01-12-2012

ASVĀ“57 stoomt door, ON en DRC spelen gelijk

VOETBAL – In de tweede klasse H kwam Oranje Nassau in Zwolle niet verder dan een gelijkspel. Daar was wel de gelijkmakende penalty van Nieuwenhuis voor nodig omdat Coenders het thuisspelende Be Quick ’28 op voorsprong had gezet (1-1).

In de vierde klasse D ligt ASV’57 de laatste weken flink op stoom. Nu werd het bezoekende Zuid Eschmarke naar huis gestuurd met een 4-1 nederlaag. De Jong, ter Beek 2x en Edel zorgden voor de Aadorpse doelpunten en Nijkamp voor de Enschedese tegentreffer.
Op sportcomplex De Riet eindigde de wedstrijd tussen Sv. DRC 2012 en Sc Rijssen zoals die begon. In de eerste helft kansen over en weer en een onsportieve actie van Rijssen-speler Nick Bruggeman, die zijn tegenstander tegen de reclameborden werkte en nadien ook nog eens een uitgestoken hand weigerde.
In de tweede helft een beter spelend DRC maar tot doeltreffende acties kwam het niet. Na het laatste fluitsignaal misdroeg Rijssenaar Bruggeman zich opnieuw met een discriminerende opmerking richting een DRC-speler en lieten ook de 'dames' B. zich langs de kant niet van hun beste zijde zien. Een massale rel kon echter worden voorkomen.