Sportberichten


Plaatsing  
 
04-12-2013  

Heracles niet verder dan 1-1 in Deventer


Pasveer pareert de eerste vrije schop van Van der Linden
 

DEVENTER – Het restant van de wegens noodweer gestaakte Overijsselse derby tussen Go Ahead Eagles en Heracles Almelo heeft geen winnaar opgeleverd. Met een 0-0 tussenstand begon scheidsrechter van Sighem met een scheidsrechtersbal aan het 6-punten duel waarbij in principe dezelfde spelers op de grasmat stonden, huidige blessures nagelaten.
In de korte eerste helft was de eerste goede kans voor Heracles via Rosheuvel die voorlangs het doel van Room schoot. Go Ahead stelde daar een schot van Falkenburg, dat het doel nipt miste, tegenover en ook Pasveer was attent op de inzet van Schmidt.
Na de pauze begon Heracles dominanter te spelen maar creëerde weinig kansen, zij het dat Bel Hassani het geluk ontbeerde bij een schot op de paal. Toch kwamen de Heraclieden aan de leiding doordat Mark Uth het op de heupen kreeg en naar 0-1 soleerde. Het kwartier dat nog restte gooide Go Ahead alles op de aanval waarbij doelman Pasveer knappe reddingen verrichtte door eerst een vrije trap van Van der Linden uit zijn doel te ranselen en oud Heracles speler Houtkoop van scoren te weerhouden. Bij een tweede poging van Van der Linden uit een vrije trap had Pasveer het geluk aan zijn zijde toen de goed ingeschoten bal op de paal eindigde. Heracles leek de overwinning op zak te hebben, maar Go Ahead-trainer Foeke Booy zette de lange verdediger Amevor de laatste paar minuten in om meer kopsterkte voorin te brengen. Deze echter gaf uiteindelijk over rechts de voorzet die Falkenburg tussen twee Heraclieden in onberispelijk achter de kansloze Pasveer kopte. Al met al een terechte uitslag waarbij Heracles langzamerhand wat beter in haar spel leek te komen en dat geeft perspectief voor de uitwedstrijd van zondag a.s. tegen Roda JC.

GA Eagles - Heracles Almelo 1-1
(0-0), 0-1 Mark Uth (75),1-1 Erik Falkenburg (88)

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Commentaren:

Trainer Jan de Jonge: ‘Ik voel geen druk
Trainer Foeke Booy: ‘Een punt dat dik verdiend is
Pasveer: ‘Geen discussie over de trainer
Amevor: ‘Gelukkig kon ik het nog omdraaien

Scheidsrechter: Tom van Sichem
Geel:
Houtkoop, Antonia, Falkenburg (GA Eagles),
Davidson, J. Veldmate, Bel Hassani en Schenkeveld (Heracles)

Opstellingen:
GA Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Vd. Linden, Schenk, Lambooij (Amevor/86), Turuc, Falkenburg, Antonia, Godee (Rijsdijk/69) en Houtkoop.
Heracles: Pasveer, Te Wierik (Schenkeveld/67), Veldmate, Streutker, Davidson, Quansah (Cziommer/46), Rienstra, Bel Hassani (Tannane/86), Rosheuvel, Uth en Linssen

 
08-12-2013  

Heracles knokt zich naar 1-3 in Kerkrade


Tot opluchting van trainer Jan de Jonge maakte Tannane zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en bracht Heracles daarmee in veilige haven.
 

KERKRADE – De uitwedstrijd van Heracles Almelo in Kerkade tegen Roda JC begon slaapverwekkend waarin beide teams zich nauwelijks kansen voordeden. Pas nadat Roda JC via Wiljan Pluim na 18 minuten op voorsprong kwam en oud- Heraclied Fledderus met een liesblessure plaats moest maken voor een andere oud- Heraclied Höcher, kon het Almelose Heracles zich enigszins richten op voorwaarts voetbal. Het was routenier Cziommer, die deze wedstrijd de voorkeur kreeg boven Kwame Quansah, die de Almeloërs langszij bracht (1-1) door van buiten de zestien de bal in het net achter doelman Kurto te prikken en gelijk ook de ruststand op het bord stond. Na de rust ontstond een open spel waarin beide teams voor de winst gingen en over en weer wat kansen ontstonden waarbij Pasveer twee goede reddingen verrichtte. Na het inbrengen van Tannane voor Rosheuvel keerde voor het eerst in de historie het tij toen Kurto niet adequaat reageerde op een afstandsschot van diezelfde Tannane waardoor Heracles op voorsprong kwam (1-2) met nog 10 minuten te spelen. Even daarvoor zag Bel Hassani zijn lepe inzet nog gekeerd door dat Kurto nog net de vingertoppen tegen de bal kreeg. De Limburgers gooiden alles op de aanval waarbij Heracles ontsnapte door schoten voorlangs en een kopbal van verdediger Luijckx die door Pasveer op de doellijn werd gepareerd. Het was Tannane die echter kort daarvoor aan alle onzekerheid een eind maakte door in de omschakeling opnieuw doelman Kurto te passeren (1-3) en zo een historische zege in Kerkrade veilig stelde en de Heraclieden ook bij de Limburgers langszij bracht in de competitiestand.

Roda JC - Heracles Almelo 1-3
(1-1), 1-0 Pluim (18), 1-1 Cziommer (35), 1-2 Tannane (79), 1-3 Tannane (88)

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)
 
Commentaren:
De Jonge: ‘Bij vlagen genoten
Brood: ‘Vreselijke middag
Tannane: ‘Eindelijk is het begonnen
Donald: ‘In de spiegel kijken

Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Bonevacia, Németh (Roda JC), Linssen (Heracles Almelo)

Opstellingen:

Roda JC: Kurto, Dijkhuizen, Luijckx, Biemans, Van Peppen, Hupperts, Pluim, Donald, Bonevacia (Demouge/65), Fledderus (Höcher/23), Németh.
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Dorda, Cziommer (Quansah/87), Rienstra, Bel Hassani, Rosheuvel (Tannane/78), Uth (Amoah/46), Linssen.

 
09-12-2013  

Meiden Luctor Et Emergo MD1D kampioen!

 

ALMELO – Na jaren verstoken gewezen te zijn van ‘meidenvoetbal’ bij het Almelose Luctor et Emergo, behaalde het nieuwe team MD1D meteen de titel in de 2e klasse Oost 7.
Het team van SVZW MD1 werd daarvoor geslachtofferd en met een 13-0 verlies huiswaarts Wierden gestuurd. Daarna was er patat, fris en kinderchampagne en bloemen. De ouders van de kampioenen zorgden tevens voor nieuwe warmlooptruien met kampioenstekst waardoor men na de winterstop kan laten zien dat de kampioenen er aan komen. Bovendien maakt men nog kans op de KNVB districtsbeker en die behalen kan een nog de slagroom op de taart worden, volgens trainer/leider Edwin Vagevuur.

 
09-12-2013  

KNVB deelt Heracles in in gezonde categorie 3

 

ALMELO – Heracles Almelo wordt door de licentiecommissie van de KNVB ingedeeld in de financieel gezondste categorie 3, dat bevestigde Heracles-voorzitter Jan Smit maandagavond aan de redactie van Tc Tubantia Sport.
De nipte promotie van categorie 2 naar 3 is te danken aan de lagere personeelskosten van de Almelose eredivisionist. Ook in categorie 2 was Heracles al gezond omdat men een veel lagere ‘overhead’ heeft dan andere clubs doordat de club veel met vrijwilligers werkt en weinig kantoorpersoneel heeft. Smit droeg altijd de visie uit dat het ‘kapitaal’ op het veld moet staan en niet achter het bureau.
Smit bracht het nieuws maandagavond na de 2-0 overwinning van de Heracles Beloften op de Beloften van Den Haag. Tanane scoorde de tweede treffer en de van Go Ahead geleende Tom Oostinjen maakte de eerste treffer. De Heracles Beloften voeren samen met Fc Groningen de ranglijst aan.

 
10-12-2013  

Eurosped TVT verliest van Peelpush


Danielle Bosch
 

ALMELO – Het Almelose Eurosped TVT verloor de uitwedstrijd tegen Peelpush met 3-2 in sets. Lees het verslag van speelster Danielle Bosch:
Zondag 8 december reisden wij af naar het verre zuiden voor de competitiewedstrijd tegen Peelpush. Om 15:30 uuur ging de wedstrijd van start. We begonnen sterk en kwamen al gauw op 0-4 voor ons. De set ging aardig gelijk op maar helaas won Peelpush deze set met 25-20. Deze set hadden wij het passend onder controle. De tweede set begonnen wij weer goed en stonden we al snel 3-12 voor. Dit wisten wij vast te houden en deze set wonnen wij met 21-25. Helaas konden wij dit niveau in de derde set niet vasthouden. We hadden moeite met de goede serve van Peelpush. Deze set ging dus naar Peelpush en verloren wij deze met 25-17. De vierde set ging weer gelijk op. We hebben als team gevochten en zoals verdiend wonnen we deze met 22-25. De vijfde set wist Peelpush weer in handen te nemen en zij wonnen deze set met 15-9. Erg balen dat we deze wedstrijd verloren hebben maar dat ene puntje is voor ons belangrijk geweest. Volgende week reizen wij weer naar het zuiden voor de wedstrijd tegen Weert. Die zal gespeeld worden om 17:00u. Gaat u met de bus mee om ons aan te moedigen?

 
13-12-2013  

Heracles wil winnen van AZ


Flip Stapper kwam uit voor Heracles van 1965 t/m 1968.
Ook zijn jongere broer Hans speelde destijds in Almelo. Hans moest in 1969 zijn carrière beëindigen. Een operatie in het militair hospitaal Oog & Al te Utrecht kon dat niet meer voorkomen.
Foto: AZhistorie.nl
 

ALMELO – Zondagmiddag wacht Heracles in het Polman Stadion een zware wedstrijd tegen AZ. De Alkmaarders zijn onder trainer Dick Advocaat aardig opgeklommen in de ranglijst en Advocaat wil winnen in Almelo, zo liet hij op voorhand weten. Dat wil trainer Jan de Jonge echter ook.
De laatste vier duels in de competitie geven het voordeel aan AZ met vier zeges, hoewel de bekerwinst met als inzet de finale in de Kuip tegen PSV veel vergoede. Daar komt bij dat AZ de laatste winst feitelijk te danken had aan een eigen doelpunt van Te Wierik.
Niemand is ook de gelijkmaker vergeten van Martin Pieckenhagen in het seizoen 2005-2006. Het was de 10e treffer ooit van een doelman.

Beide clubs hebben nogal wat gemeen. Zo was Theo Vonk assistent-trainer in Alkmaar en trainer in Almelo. Ook Gert Jan Verbeek trainde beide clubs die in de historie elk twee landstitels binnenhaalden, zij het dat Heracles dat deed voor de invoer van het betaald voetbal in 1954.
Ook zijn er meerdere spelers die voor beide clubs uitkwamen. Te beginnen met Flip Stapper die bij Heracles voetbalde van 1965 t/m 1968 en zijn carrière beeïndigde in Alkmaar. Stapper was een begenadigd voetballer maar deed zijn achternaam teveel eer aan. In zijn Heracles-periode organiseerde hij tal van concerten onder de naam Doremi Club in het voormalige café restaurant De Kei aan de Bornsestraat.  Anderen waren: Rini Coolen, Kenan Durmusoglu, Frank van der Geest, Marco Holster, Ragnar Klavan, Dick Kooijman, Hendrie Krüzen, Roy van der Mije, Marko Vejinovic, Ben Rienstra, Willie Overtoom en Simon Cziommer, terwijl Mikhail Rosheuvel momenteel door AZ is uitgeleend aan Heracles.

Voorafgaand aan de wedstrijd Heracles - AZ spelen de businessteams van beide clubs een voetbalwedstrijd bij Sv DRC 2012 op sportcomplex De Riet. Die wedstijd begint zondagmorgen om 11.00 uur.

 
14-12-2013  

Reshmie Oogink derde in Manchester


Reshmie Oogink (in rood) wint German Open 2013 (archief)
(Foto: Taekwondo Oude Luttikhuis)
 

MANCHESTER – Taekwondoka Reshmie Oogink heeft vrijdag tijdens Grand Prixwedstrijden in Manchester een derde plaats behaald in de troostfinale boven 67 kg.

In de halve finale won de Almelose van de Olympisch kampioene Milica Mandic uit Servië. In de plaatsingsronden eerder op de dag boekte ze overwinningen op o.a. de Sloveense Nusa Rajher en de Spaanse Elena Gomez. De weg naar de finale werd geblokkeerd door de Russin Olga Ivanova die uiteindelijk ook het goud pakte
Voor Oogink is het brons in Manchester een eerste stap op weg naar de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-12-2013  

AZ in mineur na verlies in Almelo

 

ALMELO - Voor AZ en haar supporters werd het dagje Almelo, een dagje in mineur. Het ontij tekende zich s'morgens al af toen het voetbalteam van de businessclub van AZ tegen de zakelijke concurrenten van Heracles Almelo met 5-2 verloor op de velden van Sv DRC.

Na het diner dan de echte match tussen de Noordhollanders en de Tukkers. Heracles Almelo begon prima aan de wedstrijd en zette AZ flink onder druk. Het resulteerde in een verdiende voorsprong toen Linssen goed doorging en Esteban het nakijken gaf (1-0). AZ werd allengs sterker en kreeg wat kansen zonder tot grootse combinaties te komen. Bovendien bleek doelman Pasveer weer uitstekend in vorm en bracht met voet en vuist redding op inzetten van Beerens (2x), Henriksen en Johansson en toonde zich bij andere kansjes ook klemvast.
Linssen kreeg vijf minuten voor rust nog een goede kans om de voorsprong te vergroten, maar zijn schot ging rakelings naast....

In de tweede helft begon Heracles weer sterk voorwaarts. Dit tot verrassing van AZ, dat pas na 10 minuten zelf een eerste kans kreeg om langszij te komen. De kansen die de Alkmaarders zichzelf voorschotelden mistten flair en doorzettingsvermogen en zelfs invaller Denny Avdic die vrij kon doorlopen op een uitblinkende Pasveer, vergat te scoren. Trainer De Jonge had Uth al gewisseld voor Tannane, bracht ook nog Bruns en Streutker om voorwaarts scherp te blijven en achter wat meer zekerheid in te bouwen. Het gaf AZ handen vol werk en kwam daardoor amper nog tot een goede opbouw tot errgernis van trainer Dick Advocaat die de derde nederlaag op rij steeds dichterbij zag komen.
Toen ver in blessuretijd Tannane uiteindelijk de Heraclieden in veilige haven bracht, barstte de feestvreugde los in het Polmanstadion (2-0). waar wordt uitgekeken naar de bekerwedstrijd woensdag a.s. tegen Feijenoord en zaterdag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen Vitesse.

Heracles Almelo - AZ 2-0
(1-0), 1-0 Linssen (12), 2-0 Tannane (90+5)

Fotoreportage: Alexander Kamp


Commentaren:
Advocaat: 'Soms houdt het op'
Pasveer: 'Kunstgras is geen voordeel meer'
Linssen: 'Geluk aan onze zijde'

Arbiter: Gözübüyük
Geel: Wuytens, Esteban

Opstellingen:

Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Davidson, Cziommer (Streutker/90+1), Bel Hassani, Rienstra, Rosheuvel (Tannane/57), Uth (Bruns/64), Linssen.
AZ: Esteban, Johansson, Gouweleeuw, Wuytens (Avdic/79), Viergever, Henriksen (Berghuis/67), Ortiz, Elm, Beerens, Jóhannsson, Gudmundsson.

Fotoreportage (28 foto's)...

 
15-12-2013  

PH-B3 ongeslagen winterkampioen

 

ALMELO - PH Almelo B3 is zaterdag jl. ongeslagen kampioen geworden in haar klasse. In de laatste wedstrijd werd uit en tegen Luctor et Emergo B2 met 0-6 gewonnen. Door Luctor is het team sportief ontvangen en hebben ze de competitie dus in stijl afgesloten. Op de aanhanger werden de spelers en begeleiders vanaf de Horstlaan naar het sportpark van PH Almelo vervoerd. Onderweg werd de gehele Schelfhorst van dit heugelijke feit op de hoogte gebracht. Voor dit vriendenteam, dat al jaren samenspeelt, is een van de sterke punten de zeer betrokken ouders. ’s Avonds werd het feest dan ook afgesloten met ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s. Jongens, gefeliciteerd!

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-12-2013  

Masterclass en interland Volleybal in de ISSPA

 

ALMELO – Eurosped TVT trainer Jan Berendsen verzorgt op 27 december a.s. onder auspiciën van de NEVOBO de Masterclass ‘Train de trainer’. De Masterclass staat open voor VT2 - VT3 en VT4 trainers en bestaat uit twee workshops van 3 uur die wordt gehouden in de Almelose topsporthal IISPA.
Op 27, 28, 29 en 30 december wordt ook het internationale Topvolleybal Almelo gehouden. Deelnemende teams zijn o.a. bij de heren: Euphony Asse Lennik, België, SL Benfica, Portugal, Evivo Düren, Duitsland en Landstede Volleybal Zwolle. Bij de dames o.a. de eredivisieteams Eurosped TVT Almelo en Springendal Set Up ’65 Ootmarsum en de regionale teams Dynamo Tubbergen en Ecare Apollo8. Ook wordt de damesinterland Nederland – België gespeeld.

 
16-12-2013  

ASV'57 door met trainer en bouwplan

  AADORP - ASV 57 uit Aadorp is er uit, ook het volgend jaar wordt de selectie van de Aadorpse voetbalvereniging getraind door Louis Goudbeek. Dat betekent dat de Vriezenveense trainer voor het vijfde seizoen verbonden zal zijn aan de club. Eigenlijk wel uniek dat we nog niet op elkaar uitgekeken zijn verwoordde voorzitter Gerard Hondebrink – op de jaarvergadering van de club- temeer nu de sportieve prestaties van het eerste team achter blijven bij de verwachtingen. Dit ligt niet aan de trainer volgens de voorzitter maar meer in het feit dat de selectie vanaf het begin van het seizoen geteisterd werd door allerlei blessures waardoor er soms maar vier basisspelers fit waren. Na de winterstop is de verwachting dat een ieder weer hersteld zal zijn en de ploeg haar ware gezicht kan laten zien.
Lees verder...

 
18-12-2013  

Heracles met 6-7 uit de beker tegen Feijenoord


Simon Cziommer was de absolute uitblinker tegen Feijenoord
 

ALMELO – Het werd woensdag een latertje, de bekerwedstrijd tegen Feijenoord in het Polmanstadion. In een perfecte ambiance en in de sterkst mogelijke opstellingen begonnen Heracles Almelo en Feijenoord Rotterdam met een indrukwekkende één minuut stilte – als eerbetoon aan de eerder op de dag overleden oud- international Martin Koeman (75) vader van Ronald en Erwin Koeman – aan het KNVB-bekerduel met als inzet een plek in de kwartfinale. Een wedstrijd die vooral in de reguliere speeltijd het aanzien meer dan waard was maar in de verlenging verzandde, waardoor penalty’s uiteindelijk beslissend waren om de Rotterdammers door te laten gaan.
Al in de eerste minuut had spits Mark Uth voor een piekstart kunnen zorgen maar zijn kopbal werd door de sober keepende Feijenoord-doelman Mulder gekeerd. Vanaf het begin koos Heracles de aanval maar het was Feijenoord dat na 12 minuten toch de voorsprong pakte toen Graziano Pelle verrassend wegdraaide van Schenkelveld en met zijn linkerbeen doelman Pasveer kansloos liet (0-1).

Bij dat doelpunt bleek ook dat het KNVB-ticketsysteem faalde, want een 30-tal Feijenoordsupporters had toch kans gezien kaarten te bemachtigen ondanks een verplichte bus-combi. Een rookbom zorgde voor onrust en dat was de opmaat om alsnog massaal politie en ME op te trommelen terwijl suppoosten de hele wedstrijd het groepje isoleerden, om erger onheil te voorkomen. Een ‘Feijenoorder’ werd daarbij opgepakt wegens het laten zien van zijn ‘edele delen’.

Ondertussen ontspon zich op het veld een wedstrijd die het aanzien meer dan waard was met Simon Cziommer als grote regisseur aan Heracles-zijde. Hij sleurde, kapte, zette medespelers op hun plaats en had naast een steek-pass ook subtiele voetbewegingen in huis om de directe tegenstander van het moment, het bos in te sturen. Al lang voor zijn wissel in de 72-minuut werd duidelijk dat hij de ‘man of the match’ zou worden.

Heracles had het betere van het spel en de gelijkmakende schuiver van Linssen, na de kaats van Rosheuvel, was dan ook meer dan verdiend. Heracles verdiende meer terwijl Feijenoord sporadisch doordrong tot de achterste linie waar Pasveer opnieuw een betrouwbaar sluitstuk vormde.

In de tweede helft was Heracles opnieuw het meest aanvallend. Bel Hassani (2x) en Uth zagen doelpogingen naast gaan terwijl Pelle aan de andere kant van het veld nauwelijks nog tot grootse dingen in staat bleek. Pas in blessuretijd van de reguliere wedstrijd kreeg Schalken een prima kans maar Pasveer redde met de voet. In de tegenaanval kregen Uth en Rosheuvel nog de kans om de strijd voortijdig te beslissen, maar ook zij mistten.

De beslissing zou dus moeten vallen in de verlenging. Zeker nadat Stefan de Vrij met een domme tweede gele kaart al snel de kleedkamer kon opzoeken. Feijenoord trok zich terug en liet Heracles het spel maken, waardoor het spel verzandde in controlerend voetbal zonder tot hoogtepunten te komen.

Penalty’s moesten dus de beslissing brengen. De reguliere 5 strafschoppen werden door beide teams alle benut, inclusief de penalty die Pasveer op zijn collega-doelman Mulder nam. Het kwam dus neer op de eerste misser en dat was in de gelijkmakende zesde beurt Rienstra, zodat Feijenoord alsnog door kan naar de kwartfinale, tot opluchting van waarnemend coach Jean-Paul van Gastel die Ronald Koeman verving.

Heracles Almelo - Feyenoord 1-1, (1-1),0-1 Graziano Pellè (12), 1-1 Bryan Linssen (27), (Feyenoord wint na strafschoppen)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Arbiter: Nijhuis
Geel: Martins Indi, Uth, Clasie, Bruns, Rood: De Vrij (2x geel)

Opstellingen:

Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate (Streutker/63), Davidson, Cziommer (Bruns/72), Bel Hassani, Rienstra, Rosheuvel, Uth, Linssen (Quansah/80).
Feyenoord: Mulder, Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi, Clasie, Immers, Vilhena (Vormer/75), Schaken (Van Beek/95), Pellè, Boëtius (Goossens/108).

 
21-12-2013  

Heracles na rust langszij bij koploper Vitesse

 

ALMELO – Met 7 punten uit de laatste drie wedstrijden gaat Heracles Almelo met een goed gevoel de winterstop in. Na de bekerkraker tegen Feijenoord die ongelukkigerwijze pas in het nadeel van Heracles werd beslist met penalty’s, leek het er zaterdagavond in het Polmanstadion even op dat een stunt tegen koploper Vitesse er niet in zat, maar de tweede helft bracht de ommekeer en het welverdiende punt.
In het begin van de eerste helft had Veldmate pech toen Vitesse-doelman Veldhuizen op zijn post stond, maar leek Heracles nog niet geheel scherp, kwamen passes niet aan en werd onnodig balverlies de aanleiding tot de eerste treffer van Van Aanholt die vrij kon opkomen om al in de zevende minuut van afstand doelman Pasveer kansloos te laten 0-1.
Vitesse bleef de aanval zoeken terwijl de in de basis gestarte Tannane al na een half uur het veld moest verlaten met een onwillige hamstring. Rosheuvel was zijn vervanger. Heracles ontworstelde zich nadien aan de druk maar het was Vitesse dat nog voor de rust wist te scoren door een goede actie van Piazon 0-2.
Na de pauze verving Thomas Bruns de geblesseerde Bel Hassani en kwam een als herboren Heracles het veld op, liepen combinaties beter, leken de koude spieren van Cziommer weer warm, kwamen steekpasses wel weer uit de verf en werd Vitesse steeds verder naar achteren gedrukt. Bruns stuurde Rosheuvel weg en deze gaf een pass op Linssen en voordat Veldhuizen het wist lag de bal achter hem zodat de aansluittreffer kon worden aangetekend op het scorebord.
Heracles rook bloed, zocht massaal de aanval met veel inzet, zodat het publiek de twaalfde man werd en genoot hoe Heracles op jacht ging naar meer. Die inzet werd beloond in de zeventigste minuut toen Cziommer doordrong tot de achterlijn en met een geslepen pass tussen twee man Linssen goed bediende om de gelijkmaker achter Piet Veldhuizen te deponeren.
Vitesse kwam amper nog aan aanvallen toe en even leek het er op dat de koploper totaal zou worden overlopen. In die fase ook drie geniepige overtredingen van Piazon waarvan er één met geel beloond werd door scheidsrechter Vink. Vitesse-trainer Peter Bosz verving nog Atsu voor Kakuta en Qazaishvilli voor Chanturia om aanvallend meer te brengen maar Pasveer bleef superieur in zijn eigen strafschopgebied. Zelfs de volle winst voor het team van trainer Jan de Jonge had er nog ingezeten als Mark Uth wat koelbloediger was geweest.

Na afloop dus twee teleurgestelde trainers. Jan de Jonge omdat uiteindelijk niet de volle winst was gepakt en Peter Bosz omdat Vitesse in de eerste helft verzuimd had om de deur op slot te gooien met een derde treffer die er in die periode wel in zat.
Maar uiteindelijk wel een vol tevreden stadion met toeschouwers die hebben genoten van een mooi laatste avondje voetbal in dit jaar.

Heracles Almelo – Vitesse 2-2 (0-2). 7. Van Aanholt 0-1, 40. Piazon 0-2, 52. Linssen 1-2, 77. Linssen 2-2.

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:

Jan de Jonge: ‘Na rust was alles anders
Peter Bosz: ‘Kort, bits en chagrijnig
Linssen: ‘Jammer dat het winterstop is
Propper: ‘Over titel praten we niet

Scheidsrechter: Vink
Gele kaart: Uth, Linssen (Heracles), Piazon, Atsu, Van der Heiden (Vitesse).

Opstellingen:

Heracles: Pasveer, Te Wierik, Veldmate, Schenkeveld, Davidson, Cziommer, Rienstra, Bel Hassani (46. Bruns), Tannane (30. Rosheuvel), Uth, Linssen.
Vitesse: Velthuizen, Leerdam, Kashia, Van der Heiden, Van Aanholt, Propper, Vejinovic, Ibarra, Qazaishvilli (89. Chanturia), Atsu (76. Kakuta), Piazon.

 
23-12-2013  

BosanTON is toptrainer Wevers definitief kwijt

 

ALMELO – Na het ontslag door het interim-bestuur van topsportturnvereniging BosanTON in Almelo om toptrainer Vincent Wevers de laan uit te sturen, is een hereniging zoals sommigen hoopten, definitief van de baan. Wevers moest het veld ruimen omdat hij zich met teveel zaken bemoeide volgens de bestuurders maar dat doen alle toptrainers in de sportwereld. Hen is het er aan gelegen de beste omstandigheden voor hun talenten te bewerkstelligen. Het was ook de ultieme redenen van BosanTON om juist te verkassen naar de topsporthal IISPA waar speciale turnzalen werden gebouwd om de accommodatie voor het turnen in het Oosten van het land te kunnen huisvesten.

Wevers heeft echter niet gewacht op bemiddeling en koos er voor om geen tijd te verliezen in de aanloop naar de Olympische Spelen waarvoor hij toch een aantal ijzers in het vuur had met o.a. Wyomi Masela en zijn dochters Sanne en Lieke.
De KNGU zag geen belemmering in de top-aspiraties van Wevers en trok hem aan om zich te bemoeien met de begeleiding van Jong Oranje en Oranje. Ook gaat Wevers twee dagen in de week aan de slag in het topsportcentrum NTC in Heerenveen. Het is nog niet bekend of zijn pupillen hem volgen.

 
27-12-2013  

Landstede verslaat SL Benfica in Almelo


Een mooie 'klap' langs het Portugese blok
 

ALMELO – De eerste wedstrijd in de aanloop naar het Topvolleybaltoernooi Almelo 2013 was meteen een kraker en een revanche van de finale van vorig jaar. Toen waren de Portugezen de Zwollenaren van Landstede nog de baas met 3-1, maar vrijdag was dat in de IISPA precies andersom, zij het dat het een oefenwedstrijd betrof en dus nog geen zege voor het toernooi. Toch een mooi resultaat en dat beloofd nog wat als morgen (zaterdag) het echte toernooi van start gaat en zondag de winnaars bekend worden.

Fotoreportage: Jan Bril

Programma zaterdag 28 december:
11.00 uur: Topvolleybal Twente – Dynamo Tubbergen (Twente Cup)
12.30 uur: Set Up’65 – Apollo 8 (Twente Cup)

15.00 uur: Nederland – België (interland vrouwen)
17.00 uur: Landstede Volleybal – Evivo Düren (D)
19.00 uur: SL Benfica – Asse-Lennik (B)

Fotoreportage (80 foto's)...

 
28-12-2013  

Oranje-volleybalsters winnen van België

 

ALMELO – Met Manon Flier als gangmaker in het nationale vrouwenteam volleybal, kregen de Belgische dames flink klop in de goed gevulde Almelose topsporthal IISPA. Met de weer fitte Myrthe Schoot vormde Flier vooral in het begin de motor van het nationale team waar de Belgen geen greep opkregen. Toen ook nog Celeste Plak werd ingebracht door bondscoach Gido Vermeulen, ging het gas volledig open en werden de Zuiderburen naar een kansloze nederlaag in 3 sets gespeeld. Plak werd zelfs de lieveling van het publiek en werd bij elke goede actie hartstochtelijk toegejuicht.
Vermeulen greep gedurende de wedstrijd maar één keer naar een time out in de derde set toen er even met de pet naar werd gegooid maar zat verder te genieten evenals de toeschouwers op de bijna volle tribunes.
“Het ging bijzonder goed!'', vatte de bondscoach het treffen tegen België samen. “Op vrijdag 20 december zijn we weer begonnen. Sinds dag één zijn we direct in ons ritme van de zomer gekomen. Het is heel fijn dat we de automatismen hebben opgepakt", aldus Vermeulen tegen Volleybalkrant.

Fotoreportage: Jan Bril


Update: 29-12-2013
Een dag later in Den Bosch sloegen de Belgische dames flink terug met een 2-3 winst in sets. Vanaf het begin werd door de Belgische dames een flinke servicedruk uitgeoefend waar de Nederlandse meiden onvoldoende een antwoord op hadden.
Maandag moet in de Maaspoort het drieluik worden afgesloten.

Fotoreportage (29 foto's)...

 
29-12-2013  

Landstede pakt toernooiwinst tegen Asse Lennik

 

ALMELO – Al vele jaren wordt er tussen Kerst en Oud en Nieuw in Almelo op Europees topniveau gevolleybald en nu voor de tweede keer onder de toernooinaam Topvolleybal Almelo.
Na de winst van vorig jaar door SL Benfica ging de eindzege deze keer niet naar Lissabon maar naar Zwolle. Landstede won vrijdag al het oefenpotje tegen de Portugezen maar ging ook zaterdag als een speer waardoor het zich voor de finale plaatste tegen het Belgische Euphony Asse Lennik.
De finalewedstrijd op zich was een ware thriller waarin coach Strikwerda verrassend Steven Eertman en Fabian Dossett inbracht en een belangrijke bijdrage aan de eerste setwinst leverden. In de tweede en derde set viel het niveau iets terug waardoor de Zwollenaren tegen 1-2 in sets achterstand aankeken. De vierde set ging weer vol overtuiging met 25-18 naar Landstede dat ook in de beslissende vijfde set met 15-11 aan het langste eind trok.
SL Benfica, toernooiwinnaar in 2012, had daarvoor al beslag gelegd op het brons door het Duitse Evivo Düren te verslaan in een driesetter.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (29 foto's)...

 
30-12-2013  

Eurosped TVT winnaar Twente Cup

 

ALMELO - Eurosped TVT is de winaar geworden van de Twente Cup, in een aantrekkelijke finale werd Set Up’65 uit Ootmarsum aan de kant gezet. In de eerste set werd al duidelijk dat beide ploegen dicht bij elkaar zitten, Eurosped trok uiteindelijke de eerste set wel naar zich toe, het werd 26-24. De tweede set was minder spannend, Set Up’65 liep gauw uit naar een comfortabale voorsprong en gaf dit niet meer weg (20-25). Zo trokt de ploeg uit Ootmarsum de stand weer gelijk. In de derde set herpakte Eurosped zich, ze wonnen de set in rap tempo met duidelijke cijfers: 25-18. Spannend werd het vervolgens niet meer, Set Up’65 moest Eurosped laten gaan, 25-19 in de laatste set, dit bracht Eurosped de titel!

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (27 foto's)...

 
30-12-2013  

SL Benfica pakt toch nog brons tegen Evivo Duren

 

ALMELO - SL Benfica heeft de strijd om de 3e plaats weten te winnen tijdens het Topvolleybaltoernooi Almelo. In het eerste duel van de finaledag wisten de Portugeze in de topsporthal IISPA met 3-0 te winnen van Evivo Düren. De Duitsers konden helaas voor het toekijkende publiek geen vuist maken tegen het sterk spelende Benfica. De titelverdediger uit Portugal sluit op deze manier Topvolleybal Almelo, na de twee verliespartijen (tegen Landstede Volleybal op vrijdag en Euphony Asse Lennik op zaterdag, beide 3-0) toch nog met een overwinning af.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (28 foto's)...

 
31-12-2013  

Tuinstra wint SISU Oudejaarsloop 2013

 

ALMELO – De 38e Oudejaarsloop van SISU kan door de grote deelname weer een succes genoemd worden. Onder redelijk goede weersomstandigheden liep de in Göteborg wonende Geert Tuinstra naar een overwinning in 35.30 minuten over de 10 km en bleef daarmee de Zwollenaar Falco Olivier ruim voor die 35.53 minuten benodigde.
De 5,5 km werd overtuigend gewonnen door Thijs Teunissen in een tijd van 18.03 minuten. Bij de jeugd was Jurian Bruns het snelst over 2,5 km terwijl Nikita Hammink het snelst was bij de meisjes.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (38 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina