Sportberichten


Plaatsing  
 
28-12-2013  

Oranje-volleybalsters winnen van Belgiƫ

 

ALMELO – Met Manon Flier als gangmaker in het nationale vrouwenteam volleybal, kregen de Belgische dames flink klop in de goed gevulde Almelose topsporthal IISPA. Met de weer fitte Myrthe Schoot vormde Flier vooral in het begin de motor van het nationale team waar de Belgen geen greep opkregen. Toen ook nog Celeste Plak werd ingebracht door bondscoach Gido Vermeulen, ging het gas volledig open en werden de Zuiderburen naar een kansloze nederlaag in 3 sets gespeeld. Plak werd zelfs de lieveling van het publiek en werd bij elke goede actie hartstochtelijk toegejuicht.
Vermeulen greep gedurende de wedstrijd maar één keer naar een time out in de derde set toen er even met de pet naar werd gegooid maar zat verder te genieten evenals de toeschouwers op de bijna volle tribunes.
“Het ging bijzonder goed!'', vatte de bondscoach het treffen tegen België samen. “Op vrijdag 20 december zijn we weer begonnen. Sinds dag één zijn we direct in ons ritme van de zomer gekomen. Het is heel fijn dat we de automatismen hebben opgepakt", aldus Vermeulen tegen Volleybalkrant.

Fotoreportage: Jan Bril


Update: 29-12-2013
Een dag later in Den Bosch sloegen de Belgische dames flink terug met een 2-3 winst in sets. Vanaf het begin werd door de Belgische dames een flinke servicedruk uitgeoefend waar de Nederlandse meiden onvoldoende een antwoord op hadden.
Maandag moet in de Maaspoort het drieluik worden afgesloten.

Fotoreportage (29 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina