Sportberichten


Plaatsing  
 
04-12-2013  

Heracles niet verder dan 1-1 in Deventer


Pasveer pareert de eerste vrije schop van Van der Linden
 

DEVENTER – Het restant van de wegens noodweer gestaakte Overijsselse derby tussen Go Ahead Eagles en Heracles Almelo heeft geen winnaar opgeleverd. Met een 0-0 tussenstand begon scheidsrechter van Sighem met een scheidsrechtersbal aan het 6-punten duel waarbij in principe dezelfde spelers op de grasmat stonden, huidige blessures nagelaten.
In de korte eerste helft was de eerste goede kans voor Heracles via Rosheuvel die voorlangs het doel van Room schoot. Go Ahead stelde daar een schot van Falkenburg, dat het doel nipt miste, tegenover en ook Pasveer was attent op de inzet van Schmidt.
Na de pauze begon Heracles dominanter te spelen maar creëerde weinig kansen, zij het dat Bel Hassani het geluk ontbeerde bij een schot op de paal. Toch kwamen de Heraclieden aan de leiding doordat Mark Uth het op de heupen kreeg en naar 0-1 soleerde. Het kwartier dat nog restte gooide Go Ahead alles op de aanval waarbij doelman Pasveer knappe reddingen verrichtte door eerst een vrije trap van Van der Linden uit zijn doel te ranselen en oud Heracles speler Houtkoop van scoren te weerhouden. Bij een tweede poging van Van der Linden uit een vrije trap had Pasveer het geluk aan zijn zijde toen de goed ingeschoten bal op de paal eindigde. Heracles leek de overwinning op zak te hebben, maar Go Ahead-trainer Foeke Booy zette de lange verdediger Amevor de laatste paar minuten in om meer kopsterkte voorin te brengen. Deze echter gaf uiteindelijk over rechts de voorzet die Falkenburg tussen twee Heraclieden in onberispelijk achter de kansloze Pasveer kopte. Al met al een terechte uitslag waarbij Heracles langzamerhand wat beter in haar spel leek te komen en dat geeft perspectief voor de uitwedstrijd van zondag a.s. tegen Roda JC.

GA Eagles - Heracles Almelo 1-1
(0-0), 0-1 Mark Uth (75),1-1 Erik Falkenburg (88)

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Commentaren:

Trainer Jan de Jonge: ‘Ik voel geen druk
Trainer Foeke Booy: ‘Een punt dat dik verdiend is
Pasveer: ‘Geen discussie over de trainer
Amevor: ‘Gelukkig kon ik het nog omdraaien

Scheidsrechter: Tom van Sichem
Geel:
Houtkoop, Antonia, Falkenburg (GA Eagles),
Davidson, J. Veldmate, Bel Hassani en Schenkeveld (Heracles)

Opstellingen:
GA Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Vd. Linden, Schenk, Lambooij (Amevor/86), Turuc, Falkenburg, Antonia, Godee (Rijsdijk/69) en Houtkoop.
Heracles: Pasveer, Te Wierik (Schenkeveld/67), Veldmate, Streutker, Davidson, Quansah (Cziommer/46), Rienstra, Bel Hassani (Tannane/86), Rosheuvel, Uth en Linssen

Archief
Terug naar vorige pagina