Sportberichten


Plaatsing  
 
30-12-2012  

Goud en zilver voor Kirsten Wild op NK Baan

 

APELDOORN – Kirsten Wild is over de dip van de Olympische Spelen heen. In Apeldoorn reed de geboortige Almelose de afgelopen dagen naar twee NK titels en twee keer zilver. Het begon donderdag al met zilver op de puntenkoers achter kampioene Roxane Kneteman en voor Vera Koedooder op plek drie.

Het trainingsuitje van drie weken in Zuid Afrika had Wild kennelijk de moraal gegeven om weer voluit te gaan op de baan, want vrijdag reed ze in de finale van de achtervolging de aspiraties van Amy Pieters helemaal aan gort door haar in te halen. Het brons was voor Laura van der Kamp die in de tweestrijd concurrente Judith Bloem een halve seconde voorbleef.

Op de Scratch bleef de oud- Almelose zaterdag haar zes concurrenten voor en dat betekende de tweede titel voor Kirsten Wild. Dat hadden er zelfs drie kunnen worden als ze op de afsluitende koppelwedstrijd niet was gehinderd door een gedubbelde achterblijver waardoor Olympisch goud winnares Marianne Vos nog net het wiel eerder over de streep kon drukken en daarmee de enige gouden medaille voor haar en de tweede voor koppelgenoot Roxane Kneteman veilig stelde. Voor Wild en koppelgenote Laura van der Kamp restte daardoor niet meer dan zilver.

Archief
Terug naar vorige pagina