Sportberichten


Plaatsing  
 
29-12-2013  

Landstede pakt toernooiwinst tegen Asse Lennik

 

ALMELO – Al vele jaren wordt er tussen Kerst en Oud en Nieuw in Almelo op Europees topniveau gevolleybald en nu voor de tweede keer onder de toernooinaam Topvolleybal Almelo.
Na de winst van vorig jaar door SL Benfica ging de eindzege deze keer niet naar Lissabon maar naar Zwolle. Landstede won vrijdag al het oefenpotje tegen de Portugezen maar ging ook zaterdag als een speer waardoor het zich voor de finale plaatste tegen het Belgische Euphony Asse Lennik.
De finalewedstrijd op zich was een ware thriller waarin coach Strikwerda verrassend Steven Eertman en Fabian Dossett inbracht en een belangrijke bijdrage aan de eerste setwinst leverden. In de tweede en derde set viel het niveau iets terug waardoor de Zwollenaren tegen 1-2 in sets achterstand aankeken. De vierde set ging weer vol overtuiging met 25-18 naar Landstede dat ook in de beslissende vijfde set met 15-11 aan het langste eind trok.
SL Benfica, toernooiwinnaar in 2012, had daarvoor al beslag gelegd op het brons door het Duitse Evivo Düren te verslaan in een driesetter.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (29 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina