winterstop.
Dat het in uitwedstrijden dit seizoen onder de maat is, uitwinst tegen Heerenveen en gelijk tegen Ajax, staat in schril contrast met de successen in thuiswedstrijden. ‘Dat zit vooral tussen de oren’, merkte Peterson na de winst op Woudenstein op.

Vandaag was het ‘gevoel’ er dus wel tegen de Rotterdamse talentenclub die elk seizoen wel voor verrassende uitslagen zorgt. De Kralingers kregen in het begin ook kansen maar de IJslander Omarsson schoot of over of naast en moest ook zijn meerdere erkennen in Heraclesdoelman Blaswich. Dat deed ook Van Nieff al in de vijfde minuut met een schot naast het doel van Damen. 
Qua spelbeeld was Heracles sterker en dat betaalde zich uit in de slotfase van de eerste helft. Ex- Spartaan Duarte mikte nog over, maar even later stuurde Kuwas Peterson de diepte in en die maakte geen fout tegen de uitkomende Damen(0-1). Twee minuten later lag nummer twee in de touwen toen Kuwas een combinatie met Duarte afrondde (0-2).

Na rust had Heracles wederom de overhand. Duarte kopte rakelings over en in de tegenaanval zocht Bruins het doel te hoog. Ook Blaswich was attent bij een afstandsschot van Messaoud. Met nog zo’n 20 minuten speeltijd gooide Osman de deur in het slot door de voorzet van Kuwas treffend af te ronden (0-3) nadat eerder al Osman zelf Duarte en Merkel dit verzuimden. Freewheelend sloot Heracles het duel af mede omdat Blaswich attent was bij een schot van Omarsson en Edwards het vizier niet scherp had.

Heracles staat bij de aanvang van de winterstop stevig op zes in de ranglijst. Toch zijn de Heraclieden nog wel op zoek naar versterking. Het duo Fledderus/Reekers keek afgelopen week twee dagen rond in Engeland op zoek naar een centrale verdediger als vervanger van de langdurig geblesseerde Robin Pröpper (kruisband). Ook wezen de Almeloërs ‘buur’ Fc Twente de deur toen nadrukkelijk werd geïnformeerd naar spits Vincent Vermeij, zo werd in de ‘wandelgang’ vernomen.
De Almelose club gaat niet ‘overwinteren’ in warme oorden als voorbereiding voor de tweede competitiehelft. De club gunt de spelers een rustige periode op het thuisfront en pakt daarna de zaken weer op ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Dit zonder de Syriër Osman die interlandverplichtingen heeft en pas later aansluit.   


Excelsior – Heracles Almelo 0-3
(0-2)
35. Peterson 0-1, 43. Kuwas 0-2, 66. Osman 0-3

Scheidsrechter: Bax

geel: Kristoffer Peterson, Jurgen Mattheij

OPSTELLINGEN
Excelsior: Alessandro Damen, Jeffry Fortes, Jurgen Mattheij, Herve Matthys, Lorenzo Burnet, Dogucan Haspolat (64.Marcus Edwards), Ali Messaoud, Ryan Koolwijk, Denis Mahmudov (64.Mounir El Hamdaoui), Elias Omarsson, Luigi Bruins.
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Mohammed Osman (82.Tim van de Berg), Alexander Merkel, Yoëll van Nieff, Lerin Duarte (89.Dabney Dos Santos), Brandley Kuwas, Kristoffer Peterson (83.Silvester van der Water).

Fotoreportage: Harry Broeze volgt…

Fotoreportage (28 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina