Sportberichten


Plaatsing  
 
14-12-2012  

FC Twente wint van Heracles op een te nat veld


Scheidsrechter Braamhaar met een verontschuldigend gebaar dat de buitenspelpositie van Chadli niet was opgemerkt.
Foto: Harry Broeze
 

ENSCHEDE – Op een feitelijk te nat veld heeft Heracles Almelo in Enschede met 3-2 verloren van FC Twente. Tegen de druilerige regen viel niet te prikken waardoor op diverse plaatsen in de Grolsch Veste het veld te nat was voor het oogstrelende combinatievoetbal van de Almeloërs. Veel duels en korte combinaties kwamen daardoor niet uit de verf.
FC Twente speelde onder toeziend oog van alle Twentse burgemeesters bovendien bezeten en gebruikte meer de lange bal waardoor de driemans-achterhoede van de zwart-witten met regelmaat uit positie werd ‘gescheurd’ en de roden tal van kansen kregen. Die kansen werden lang niet alle benut, mede door uitstekend keeperswerk van Pasveer .

Al in het begin kreeg Chadli de bal op maat van Bulykin, maar zijn schot ging net naast. FC Twente zette flink druk en even later schoot Wisgerhof over. Pas na een kwartier wist Heracles meer voorwaarts te voetballen en moest ook FC Twente aan de noodrem trekken. Vejinovic, die in de spits stond opgesteld, voltrok het vonnis vanaf 20 meter via de binnenkant paal en zette de Heraclieden op voorsprong (0-1).
Zes minuten later het enige foutje van Pasveer die door het midden uitschoot. Almeloër Wout Brama wist de bal te onderscheppen en gaf Chadli een niet te missen kans (1-1). Tadic mistte daarna de kans op een Enschedese voorsprong. Na het uitspelen van Pasveer schoot hij tegen de paal. In blessuretijd verrichtte Pasveer de safe van de avond door een schot van Brama uit de bovenhoek te tikken. Even daarvoor had Boschker opnieuw een voorsprong van Heracles voorkomen door de inzet van Vejinovic onschadelijk te maken. Enternaar Braamhaar stuurde dus beide teams met een gelijke stand naar de theepauze.

Na de pauze bleef FC Twente de aanval zoeken in haar tot nu beste wedstrijd van deze competitie. Een fraaie combinatie tussen Fer en Tadic zette Chadli alleen voor Pasveer maar deze wist het stiftje te pareren. Fer schoot daarop net naast, Douglas kopte voorlangs en de doorgebroken Bulykin stuitte op de onverzettelijke Pasveer.
Het was de eigenzinnige Gyasi die na een nu wel geslaagde individuele actie Pasveer het nakijken gaf tot vreugde van de Enschedese aanhang (2-1). Het stadion kolkte, maar binnen een minuut kon weer een golf van zwart-witte ballonnen over de reling omdat Thomas Bruns op maat bediend werd en strak langs doelman Boschker schoot (2-2).
Zes minuten later dan toch de winnende treffer voor de Enschedeërs. Chadli ontving op rechts de bal in buitenspelpositie en bediende invaller Castaignos op maat (3-2).
Trainer Peter Bosz trachtte het tij nog te keren door Ninos Gouriye en Everton Ramos da Silva in te brengen voor Overtoom en Castillion, maar dat mocht uiteindelijk niet baten. Daarmee werd het in de Grolsch Veste in de Twentse derby uiteindelijk weer 3-2 alleen nu voor de thuisclub en vorig seizoen andersom.
De onder vuur liggende trainer McClaren was na afloop super blij met de overwinning al treurde hij over de gemiste kansen. Zijn collega Peter Bosz kon de uitslag wel billijken.

FC Twente - Heracles Almelo 3-2 (1-1)
1-0 Marko Vejinovic (20), 1-1 Nacer Chadli (26), 2-1 Edwin Gyasi (62), 2-2 Thomas Bruns (63),3-2 Luc Castaignos (70)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:
McClaren: ‘Wel 22 kansen gecreëerd
Bosz: ‘Twente terecht gewonnen
Bruns: ‘Ik baal flink
Gyasi: ‘Ik moet nog veel leren

Arbiter: Braamhaar
Geel: Quansah, Fer, Duarte, Brama, Koenders, Rienstra

Opstellingen:

FC Twente: Boschker, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Schilder, Brama, Tadic, Fer (Janssen/73), Gyasi (Landzaat/81), Bulykin (Castaignos/58), Chadli.
Heracles Almelo: Pasveer, Koenders, Rienstra, Dorda, Quansah, Bruns, Overtoom (Gouriye/76), Vejinovic, Duarte, Castillion (Everton/76), Armenteros.

Fotoreportage (15 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina