Sportberichten


Plaatsing  
 
01-12-2012  

ASV´57 stoomt door, ON en DRC spelen gelijk

 

VOETBAL – In de tweede klasse H kwam Oranje Nassau in Zwolle niet verder dan een gelijkspel. Daar was wel de gelijkmakende penalty van Nieuwenhuis voor nodig omdat Coenders het thuisspelende Be Quick ’28 op voorsprong had gezet (1-1).

In de vierde klasse D ligt ASV’57 de laatste weken flink op stoom. Nu werd het bezoekende Zuid Eschmarke naar huis gestuurd met een 4-1 nederlaag. De Jong, ter Beek 2x en Edel zorgden voor de Aadorpse doelpunten en Nijkamp voor de Enschedese tegentreffer.
Op sportcomplex De Riet eindigde de wedstrijd tussen Sv. DRC 2012 en Sc Rijssen zoals die begon. In de eerste helft kansen over en weer en een onsportieve actie van Rijssen-speler Nick Bruggeman, die zijn tegenstander tegen de reclameborden werkte en nadien ook nog eens een uitgestoken hand weigerde.
In de tweede helft een beter spelend DRC maar tot doeltreffende acties kwam het niet. Na het laatste fluitsignaal misdroeg Rijssenaar Bruggeman zich opnieuw met een discriminerende opmerking richting een DRC-speler en lieten ook de 'dames' B. zich langs de kant niet van hun beste zijde zien. Een massale rel kon echter worden voorkomen.

 
01-12-2012  

Vreugde en tranen bij E’tjes Luctor et Emergo

 

ALMELO – Winnen en verliezen in de sport brengt vreugde en verdriet. Het hoort er bij, maar als het allebei de pupillen van de eigen jeugd betreft is juichen en slikken lastig.
Bij Luctor et Emergo waren E4 en E3 tot zaterdag nog ongeslagen in de competitie en de Najaars-titelstrijd werd dus een onderonsje. Voor E4 was het op papier de thuiswedstrijd, maar desondanks bezweek het onder de druk en ging E3 van trainer Randy Veldhuis er met de zege en titel vandoor. Op weg naar de kleedkamer werd er dus gejuicht en geweend en daar hadden de ouders het best moeilijk mee.

De winnaars van E3 dus eeuwige roem en een bijschrijving in de clubanalen: Efkan Okyay, Jair Jansen, Milan Spekreijse, Boris Blömer, Chad de Vries, Sem ter Haar, Anas Ssulaymani, Nasr Raji Senhaji, Robin Idema en Jeremy Tienstra.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
02-12-2012  

Hoofdrol Vejinovic bij nederlaag in de Euroborg


Duarte blijft niet op de been. Everton kijkt toe.
Foto: Harry Broeze
 

GRONINGEN – Bij de 2-0 nederlaag van Heracles Almelo in de Groningse Euroborg speelde Marko Vejinovic een hoofdrol. Na 60 minuten schoot hij in eigen doel en vlak voor tijd leverde een grote mond tegen scheidsrechter Higler ook nog een rode kaart op.
FC Groningen begon de wedstrijd met veel mensen achter de bal en dat is niet onverstandig tegen een tegenstander waar de mooie combinaties al weken over de grasmat gaan. Daardoor kwam het aanvallende spel van de Almeloërs niet helemaal uit de verf door een te laag tempo of misschien wel door het missen van ‘aanjager’ Thomas Bruns wegens een schorsing.
Pas in de 25e minuut was er de eerste opwinding in de Euroborg toen Vejinovic een duwtje uitdeelde en Texeira als een stervende zwaan ter aarde ging. Hixler floot wijselijk niet tot woede van trainer Maaskant en het Groningse volk op de tribune. Even later koos Texeira voor eigen succes maar faalde via de goed reddende Pasveer en dat nam teamgenoot Michael de Leeuw hem niet in dank af, omdat hij in een betere positie stond.
Heracles had in de eerste helft het meeste balbezit, maar echte grote kansen voor Everton, Armenteros en Quansah leverde dat niet op, zodat tijdens de rust de brilstand nog op het scorebord stond.
In de tweede helft kroop Groningen meer uit haar schulp waardoor de wedstrijd levendiger werd en het spel op en neer golfde zonder dat er werd gescoord. Het was Vejinovic die de ban brak, maar wel langs zijn eigen doelman (1-0) door de scherpe voorzet van Groningenspeler Kirm vol op de pantoffel te nemen.
Kort daarop nam Groningen topscorer de Leeuw zijn kans waar voor de 7e competitietreffer en was in feite het duel beslist. Heracles probeerde het nog wel maar miste node een ‘aanjager’ als Bruns en toen Vejinovic ook nog met rood in de slotfase de kleedkamer in de catacomben van de Euroborg kon opzoeken, wist FC Groningen dat eindelijk de tweede thuiszege een feit was.

FC Groningen - Heracles Almelo 2-0
(0-0)
1-0 Vejinovic (60/ed)
2-0 De Leeuw (63)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaar:
Higler: 'Scheldwoord genoeg voor rood'
Bosz: ‘We schieten ‘m niet binnen
De Leeuw: '2-0 te snel voor hen'

Arbiter: Higler
Geel: Kieftenbeld, De Leeuw, Kirm (FC Groningen), Duarte (Heracles Almelo)
Rood: Vejinovic (90+2/Heracles Almelo)
Opstellingen:
FC Groningen: Da Silva, Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Johansson (Bakker/90), Kieftenbeld, De Leeuw (Bos/82), Ajilore, Kirm, Texeira (Zivkovic/84), Bacuna.
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Rienstra (Davidson/56), Dorda, Quansah, Vejinovic, Overtoom, Duarte, Castillion, Armenteros, Everton.

 
03-12-2012  

Eurosped TVT twee keer onderuit

De nabeschouwing door spelverdeelster Florieke Eggermont:
 

ALMELO - Deze week stond een dubbel speelweekend op het programma. Zaterdag Sliedrecht thuis, zondag Peelpush uit.
Na een goede trainingsweek, begonnen we zaterdag dus tegen Sliedrecht. In het begin van de eerste set pakte Sliedrecht meteen een kleine voorsprong, maar we konden redelijk bij blijven. Door hun megasnelle aanvallen sloegen zij toch een ruim gat op het einde van de set: 19-25. De tweede set begonnen we sterker en liep het tot de 15 gelijk op. Dat konden wij niet vasthouden en we verloren de tweede set met 17-25. De derde set speelden we beter en scoorden we vooral veel via het midden. We stonden lang voor en het werd behoorlijk spannend, maar een paar rake klappen van Sliedrecht en eigen fouten van onszelf deden ons toch de das om. 24-26 en helaas 3-0 verlies. Geen tijd om te balen, gelijk de knop om naar zondag.

In Meijel begonnen we de eerste set een beetje afwachtend. De pass was matig, waardoor de aanvaller ook moeilijker scoorden. De eerste set verloren we met 25-21. De tweede set begonnen we sterk en scoorden we veel met onze service. Ook de buitenaan-valsters kwamen op dreef en scoorden er op los. Die set wonnen we met ruime cijfers: 18-25.Helaas konden we dit de derde set niet vasthouden. Passend ging het weer een stuk minder en ook verdedigend kwamen we tekort. De derde set verloren we met 20-25.
De vierde set was het wederom een rommeltje in de servicepass waardoor we Peelpush de ruimte gaven. Ook die set ging verloren, en daarmee verloren we de wedstrijd om voorlopig de 5e plek met 1-3.

Nu gaan wij ons focussen op de volgende wedstrijd die we spelen tegen Weert. Weert heeft afgelopen weekend verloren van Dynamo, dus wie weet kunnen wij ook stunten tegen Weert. Wij gaan er in ieder geval weer voor!

Florieke
 

 
03-12-2012  

Heracles contracteert Jaroslav Navrátil

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft de Tsjechische spits Jaroslav Navrátil (20) gecontracteerd voor de rest van het seizoen met een optie voor twee seizoenen, dat heeft voorzitter Jan Smit tegen V.I. bevestigd. Navrátil was enkele weken geleden al een paar dagen in Almelo voor het afleggen van een test en krijgt nu de kans zich in het resterende seizoen te bewijzen. ‘Eerder hebben we een dergelijke constructie toegepast met Jason Davidson en dat is ons goed bevallen', zei Smit tegen V.I. Navrátil komt over van het Tsjechische MSK Břeclav dat in de derde divisie speelt.
http://hndb.nl/wp-content/uploads/2012/11/jaroslav.jpg

Daar staat tegenover dat Heracles Almelo mogelijk Samuel Armenteros kwijtraakt aan Feijenoord. De Zweed staat serieus in de belangstelling bij de Rotterdamse club omdat spits Graziano Pellè maar voor één seizoen is gehuurd van Parma. Volgens technisch directeur Martin van Geel lijkt een verlenging van de overeenkomst met Parma er niet in te zitten.
Het contract van Armenteros bij Heracles loopt aan het einde van het seizoen af en naast Feijenoord heeft ook AZ interesse net zoals wellicht opnieuw Ajax dat voor de competitie al serieus belangstelling toonde maar met Heracles geen overeenkomst bereikte.
De komst van Jaroslav Navrátil kan er op duiden dat Heracles probeert in de winterstop Armenteros te slijten.

Marko Vejinovic mag spelen tegen FC Utrecht
Marko Vejinovic mag vrijdag spelen tegen FC Utrecht. De rode kaart die Vejinovic opliep in de wedstrijd tegen Fc Groningen heeft geen direct gevolg. De tuchtcommissie van de KNVB legde Vejinovic een voorwaardelijke schorsing op van een duel met een proeftijd van een jaar. Opnieuw een rode kaart binnen de proeftijd betekent dus één wedstrijd extra. Trainer Peter Bosz kan ook weer beschikken over Milano Koenders en Thomas Bruns. Hun schorsing zit er op.

 
04-12-2012  

Geen amateurvoetbal wegens rouw

 

ZEIST – De KNVB heeft voor het komend weekend alle ruim 33.000 voetbalwedstrijden bij de amateurs afgelast. In het profvoetbal wordt komend weekend bij elke wedstrijd 1 minuut stilte in acht genomen. Reden is de dood van een 41-jarige grensrechter in Almere die door jeugdvoetballers werd belaagd en geschopt waarna de man later onwel werd en in het ziekenhuis overleed.
De KNVB roept de clubs tevens op om dit weekend bijeenkomsten te organiseren om over de wanordelijkheden en mishandelingen op de velden met de leden te spreken. De KNVB wil geen excuses meer om misstanden onder de pet te houden. De voetbalbond overweegt tevens de levenslange schorsing weer in te voeren, die afgelopen zomer juist werd ingeperkt tot maximaal 3 jaar.
De club Nieuw Sloten, wiens spelers zich in Almere misdroegen, heeft al een slechte naam, omdat het eerder bij andere voetbalincidenten in Noord Holland was betrokken. Drie jonge verdachten van 15 en 16 jaar zitten vast voor nader onderzoek.

 
04-12-2012  

Weer twee kringrecords voor Iris Tjonk

 

ALMELO – Iris Tjonk van zwemclub De Veene uit Almelo heeft tijdens wedstrijden van het Twente Circuit opnieuw twee kringrecords verbeterd. Op de 100 meter rugslag verbeterde ze haar eigen record van 1.08.64 naar een tijd van 1.08.10
Ook zwom ze het 8 jaar oude kringrecord van clubgenote Yvon Versteeg op de 50 meter schoolslag uit de boeken dat op 36,72 seconden stond. Tjonk zette dat op 36,02 seconden en dat was een verbetering van haar persoonlijk record met ruim 2 seconden.
Iris Tjonk heeft nu 3 kringrecords op naam staan. Enkele weken geleden deed ze dat op de 400 meter wisselslag.

Lees ook: ‘Zwemtoppers dienen zich aan bij De Veene

 

 
06-12-2012  

Sv DRC 2012 C1 trotse kampioen vijfde klasse

 

ALMELO - Op zaterdag 1 december jl. tekende het C1 elftal van fusieclub Sv DRC 2012 voor een mijlpaal, door het eerste kampioensteam van de nieuwe club op DeRiet te worden. De titel werd behaald met een dikke 2-15 overwinning in de uitwedstrijd tegen PH C6 aan de Veenelandenweg.
De hele competitie liep het al als een trein, want het doelsaldo bedroeg maar liefst 120 tegen 9. Na de winterstop zal dat in de nieuwe competitie wel wat moeilijker worden, want het team van trainer/coach Rob Oost gaat dan twee klassen hoger spelen. Maar toch pakken ze de trotse boys van De Riet, met de Provincie Overijssel als kledingsponsor fier op de shirts, die titel niet meer af!

<< Helaas waren bij het nemen van de foto niet alle voetballertjes aanwezig. Wie er wel waren zijn: Trainer/coach Rob Oost en de spelers A. Elcin, J. Veldhuis, C. Versteeg, Y. Bosma, J. van Loo, A. Willemsen, M. Nagtzaam, M. Bouhamud, O. Demir en L. Post.

ANTI-GEWELD
Op de dag dat door DRC C1 het kampioenschap werd behaald, ging het in Almere helemaal fout en werd de 41-jarige grensrechter Richard Nieuwenhuizen door een stelletje onverlaten van de voetbalclub Nieuw Sloten uit Amsterdam derrmate in elkaar geslagen en geschopt dat hij aan de gevolgen is overleden. De jeugdige daders zitten in de bak en daar horen ze ook thuis, want dergelijke misdragingen zijn onacceptabel, welke leeftijd men ook heeft.
De KNVB gelastte alle wedstrijden in het amateurvoetbal voor komende zaterdag en zondag af. Bij het profvoetbal wordt één minuut stilte gehouden om het slachtoffer ,dat maandag wordt begraven, te herdenken. Tot in japan toe werd één minuut stilte gehouden door de FIFA. De impact van de misdaad in Almere is dus groot.

Bij
Sv DRC 2012
is kantine De Kauwe zaterdagmiddag om 15.00 uur en zondag om 11.00 uur geopend om met elkaar in gesprek te gaan dat geweld op en rond het veld niet langer wordt geaccepteerd en getolereerd.
Bovendien organiseert DRC 2012 in het nieuwe jaar zo snel als maar mogelijk is een thema-avond over geweld in de sport. Het thema luidt; ‘Op weg naar een gezond sportklimaat’. Ex- FC Twente voetballer John Scheve is tegenwoordig clubcoach bij de KNVB. Hij zal namens de voetbalbond aanwezig zijn om in het panel plaats te nemen en zal de visie van de KNVB over sportiviteit in het voetbal uitdragen. Zodra deze datum bekend is, zal dat via de pers worden bekend gemaakt.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-12-2012  

Pech domineert duel Heracles tegen Utrecht


Lerin Duarte met een fraaie actie.
Foto: Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO – Lat en paal in het Polmanstadion zaten Heracles Almelo in de weg voor een overwinning tegen Fc Utrecht. De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan grensrechter Richard Nieuwenhuis die vorige week zaterdag overleed na te zijn gemolesteerd door jeugdspelers van de Amsterdamse club Nieuw Sloten. De tragiek leidt wereldwijd tot reacties en ook de oud- internationals hebben besloten een benefiet te organiseren voor de nabestaanden.

Heracles Almelo voetbalde het eerste half uur dominant, maar de eerste grote kans deed zich pas na een kwartier voor. De Utrechtse doelman Ruiter wist echter de inzet van Overtoom nog net te beroeren, waardoor de bal tegen de lat belandde. Even later nam Heracles wel de leiding toen Duarte de rebound van de inzet van Everton tegen de touwen wist te werken. De toeschouwers zagen Heracles domineren maar zag ook dat Dorda de schlemiel werd toen een voorzet van Asare via zijn lichaam achter doelman Pasveer belandde. De Heraclieden raakten even het overwicht kwijt tot de lastige Mulenga geblesseerd uitviel en de rust aanbrak met een 1-1 stand.

Ook na de pauze een attractief spelend Heracles Almelo, maar in de afronding zat het niet mee. Na een kwartiertje schoot Vejinovic een vrije trap tegen de lat en tien minuutjes later zag Castillion zijn schot via lat en paal het veld weer in stuiteren en had doelman Ruiter dus voor de derde keer geluk. Zowel Utrecht als Heracles gingen daarna op jacht naar de overwinning zonder dat beide ploegen nog grote kansen creërden en scheidsrechter Bossen uiteindelijk met de 1-1 stand affloot.
Trainer Peter Bosz kon zijn mannen niet echt iets verwijten, zij het dat hij vond dat zijn jongens in de slotfase hadden verzuimd wat slimmer te spelen.
Trainer Jan Wouters was wel content met het gelijkspel omdat de Utrechters het al een paar jaar moeilijk hebben tegen Heracles en ook nu niet echt onder de druk van Heracles uitkwamen.

<< ‘Duarte in action’

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

Heracles Almelo - Fc Utrecht 1-1
1-0 Lerin Duarte (19)
1-1 Christian Dorda (27/e.d.)

Commentaren:

Bosz: ‘Meer kansen moeten creëren
Wouters: ‘Heracles tweede helft beter
Thomas Bruns: ‘Tweede helft gedomineerd
Anouar Kali: ‘Complimenten voor verdediging

Arbiter: Bossen
Geel: Van der Maarel, Kali (beiden Fc Utrecht)

Opstellingen:

Heracles Almelo: Remko Pasveer, Thmoas Bruns, Ben Rienstra, Christian Dorda, Kwame Quansah, Marko Vejinovic, Willie Overtoom, Lerin Duarte, Geoffrey Castillion, Samuel Armenteros en Everton Ramos da Silva.
Fc Utrecht: Robbin Ruiter, Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn, Jan Wuytens, Dave Bulthuis, Adam Sarota, Nana Asare (87.Johan Martensson), Anouar Kali, Thomas Oar (77.Michael Zullo), Alexander Gerndt en Jacob Mulenga (34.Leon de Kogel).

Fotoreportage (21 foto's)...

 
07-12-2012  

Ronald Dams tekent voor 3 jaar extra bij DRC

 

ALMELO – Fusieclub DRC 2012 gaat het contract met trainer Ronalds Dams met 3 jaar verlengen. Het bestuur van DRC 2012 en de selectie zijn bijzonder tevreden over hoe Dams zijn taken vervuld. Lees verder…
 

 
08-12-2012  

Eurosped TVT verliest in Weert van Irmato


Nabeschouwing door speelster Antoinette Posthuma:

In een witte wereld reisden we voor de tweede keer in een week af naar Limburg.
Dit keer stond Weert op het programma. Weert had vorige week nog verassend verloren van SV Dynamo en hadden een Europacup in de Oekraïne gehad woensdag.
Wederom hadden we het gevoel dat we niet volkomen kansloos zijn. Iedereen kan in deze competitie van elkaar winnen. Na een busreis van 2 uur kwamen we in het donker aan in Weert.
De wedstrijd begon om 19.30. De eerste set gingen we goed van start. We begonnen met een voorsprong van 5-1 maar deze werd al snel ongedaan gemaakt door Weert. Onze pass lag niet helemaal goed waardoor we beperkt werden in onze aanvalsopties. Deze set ging verloren.
Ook de tweede set was er eentje met een voorsprong aan onze kant. Toch lukte het ons weer niet om dit vast te houden en ook deze ging verloren.
De derde set liep in het begin helemaal niet goed. Veel persoonlijke fouten van onze kant bracht Weert op een ruime voorsprong die we niet meer dachten te kunnen inhalen. Toen kwam Jeanine aan serve en met behulp van een paar aces van haar hand kwamen we toch nog terug. Het werd een spannend slot maar helaas toch in het voordeel van Weert. 3-0 verlies wederom voor ons.
De komende week willen we proberen te achterhalen waarom er niet uitkomt wat er wel in lijkt te zitten. We geven de moed niet op en hopen op een goed slot van het jaar 2012 waarin we nog 3 wedstrijden spelen. Volgende week Alterno thuis en daarna 2x Lycurgus uit, 1 x voor de beker en 1x voor de competitie.

We hopen op jullie steun!

Antoinette
 

WEERT – Irmato Weert was in de thuiswedstrijd tegen het Almelose Eurosped Top Volleybal Twente een maatje te groot. De volleybalsters van Irmato, dat tweede staat in de ranglijst, kwamen in de beide eerste sets wel op achterstand, maar de brutaal gestarte Almelose dames verspeelden die voorsprong al halverwege, omdat het teveel passfouten maakte en tevens te weinig servicedruk kon blijven uitoefenen. In de derde set ging het net andersom en nam Irmato een voorsprong en kwam Eurosped TVT weer dichtbij, maar het team van coach Jan Berendsen kon de druk niet handhaven zodat ook de derde set verloren ging.
Volgende week is voor Eurosped TVT het weekend van de waarheid aangebroken en speelt het twee thuiswedstrijden in de IISPA te Almelo. Op zaterdag 15 december tegen Peelpush dat vier punten voorsprong heeft en zondag 16 december tegen Alterno dat 3 punten voorstaat op het Twentse topvolleybalteam.

Irmato Weert - Eurosped/TVT 3-0
(25-18, 25-21, 25-22).
Scores Eurosped TVT: Marlou Sommer 12, Jeanine Stoeten 10, Ilse Oude Luttikhuis 10, Kirsten Oude Luttikhuis 9, Antoinette Postuma 7, Florieke Eggermont 1.


 
Stand
 
G
 
W
 
G
 
V
 
P
 
V

 
T
1
Sliedrecht Sport
10
10
0
0
28
30
-
6
2
VC Weert
11
9
0
2
25
28
-
13
3
VC Sneek
11
8
0
3
24
28
-
18
4
Peelpush
10
4
0
6
14
21
-
23
5
Alterno
11
4
0
7
13
20
-
24
6
Dynamo
10
3
0
7
10
15
-
25
7
Eurosped TVT
10
3
0
7
9
12
-
23
8
Lycurgus
9
0
0
9
0
5
-
27

 

 
10-12-2012  

Turnsuccessen in IISPA

 

ALMELO – De Almelose gymnastiek en turnvereniging Achilles WIL organiseerde het afgelopen weekend plaatsingswedstrijden district Oost voor de eerste, derde en talentendivisie.
Van de 12 Achilles WIL deelneemsters behaalde Lorraine Mantiri een gouden medaille in de categorie jeugd niveau 6. Clubgenote Lauren Olsman behaalde eveneens een gouden medaille in de categorie pupil 2 niveau 7.

<< v.l.n.r.: Zita v.d. Deure - zilver (Deventer), Lorraine Mantiri - goud (Almelo) en Claudia Krijgsman - brons (Rijssen)

Zie alle uitslagen in de exelbestanden.


District Oost IISPA: uitslagen 3e divisie 08-12-2012
District Oost IISPA: uitslagen talenten en 1e divisie 09-12-2012

Fotoreportage (1 foto's)...

 
12-12-2012  

Scott Calderwood ontslagen als trainer in Dubai

 

DUBAI – Begin oktober vertrok Scott Calderwood plotseling bij Sv Silvolde om trainer te worden van Hatta Club in Dubai. Na zes wedstrijden is dat avontuur weer voorbij. De 1-0 nederlaag tegen Al Khaleej betekende dat de sjeik de Doetinchemmer weer huiswaarts stuurde.

Lees ook: ‘Scott Calderwood op avontuur in Dubai

 
14-12-2012  

FC Twente wint van Heracles op een te nat veld


Scheidsrechter Braamhaar met een verontschuldigend gebaar dat de buitenspelpositie van Chadli niet was opgemerkt.
Foto: Harry Broeze
 

ENSCHEDE – Op een feitelijk te nat veld heeft Heracles Almelo in Enschede met 3-2 verloren van FC Twente. Tegen de druilerige regen viel niet te prikken waardoor op diverse plaatsen in de Grolsch Veste het veld te nat was voor het oogstrelende combinatievoetbal van de Almeloërs. Veel duels en korte combinaties kwamen daardoor niet uit de verf.
FC Twente speelde onder toeziend oog van alle Twentse burgemeesters bovendien bezeten en gebruikte meer de lange bal waardoor de driemans-achterhoede van de zwart-witten met regelmaat uit positie werd ‘gescheurd’ en de roden tal van kansen kregen. Die kansen werden lang niet alle benut, mede door uitstekend keeperswerk van Pasveer .

Al in het begin kreeg Chadli de bal op maat van Bulykin, maar zijn schot ging net naast. FC Twente zette flink druk en even later schoot Wisgerhof over. Pas na een kwartier wist Heracles meer voorwaarts te voetballen en moest ook FC Twente aan de noodrem trekken. Vejinovic, die in de spits stond opgesteld, voltrok het vonnis vanaf 20 meter via de binnenkant paal en zette de Heraclieden op voorsprong (0-1).
Zes minuten later het enige foutje van Pasveer die door het midden uitschoot. Almeloër Wout Brama wist de bal te onderscheppen en gaf Chadli een niet te missen kans (1-1). Tadic mistte daarna de kans op een Enschedese voorsprong. Na het uitspelen van Pasveer schoot hij tegen de paal. In blessuretijd verrichtte Pasveer de safe van de avond door een schot van Brama uit de bovenhoek te tikken. Even daarvoor had Boschker opnieuw een voorsprong van Heracles voorkomen door de inzet van Vejinovic onschadelijk te maken. Enternaar Braamhaar stuurde dus beide teams met een gelijke stand naar de theepauze.

Na de pauze bleef FC Twente de aanval zoeken in haar tot nu beste wedstrijd van deze competitie. Een fraaie combinatie tussen Fer en Tadic zette Chadli alleen voor Pasveer maar deze wist het stiftje te pareren. Fer schoot daarop net naast, Douglas kopte voorlangs en de doorgebroken Bulykin stuitte op de onverzettelijke Pasveer.
Het was de eigenzinnige Gyasi die na een nu wel geslaagde individuele actie Pasveer het nakijken gaf tot vreugde van de Enschedese aanhang (2-1). Het stadion kolkte, maar binnen een minuut kon weer een golf van zwart-witte ballonnen over de reling omdat Thomas Bruns op maat bediend werd en strak langs doelman Boschker schoot (2-2).
Zes minuten later dan toch de winnende treffer voor de Enschedeërs. Chadli ontving op rechts de bal in buitenspelpositie en bediende invaller Castaignos op maat (3-2).
Trainer Peter Bosz trachtte het tij nog te keren door Ninos Gouriye en Everton Ramos da Silva in te brengen voor Overtoom en Castillion, maar dat mocht uiteindelijk niet baten. Daarmee werd het in de Grolsch Veste in de Twentse derby uiteindelijk weer 3-2 alleen nu voor de thuisclub en vorig seizoen andersom.
De onder vuur liggende trainer McClaren was na afloop super blij met de overwinning al treurde hij over de gemiste kansen. Zijn collega Peter Bosz kon de uitslag wel billijken.

FC Twente - Heracles Almelo 3-2 (1-1)
1-0 Marko Vejinovic (20), 1-1 Nacer Chadli (26), 2-1 Edwin Gyasi (62), 2-2 Thomas Bruns (63),3-2 Luc Castaignos (70)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:
McClaren: ‘Wel 22 kansen gecreëerd
Bosz: ‘Twente terecht gewonnen
Bruns: ‘Ik baal flink
Gyasi: ‘Ik moet nog veel leren

Arbiter: Braamhaar
Geel: Quansah, Fer, Duarte, Brama, Koenders, Rienstra

Opstellingen:

FC Twente: Boschker, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Schilder, Brama, Tadic, Fer (Janssen/73), Gyasi (Landzaat/81), Bulykin (Castaignos/58), Chadli.
Heracles Almelo: Pasveer, Koenders, Rienstra, Dorda, Quansah, Bruns, Overtoom (Gouriye/76), Vejinovic, Duarte, Castillion (Everton/76), Armenteros.

Fotoreportage (15 foto's)...

 
15-12-2012  

Eurosped TVT opnieuw te sterk voor Alterno


Ilse Oude Luttinkhuis (8) in actie. Annelin Pasveer(4) en
Antoinette Posthuma(3) kijken gespannen toe.
Foto: Nick Zweers
 

ALMELO – De volleybalsters van Eurosped/TVT hebben opnieuw weten te winnen van Alterno Apeldoorn. In de IISPA won het team van coach Jan Berendsen met 3-1. In de eerste set kwam de ommekeer door een haast onmogelijke redding van Wieneke Eggermont door een lage bal nog in het spel te houden tijdens een rally en Eurosped TVT niet alleen die rally won maar ook het breekpunt creeerde voor een 25-10 setwinst.
In de tweede set leek het Almelose team wel de weg kwijt. Er werd onnauwkeurig en vooral slordig gespeeld waardoor Berendsen bij 8-17 al door zijn twee time-outs heen was. Alterno wist deze set dan ook gemakkelijk op haar naam te schrijven met 13-25.
In de derde set hielp bij 1-1 de geconstateerde opstellingsfout bij Alterno een handje waardoor Eurosped TVT gemakkelijk kon uitlopen naar een voorsprong. Bij 9-6 wist Florieke Eggermont nog een bal te halen dwars door de reclameborden, maar dat mocht in de rally niet baten omdat Alterno het punt scoorde. Het was Janine Stoeten die het op de heupen kreeg en flink scoorde waardoor de derde set weer werd gewonnen met 25-13 en de voorsprong in sets weer een feit was. Daarmee was ook het verweer van Alterno gebroken, want in de vierde set liep het Almelose team snel uit naar een voorsprong via o.a. Kirsten Oude Luttikhuis die eveneens de eindtreffer voor haar rekening nam 25-14. Een verdiende vier-sets overwinning waar coach Berendsen m.u.v. de tweede set met genoegen naar terug kan kijken.

Eurosped/TVT – Alterno 3-1
(25-10, 13-25, 25-13, 25-14)
Scores: F. Eggermont 5, Posthuma 6, K. Oude Luttikhuis 25, I. Oude Luttikhuis 21, Stoeten 13, Sommer 13.


Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor alle foto's)

Donderdag 20 december wacht Eurosped TVT de bekerwedstrijd in de 1/8 finale in Groningen tegen Energy Volley/Lycurgus. Op zaterdag 22 december moet Eurosped TVT opnieuw naar Groningen, maar dan voor de reguliere competitie.

Op 27/28/29 december valt er in de IISPA te genieten van volleybal op Europees niveau. SL Benfica, Euphony Asse Lennik, Landstede Volleybal en Tilburg STV zijn de deelnemers van de vierkamp heren op 28/29 december. Op 27 december spelen Landstede en Benfica een extra wedstrijd.
Voor supporters van Eurosped TVT is er een korting op de entreeprijs. Info: klik hier

Een terugblik van speelster Ilona ter Avest:

We speelden om vijf uur tegen Alterno uit Apeldoorn. Eerder dit seizoen hebben we deze wedstrijd winnend af kunnen sluiten, namelijk met 3-1. Zat er vandaag weer een winst voor ons in? Ja hoor, met een 3-1 winst wonnen we ook deze keer van Alterno.
We begonnen de eerste set meteen scherp en stonden binnen een paar minuten met 5-1 voor waardoor Alterno toch maar even een time-out nam. We konden dit goede niveau vasthouden en wonnen de set vrij gemakkelijk met 25-10. Nu ook de tweede set scherp beginnen en dit niveau doorzetten. Dit lukte jammer genoeg niet, waardoor wij nu met een achterstand begonnen en wij de fouten gingen maken. Onze servedruk werd minder en de set ging mede daardoor met 13-25 naar Alterno. Het begin van de derde set zorgde voor enige onrust door een verkeerde opstelling aan de kant van Alterno. Na enig overleg aan de wedstrijdtafel moest het gescoorde punt van Alterno terug en mochten wij gaan serveren. Weer hadden we aan het begin van de set een voorsprong en gaven deze ook niet meer uit handen. Goede servedruk en een goede pass zorgden voor een 25-13 winst. 2-1 in sets. Nu de laatste set nog winnen en de winst was binnen. Toen kwam Ilse aan serve en serveerde de bal op de netrand en gelukkig viel de bal bij Alterno op de grond. Dit deed ze niet een keer, nee dit doet ze gewoon even 4 of 5 keer. Dit waren een paar van de vele aces die deze wedstrijd geserveerd zijn. Door goed spel wonnen we ook deze laatste set met een stand van 25-14 en daarmee de wedstrijd met 3-1.  Hierdoor hebben we Dynamo weer ingehaald op de ranglijst en staan we nu op een zesde plek.
Onze laatste wedstrijd in de IISPA van 2012 is geweest maar donderdag spelen we voor de beker tegen Lycurgus en hopen door middel van deze wedstrijd een ronde verder te komen. Wie zich verveelt en zin heeft om een pot volleybal te zien, kom naar Groningen om ons aan te moedigen!


Ilona

 

Fotoreportage (17 foto's)...

 
16-12-2012  

AKC wederom thuis onderuit


Mark Landhuis in duel met zijn tegenstander.
Foto: Nick Zweers
 

ALMELO - Na de zwaar bevochten uitzege van AKC tegen KVZ met 22-24 werd er in Almelo gehoopt dat dit voortgang zou krijgen in de thuiswedstrijd tegen Tweemaal Zes. Het mocht niet zo zijn. AKC was niet bij machte tegen CKV Tweemaal Zes te winnen. Het werd een overduidelijke19-26 zege voor de bezoekers uit Maartensdijk.
Wedstrijdverslag volgt.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor alle foto's)

 

Fotoreportage (18 foto's)...

 
16-12-2012  

Volleybal RTC Almelo levert 16 talenten af

 

ALMELO – Zestien volleybaltalenten van het Regionale Talenten Centrum (RTC) Almelo zijn voorgeselecteerd door de Nederlandse Volleybalbond.
Bij de jongens is RTC Almelo hofleverancier. Van de 6 die zijn voorgeselecteerd voor nationale trainingen, komen er 3 van het RCT Almelo.
Bij de meiden staat het tellertje van RCT Almelo op 13 van de in totaal 33 voorgeselecteerden terwijl er totaal 18 in Almelo in opleiding zijn. In de komende weken worden de 33 kandidaten door-geselecteerd tot het aantal dat de Nationale Volleybal Bond voor ogen staat.

RTC Almelo werkt in haar volleybalopleiding samen met het Sportbedrijf Almelo, topsporthal IISPA en de LOOT-schoolopleiding van CSG ’t Noordik.

Binnen de IISPA werkt het Sportbedrijf Almelo ook samen met organisaties als de turnopleiding van BosanTON en de opleiding van regionale basketbaltalenten. De LOOT-schoolopleiding van CSG ’t Noordik staat open voor alle jeugdige topsporttalenten in alle takken van sport.

 
17-12-2012  

Vijf maal zwarte band voor TDK Oude Luttikhuis

 

ALMELO – Vijf sporters van Taekwondo Oude Luttikhuis, Paul Bogaarts, Jesse Bruggeman, Sven Reefman, Caner Sucuoglu en Abdulkarim Yasakov hebben tijdens dan-wedstrijden voor het district Noord/Oost zaterdag jl. hun zwarte band behaald. In totaal namen er 14 kandidaten deel aan de dan-wedstrijden waarvan er 8 zijn geslaagd. Daarmee waren alle 5 afgevaardigden van Oude Luttikhuis succesvol. Naast theorie bestond het dan-examen uit; eenstapsparring, zelfverdediging, taegueks en de breektesten. ‘Paul, Caner en Abdulkarim hebben nu hun 1e dan en Sven en Jesse hun 1e loom, mede ook door de hulp van oudgedienden tijdens de trainingen. Een bewijs dat hard trainen loont en dat hebben mijn kandidaten dan ook gedaan’, aldus trainer Thijs Oude Luttikhuis trots.

< Foto: v.l.n.r.: Sven Reefman, Jesse Bruggeman, trainer Thijs Oude Luttikhuis, Paul Bogaarts, Abdulkarim Yasakov en Caner Sucuoglu

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-12-2012  

Almelose schakers verliezen van Lonneker


De strijdt tussen Melle Edens – Lonneker en Simon Elgersma - Schaakclub Almelo (rechts) eindigde in remise.
 

ALMELO - In een zeer spannende schaakcompetitie 3de klasse KNSB is Schaakclub Almelo er zaterdag niet in geslaagd te winnen van rivaal Lonneker. Kansen waren er te over. Edwin Sarink die speelde tegen Bernd Kohlweijer, een internationaal meester, stond lange tijd in een veel betere positie. In de na twee uur spelen reguliere tijdcontrole, werd hem een onopmerkzaamheid fataal.
De enige Almelose overwinning kwam op naam van de voor Schaakclub Almelo strijdende Filippijn Alvin Jutba die tegenstander Robin Bos in een mooie aanvallende partij kansloos lied.
Pluspunt voor Schaakclub Almelo is de opkomst van zeer jeugdige spelers. Captain Bennie Steffens stelde Simon Elgersma (12 jaar) op. Simon speelde tegen Melle Edens een zeer sterke wedstrijd. Hij stond eigenlijk beter doch boot remise aan dat door Melle met beide handen werd aangegrepen. De Almelose jeugd doet het dus goed. Uiteindelijk verloor Almelo met 2 ½ - 5 ½.

 
17-12-2012  

Zwemster Iris Tjonk rijgt records aaneen

 

ALMELO – Opnieuw wist Iris Tjonk het afgelopen weekend een aantal van haar persoonlijke records te verbeteren. Het zwemtalent van De Veene uit Almelo zwom maar liefst bijna 5 seconden van haar PR af bij de 200 meter vrije slag in een tijd van 2.18.94 en zwom daarmee ruim binnen de NJK-limiet van 2.23.32.
Op de 200 meter schoolslag leek haar persoonlijk record van 3.02.50 nog ver verwijderd van de scherpe NJK-limiet die op 2.54.73 staat. In een sublieme race zwom ze echter naar 2.55.51. Net geen limiet, maar wel de 5e tijd van Nederland in haar leeftijdscategorie. Gelet op de reeks van records die zij de laatste maanden zwemt, kan het haast niet anders dan dat zij binnenkort ook deze limiet haalt.
Tjonk verbeterde en passant ook nog haar eigen kringrecord op de 100 meter rugslag van 1.08.10 naar een 2e nationale jaartijd van 1.07.11. Nipt een seconde verwijdert van het nationale record in haar leeftijdsklasse.
Op de 200 meter vlinderslag verpulverde de jonge Almelose haar PR met maar liefst 28 seconden naar een tijd van 2.51.79 en ook hier komt de NJK-limiet in beeld, zij het dat deze limiet nog door geen zwemster in Nederland gezwommen is. De tijd van Tjonk is echter wel de 3e jaartijd. Ze wist bovendien haar al behaalde NJK-limiet op de 50 meter vrije slag scherper te zetten naar een tijd van 28.62.
In het spoor van Iris Tjonk zwom clubgenote Daphne Jurriëns, afgelopen weekend ook naar een NJK limiet op de 50 meter vrije slag. Dit deed ze in een tijd van 29.64.

 
18-12-2012  

Brazilianen en Cubanen in IISPA Almelo


Teamfoto - Benfica
 

ALMELO - Drie Brazilianen, twee Cubanen en een speler uit TTobago: dat is de harde kern van de selectie van Benfica, die van 27 t/m 29 december in Almelo te bewonderen is.
Samen met Euphony Asse Lennik, Landstede Volleybal en Tilburg STV speelt de ploeg uit Lissabon eind december de vierkamp in de IISPA.
Benfica komt voor dit jaar alleen voor de overwinning. In 2011 werden ze verrassend in de halve finale uitgeschakeld door Antwerpen, die een dag later de Erma Volleyball Classic won.
Wat gaat Tilburg STV doen in de halve finale? Ze nemen het op tegen de Portugezen; kunnen ze voor een verrassing zorgen? Ze hebben in elk geval niks te verliezen tegen deze fantastische ploeg. Gesteund door het publiek gaan ze het Benfica zeker proberen heel moeilijk te maken.

Wie de tegenstander wordt in de finale is de grote vraag. Euphony Asse Lennik en Landstede Volley spelen de halve finale op 28 december om 17.30 uur en dat belooft een spannende wedstrijd te worden. Landstede is “in the mood”, staat bovenaan in de Nederlandse competitie en wil graag in de finale spelen tegen de Portugezen. Ze spelen op 27 december al een oefenwedstrijd tegen elkaar, ook in de IISPA. Euphony Asse Lennik is in de Champion’s League uitgeschakeld voor de volgende ronde en in België staat de ploeg in de subtop. Een aantal geblesseerde spelers hoopt er weer gauw bij te zijn en Lennik hoopt de aansluiting bij de top weer terug te vinden. Doel is play-offs in België en dan kan er weer van alles gebeuren.

Programma:
27 dec. 18.30 uur Landstede – SL Benfica (extra wedstrijd)

28 dec. 15.00 uur Tilburg STV – SL Benfica
28 dec. 17.30 uur Landstede – Euphony Asse lennik
29 dec. 15.00 uur 3e en 4e plaats
29 dec. 17.30 uur Finale

Topvolleybal in Almelo mag u als volleyballiefhebber gewoonweg niet missen en voor het geld hoeft u het dit jaar zeker niet te laten!

Voor informatie: www.topvolleybal-almelo.nl
Voorverkoop: info@topvolleybal-almelo.nl

Masterclass 'Train de Trainer'
Op 29 december 2012 organiseert Eurosped in de IISPA, onder accreditatie van de NEVOBO,
een masterclass "Train de trainer" voor VT2 en VT3 trainers. De masterclass, gegeven door Jan Berendsen trainer van Eurosped TVT, bestaat uit een tweetal workshops van 3 uur. Thema’s als Movement Preps, krachttraining, feedback, uitdiepen van aanval- en verdedigingstechnieken de revue passeren. De NEVOBO kent per workshop liefst 6 accreditatiepunten toe (normaal 3). zie voor extra informatie www.eurosped-tvt.nl Na de masterclass kunnen alle trainers genieten van de finale van Topvolleybal Almelo in de IISPA.

EXTRA ACTIE WEEK 17-21 DECEMBER BIJ DE BEKER- en COMPETITIEWEDSTRIJDEN
18 december 20.00 uur – heren Tilburg STV – Landstede Volleybal
18 december: 20.15 uur – heren - Rivo – SSS
19-december 19.30 uur - dames - Set Up’65 – Irmato Weert
19 december 19.30 uur – dames - Ecare Apollo 8 – Alterno
19 december 20.30 uur – heren - Twente ’05 – Floorever Reflex
22 december – Eredivisie heren – Tilburg STV - Orion

Ook de supporters van Eurosped TVT kunnen korting krijgen. Zie: www.eurosped-tvt.nl 

Tijdens de bekerwedstrijden deze week worden flyers uitgedeeld.
Op vertoon van deze flyer of toegangskaart (competitie) krijgt u € 2,00 korting aan de kassa.

 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-12-2012  

Heracles bekert verder na zege op NAC

 

BREDA - Heracles Almelo heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het KNVB bekertoernooi. De formatie van Peter Bosz nam in de slotfase afstand van NAC Breda en won uiteindelijk met 1-3. De Almelose doelpunten werden gescoord door Geoffrey Castillion, Samuel Armenteros en Everton Ramos da Silva.
Lees verder…

Klik hier
voor de fotoreportage van Harry Broeze

 
22-12-2012  

Puntendeling Heracles en PEC Zwolle in derby


Armenteros maakte de enige treffer voor de Almeloërs.
Foto: Alexander Kamp
 

ALMELO - Heracles Almelo is in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen provinciegenoot PEC Zwolle. De eindstand was al binnen een half uur bereikt. Trainer Peter Bosz deed bovendien geen beroep op Marko Vejinovic wegens disciplinaire reden.

Heracles - dat in de eerste helft het initiatief pakte - wist al na een kwartier het doel te vinden. De eerste kans voor Heracles was direct raak: Samuel Armenteros scoorde op aangeven van Lenin Duarte. Lang duurde deze voorsprong niet; Youness Mohktar schoof de bal - na een 'mislukt' schot van Arne Slot - in de verre hoek langs Remko Pasveer. Vlak voor rust had Zwolle de kans om op voorsprong te komen; Wiljan Pluim's inzet stuitte echter op het bovenbeen van Pasveer.

In de tweede helft had PEC Zwolle de grootste kansen via Fred Benson, Rochdi Achenteh en Wiljam Pluim. Zij faalden echter door goed keeperswerk van Remko Pasveer. Heracles was niet bij machte om echte kansen te creëren, en mocht uiteindelijk blij zijn met een punt.
Een vrije trap van Lenin Duarte werd gered door PEC' doelman Diederik Boer. De laatste mogelijkheid werd - tot opluchting van de Heraclieden - voorlangs geschoten door Rochdi Achenteh.

Heracles - PEC Zwolle 1-1

1-0 Armenteros (15,)1-1 Mokhtar (27)


Fotoreportage (onderaan): Alexander Kamp

Commentaren:
Bosz: ‘Ik ben niet tevreden
Langeler: ‘Uitstekend gespeeld vandaag

Arbiter: Van Boekel
Geel: Benson, Quansah, Saymak,

Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Rienstra, Dorda, Bruns (Davidson/83), Quansah, Overtoom, Duarte, Castillion (Gouriye/61), Armenteros, Everton.
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Broerse, Achenteh, Drost, Van den Berg, Slot (Saymak/73), Mokhtar, Benson, Pluim.

Benefiet voor Serious Request
Na de wedstrijd Heracles Almelo - PEC Zwolle speelde een 3FM sterrenteam een benefiet tegen het sterrenteam van RTL ten bate van de actie Serious Request. Kijk hier voor het commentaar en de foto's.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
27-12-2012  

Landstede verslaat Benfica in oefenduel

 

ALMELO – Het oefenduel tussen Landstede Zwolle en SL Benfica in de IISPA als voorbereiding op het topvolleybaltoernooi werd een 3-1 zege voor de Zwollenaren. Met setstanden van 20-25, 25-16, 25-23 en 25-23 werden de Portugezen overwonnen.

Volleyballiefhebbers zijn op 28 en 29 december van harte welkom in de IISPA in Almelo om te genieten van topvolleybal. Na het afscheid van de Ermasport Volleyball Classic vorig jaar, wordt dit jaar een vierkamp met mannenteams georganiseerd.
Het Belgische Asse Lennik, afgelopen jaar finalist op de ERMASport Volleyball Classic en ook Benfica (Portugal) de winnaar van 2010 zijn zeker van de partij. Tilburg STV en Landstede Volleybal completeren het deelnemersveld.

Fotoreportage: Jan Bril

Programma:
27 dec. 18.30 uur Landstede – SL Benfica (oefenduel)
28 dec. 15.00 uur Tilburg STV – SL Benfica
28 dec. 17.30 uur Landstede – Euphony Asse lennik
29 dec. 15.00 uur 3e en 4e plaats
29 dec. 17.30 uur Finale
Topvolleybal in Almelo mag u als volleyballiefhebber gewoonweg niet missen en voor het geld hoeft u het dit jaar zeker niet te laten!
Voor informatie: www.topvolleybal-almelo.nl
Voorverkoop: info@topvolleybal-almelo.nl


Masterclass 'Train de Trainer'
Op 29 december 2012 organiseert Eurosped in de IISPA, onder accreditatie van de NEVOBO,
een masterclass "Train de trainer" voor VT2 en VT3 trainers. De masterclass, gegeven door Jan Berendsen trainer van Eurosped TVT, bestaat uit een tweetal workshops van 3 uur. Thema’s als Movement Preps, krachttraining, feedback, uitdiepen van aanval- en verdedigingstechnieken de revue passeren. De NEVOBO kent per workshop liefst 6 accreditatiepunten toe (normaal 3). zie voor extra informatie
www.eurosped-tvt.nl Na de masterclass kunnen alle trainers genieten van de finale van Topvolleybal Almelo in de IISPA.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
27-12-2012  

Almelose Grothues gaat volleyballen in Baku

 

ALMELO – Volleybalinternational Maret Grothues uit Almelo gaat de Italiaanse competitie verlaten om te gaan volleyballen in Azerbeidzjan bij Lokomotiv Baku. Zij speelde na haar overgang van Parma sinds de zomer bij Banca Reale Yoyogurt Giaveno, maar de club uit de buurt van Turijn zit in financieel zwaar weer en moest snijden in de spelerskosten. Ook de Amerikaanse Ashley Lauren Engle vertrekt bij de Italiaanse club.

Grothues vond echter per direct onderdak bij Lokomotiv Baku waar zij gaat spelen onder de Italiaanse coach Cuccarini. In Baku komt zij overigens haar landgenoten Debby Stam, Manon Flier (Nieuwleusen) en Caroline Wensink (Neede) tegen die bij stadgenoot Azerrail spelen.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
28-12-2012  

Benfica en Landstede in finale in Almelo

 

ALMELO - SL Benfica en Landstede Volleybal staan op 29 december in de finale van Topvolleybal Almelo. De Portugezen versloegen Tilburg STV in een alleraardigst duel met 3-1, setstanden 25-20, 23-25, 27-25, 25-17. Later op de dag troffen Euphony Asse-Lennik en Landstede Volleybal elkaar voor de tweede finaleplek. Dat leverde een spektakelstuk op, waarin de ploeg uit Zwolle op het laatste moment aan het langste eind trok. Landstede Volleybal won met 3-2, setstanden 27-25, 18-25, 25-17, 22-25,18-16.

De finale wordt daarmee een replay van de warm-up-match van donderdag. Benfica, dat een dag eerder naar Almelo was afgereisd, nam het toen op tegen Landstede Volleybal, de Zwollenaren waren in dat duel met 3-1 te sterk. Om 15.00 uur spelen Lennik en Tilburg STV om het brons in de IISPA in Almelo, om 17.30 uur is de finale.
Topvolleybal Almelo is de opvolger van de Ermasport Volleyball Classic, dat vorig jaar voor het laatst werd gehouden, en biedt de Nederlandse ploegen de kans om zich te meten met ploegen uit de Europees subtop.

De website van het evenement, met daarop programma en informatie over kaartverkoop, is www.topvolleybal-almelo.nl. Er zijn nog voldoende kaarten te koop aan de kassa.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...

 
29-12-2012  

Benfica wint Topvolleytoernooi Almelo

 

ALMELO – Donderdag liet SL Benfica het Zwolse Landstede nog even in de waan tijdens het oefenduel in de IISPA te Almelo, maar zaterdag was het andere koek. In de finale van het Topvolleybaltoernooi Almelo 2013 won de Portugese lijstaanvoerder overtuigend met 3-1 in sets. Vrijdag hadden de volleyballers van de multi-club Benfica al met 3-1 gewonnen van Tilburg STV. Landstede deed dat met een nipte 3-2 overwinning tegen het Belgische Euphony Asse-Lennik zodat de Belgen de troostfinale speelden tegen Tilburg STV en de Tilburgers met 3-1 van het brons afhielden.
De Portugese coach Jose Jardim was dik tevreden met de eindzege en noemde de derde Almelose toernooizege – 2004 en 2010 - een mooi plekje in de prijzenkast waard.

Fotoreportage: Jan Bril

Uitslagen
SL Benfica – Tilburg STV: 3-1 (25-20, 23-25, 27-25, 25-17)
Landstede Volleybal – Euphony Asse-Lennik: 3-2 (27-25, 18-25, 25-17, 22-25, 18-16)
3e/4e plek: Tilburg STV – Euphony Asse-Lennik: 1-3 (18-25, 20-25, 25-23, 20-25)


Finale:
SL Benfica – Landstede Volleybal: 3-1 (25-19, 25-18, 23-25, 25-22)

Fotoreportage (75 foto's)...

 
30-12-2012  

Goud en zilver voor Kirsten Wild op NK Baan

 

APELDOORN – Kirsten Wild is over de dip van de Olympische Spelen heen. In Apeldoorn reed de geboortige Almelose de afgelopen dagen naar twee NK titels en twee keer zilver. Het begon donderdag al met zilver op de puntenkoers achter kampioene Roxane Kneteman en voor Vera Koedooder op plek drie.

Het trainingsuitje van drie weken in Zuid Afrika had Wild kennelijk de moraal gegeven om weer voluit te gaan op de baan, want vrijdag reed ze in de finale van de achtervolging de aspiraties van Amy Pieters helemaal aan gort door haar in te halen. Het brons was voor Laura van der Kamp die in de tweestrijd concurrente Judith Bloem een halve seconde voorbleef.

Op de Scratch bleef de oud- Almelose zaterdag haar zes concurrenten voor en dat betekende de tweede titel voor Kirsten Wild. Dat hadden er zelfs drie kunnen worden als ze op de afsluitende koppelwedstrijd niet was gehinderd door een gedubbelde achterblijver waardoor Olympisch goud winnares Marianne Vos nog net het wiel eerder over de streep kon drukken en daarmee de enige gouden medaille voor haar en de tweede voor koppelgenoot Roxane Kneteman veilig stelde. Voor Wild en koppelgenote Laura van der Kamp restte daardoor niet meer dan zilver.

 
31-12-2012  

Oudejaarsloop SISU voor Geert Tuinstra

 

ALMELO – Geert Tuinstra uit Almelo bleek oudejaarsdag de snelste over 10 km tijdens de Oudejaarsloop van de Almelose atletiekvereniging SISU. Hij finishte in en tijd van 35.48 minuten. De Deurninger Arnold Klieverink deed er 31 seconden langer over en werd tweede voor de Duitser Gerold Nyhoff uit Veldhausen die ruim 37 minuten nodig had.

Trimloop-uitslagen:

15 km: 1. Harald Derks 57.54 min. - 2. Melvin van de Voet 58.56 min. - 3. Rik Hardon 1.04.20 min.
5,5 km: 1. Michiel Snuverink 18.39 min. - 2. Martijn Kolkman 18.56 min. - 3. Reina Visser 19.25 min.
2,5 km: 1. Max van Marle 9.33 min. - 2. Elza Kroezen 10.23 min. - 3. Wies Jacobs 10.34 min.

Archief
Terug naar vorige pagina