Sportberichten


Plaatsing  
 
09-12-2018  

Utrecht rekent in paar minuutjes af met Heracles

 

UTRECHT – Een uitoverwinning blijkt voor Heracles moeilijk te zijn. In Utrecht behaalden de Heraclieden nog nooit een overwinning maar louter wat gedeelde puntjes. Vooraf dus al wat scepsis bij de buitenwereld omdat het ook dit seizoen nog niet wil vlotten in uitwedstrijden.

Toch wilde Heracles wel wat laten zien na de ruime winst op VVV. Een dag eerder vertrokken vanwege de vroege wedstrijd op zondag en derhalve vol elan bij het startsignaal van scheidsrechter Blom.
Drie minuten later al de domper.  Utrechtspeler Letschert struikelt over de omhoog staande grote teen van centrale verdediger Rossmann. Blom legt de bal op de stip en Gustafson geeft doelman Blaswich het nakijken (1-0). Even later kan Blaswich wel het lobje van Kerk wel onschadelijk maken.

Heracles hervindt zich combineert vast niet minder dan Utrecht maar toch kan de man van het scorebord binnen één minuut de 3-0 tonen. Kerk kreeg op rechts wat teveel vrijheid en poeierde van afstand de bal haarfijn in de kruising (2-0) en Emanuelson schoot nog in dezelfde speelminuut met zijn ‘chocoladebeen’ van buiten de zestien de derde bal in de touwen (3-0). Met nog 25 minuten op de klok voor rust leek Heracles geslacht te worden. Het gebeurde niet. Petersson toog tegen zijn oude club ten aanval, zette prima voor maar spits Dalmau kwam een teenlengte te kort. Utrecht leunde wat achterover om vanuit de counter gevaarlijk te blijven. Oud- Heraclied Tannane probeeerde het met een verre knal maar Blaswich stond op zijn post zodat ook bij rust de stand 3-0 nog op het scorebord stond omdat ook de poging van Duarte strandde omdat Jensen redding bracht.

Na rust een behoudend Utrecht en een combinerend Heracles maar wel zonder dreiging en derhalve weinig beleving voor de toeschouwers. Na een kwartiertje dan toch een treffer van Heracles toen de mee opgekomen Rossmann in een scrimmage het laatste tikje gaf (3-1). Tannane had even later de marge weer kunnen vergroten, maar diens schot scheerde de lat. Met de ingebrachte Vermeij probeerde Heracles de bakens nog te verzetten maar ook Vermeij verzaakte toen Peterson de bal voor gaf.

Geen goede generale nu zaterdag a.s. PSV op bezoek komt in Almelo. Maar zeker is dat de ‘mindset’ op het thuisfront weer goed zal staan om het PSV lastig te maken en om mogelijk net zo als in 2015 de Eindhovenaren puntloos huiswaarts te sturen. Vorig seizoen stal PSV in de laatste seconde van de wedstrijd alsnog een 1-2 overwinning door een doelpunt van de Jong.

FC Utrecht – Heracles Almelo 3-1
(3-0)
4.Simon Gustafson 1-0, 19.Gyrano Kerk 2-0, 20.Urby Emanuelson 3-0, 75.Maximilian Rossmann 3-1
Scheidsrechter: Blom
geel:Mohammed Osman, Maximilian Rossmann, Willem Janssen

OPSTELLINGEN
FC Utrecht: David Jensen, Emil Bergström, Timo Letschert (76.Lukas Görtler), Willem Janssen, Nicolas Gavory, Joris van Overeem, Simon Gustafson, Urby Emanuelson, Sander van der Streek (61.Nick Venema),Gyrano Kerk (97.Othmane Boussaid), Oussama Tannane.
Heracles Almelo: Janis Blaswich, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs (80.Yoëll van Nieff), Bart van Hintum, Mohammed Osman, Lerin Duarte (64.Jesper Drost), Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Adrian Dalmau (61.Vincent Vermeij) en Kristoffer Peterson.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (29 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina