Sportberichten


Plaatsing  
 
06-12-2012  

Sv DRC 2012 C1 trotse kampioen vijfde klasse

 

ALMELO - Op zaterdag 1 december jl. tekende het C1 elftal van fusieclub Sv DRC 2012 voor een mijlpaal, door het eerste kampioensteam van de nieuwe club op DeRiet te worden. De titel werd behaald met een dikke 2-15 overwinning in de uitwedstrijd tegen PH C6 aan de Veenelandenweg.
De hele competitie liep het al als een trein, want het doelsaldo bedroeg maar liefst 120 tegen 9. Na de winterstop zal dat in de nieuwe competitie wel wat moeilijker worden, want het team van trainer/coach Rob Oost gaat dan twee klassen hoger spelen. Maar toch pakken ze de trotse boys van De Riet, met de Provincie Overijssel als kledingsponsor fier op de shirts, die titel niet meer af!

<< Helaas waren bij het nemen van de foto niet alle voetballertjes aanwezig. Wie er wel waren zijn: Trainer/coach Rob Oost en de spelers A. Elcin, J. Veldhuis, C. Versteeg, Y. Bosma, J. van Loo, A. Willemsen, M. Nagtzaam, M. Bouhamud, O. Demir en L. Post.

ANTI-GEWELD
Op de dag dat door DRC C1 het kampioenschap werd behaald, ging het in Almere helemaal fout en werd de 41-jarige grensrechter Richard Nieuwenhuizen door een stelletje onverlaten van de voetbalclub Nieuw Sloten uit Amsterdam derrmate in elkaar geslagen en geschopt dat hij aan de gevolgen is overleden. De jeugdige daders zitten in de bak en daar horen ze ook thuis, want dergelijke misdragingen zijn onacceptabel, welke leeftijd men ook heeft.
De KNVB gelastte alle wedstrijden in het amateurvoetbal voor komende zaterdag en zondag af. Bij het profvoetbal wordt één minuut stilte gehouden om het slachtoffer ,dat maandag wordt begraven, te herdenken. Tot in japan toe werd één minuut stilte gehouden door de FIFA. De impact van de misdaad in Almere is dus groot.

Bij
Sv DRC 2012
is kantine De Kauwe zaterdagmiddag om 15.00 uur en zondag om 11.00 uur geopend om met elkaar in gesprek te gaan dat geweld op en rond het veld niet langer wordt geaccepteerd en getolereerd.
Bovendien organiseert DRC 2012 in het nieuwe jaar zo snel als maar mogelijk is een thema-avond over geweld in de sport. Het thema luidt; ‘Op weg naar een gezond sportklimaat’. Ex- FC Twente voetballer John Scheve is tegenwoordig clubcoach bij de KNVB. Hij zal namens de voetbalbond aanwezig zijn om in het panel plaats te nemen en zal de visie van de KNVB over sportiviteit in het voetbal uitdragen. Zodra deze datum bekend is, zal dat via de pers worden bekend gemaakt.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina