02-12-2012

Hoofdrol Vejinovic bij nederlaag in de Euroborg

Duarte blijft niet op de been. Everton kijkt toe.

GRONINGEN – Bij de 2-0 nederlaag van Heracles Almelo in de Groningse Euroborg speelde Marko Vejinovic een hoofdrol. Na 60 minuten schoot hij in eigen doel en vlak voor tijd leverde een grote mond tegen scheidsrechter Higler ook nog een rode kaart op.
FC Groningen begon de wedstrijd met veel mensen achter de bal en dat is niet onverstandig tegen een tegenstander waar de mooie combinaties al weken over de grasmat gaan. Daardoor kwam het aanvallende spel van de Almeloërs niet helemaal uit de verf door een te laag tempo of misschien wel door het missen van ‘aanjager’ Thomas Bruns wegens een schorsing.
Pas in de 25e minuut was er de eerste opwinding in de Euroborg toen Vejinovic een duwtje uitdeelde en Texeira als een stervende zwaan ter aarde ging. Hixler floot wijselijk niet tot woede van trainer Maaskant en het Groningse volk op de tribune. Even later koos Texeira voor eigen succes maar faalde via de goed reddende Pasveer en dat nam teamgenoot Michael de Leeuw hem niet in dank af, omdat hij in een betere positie stond.
Heracles had in de eerste helft het meeste balbezit, maar echte grote kansen voor Everton, Armenteros en Quansah leverde dat niet op, zodat tijdens de rust de brilstand nog op het scorebord stond.
In de tweede helft kroop Groningen meer uit haar schulp waardoor de wedstrijd levendiger werd en het spel op en neer golfde zonder dat er werd gescoord. Het was Vejinovic die de ban brak, maar wel langs zijn eigen doelman (1-0) door de scherpe voorzet van Groningenspeler Kirm vol op de pantoffel te nemen.
Kort daarop nam Groningen topscorer de Leeuw zijn kans waar voor de 7e competitietreffer en was in feite het duel beslist. Heracles probeerde het nog wel maar miste node een ‘aanjager’ als Bruns en toen Vejinovic ook nog met rood in de slotfase de kleedkamer in de catacomben van de Euroborg kon opzoeken, wist FC Groningen dat eindelijk de tweede thuiszege een feit was.

FC Groningen - Heracles Almelo 2-0