Sportberichten


Plaatsing  
 
06-12-2009  

Heracles steviger in subtop na winst

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft een mooie zege geboekt op SC Heerenveen. In het Polman Stadion werd het in een levendig duel 3-1. Met deze winst nestelt Heracles zich steviger in de subtop van de Eredivisie, en laat het AZ - dat dit weekend verloor van Vitesse - achter zich.

Heracles-Heerenveen 3-1
1-0 Mark Looms (16.)
2-0 Willy Overtoom (27.)
2-1 Oussama Assaidi (82.)
3-1 Bas Dost (90.)

(Later meer)

Fotoreportage (34 foto's)...

 
07-12-2009  

Na een overwinning een nederlaag voor AKC

  ALMELO - Vorig weekend was het AKC/ERMASPORT dat thuis met 23-16 van CSL won. Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van oud voorzitster Wil Landhuis, maar vooral ook oma van spelers Mark en Rik Landhuis begon AKC/ERMASPORT goed aan deze wedstrijd. CSL was duidelijk een maatje te klein en had niets in te brengen tegen het goede spel van AKC/ERMASPORT.
Afgelopen weekend mocht de ploeg van coach Hans Stokkentré aantreden tegen LDODK, voor de Almeloërs een echte test waar zij stonden. In Friesland heeft Stokkentré de vakken omgedraaid omdat hij graag wilde dat Rik Landhuis tegen de hoofdaanvaller André Zwart kwam te spelen. AKC/ERMASPORT kwam direct met 2-0 achter en wisten dat ze uit een ander vaatje moesten tappen om niet achter de feiten aan te blijven lopen. Echter de twee doelpunten bleef eigenlijk de eerste helft het verschil, met rust leidden de Friesen met 14-11.
Lees verder...

 
08-12-2009  

Jubilarissen AWV De Zwaluwen gehuldigd


sportfoto.nl
 

ALMELO - Tijdens de algemene ledenvergaderingvan de Almelose Wielervereniging De Zwaluwen zijn Gerrit Pluimers en Bertus Slot door de KNWU onderscheiden met de KNWU speld. De twee oud renners uit Enter kregen de speld vanwege hun 50 jarig lidmaatschap en alle werkzaamheden die ze voor de vereniging hebben verricht.
Gerrit Pluimers was een van de mede bouwers van het eerste clubhuis van de Almelose wielerclub en rijdt nog altijd met veel plezier zijn rondjes op de fiets door het Twentse land. Zijn plaatsgenoot Bertus Slot was een bescheiden renner qua uitslagen. Naast de fiets was hij actief in diverse functies binnen de club en was een periode waarnemend voorzitter. Naast de 50 jarige jubilarissen waren er ook nog aantal 25 jarige leden die in het zonnetje gezet werden.

Het bestuur van de Zwaluwen blikte tevreden terug op 2009 en heeft vertrouwen in 2010. Oud renster Helma Nagel tradt toe tot het bestuur en in de loop van 2010 wil het huidige bestuur nog een aantal nieuwe bestuursleden presenteren.

 
08-12-2009  

Expo Talent Sale 2009: beste veiling ooit!


De Familie Friberg met de trotse aanwinst Zirikit samen met Jeroen Dubbeldam en Wim Schröder
  HENGELO - De achtste editie van de Expo Talent Sale heeft records gebroken. Met een totale opbrengst van 1.416.000,- euro behaalden de gebroeders Schröder en Jeroen Dubbeldam de hoogste omzet uit de geschiedenis van hun eliteveiling.
Ook de gemiddelde opbrengst van € 74.526,32 was nog niet eerder zo hoog. Alleen de topprijs van vorig jaar, toen Wybren (v.Hold Up Premier) voor € 290.000,- naar Zweden werd verkocht, bleef dit jaar net buiten bereik. Maar het was wel weer dezelfde Per-Gunnar Friberg die net zo lang door bleef bieden tot hij voor € 260.000,- eigenaar was geworden van Zirikit (v.Berlin).
Voor € 200.000,- ging Agodinus (v.Padinus), een fokproduct van hengstenkeuringscommissielid Pieter Kersten, over in de handen van een nieuwe Amerikaanse eigenaresse. Turkse kopers betaalden € 135.000,- voor Zappa WH (v.Sydney).
Lees verder...

Fotoreportage (29 foto's)...

 
10-12-2009  

Wielrennen voor 3FM Serious Request


Initiatiefnemers Stefan Boeve, Délon Braamhaar en Réno Braamhaar
 

ALMELO – Stefan Boeve van CC75 uit Nijverdal en de broers Délon en Réno Braamhaar uit Enter en lid van De Zwaluwen uit Almelo gaan dit jaar gesponsord per racefiets naar het Glazen Huis van 3FM in Groningen om het bij elkaar geschraapte sponsorbedrag te overhandigen aan de opgesloten DJ’s Chiel Beelen, Gerard Ekdom en Annemiek Schollaert die de actie dit jaar uitvoeren voor de bestrijding van malaria in de wereld. Almeloër Michiel Veenstra zit dit keer niet in het Glazen Huis maar gaat met de surprisetruck het land door en is op 20 december op het van Heekplein in Enschede.
Stefan, Délon en Réno denken 4,5 uur over de 120 km lange tocht te doen en roepen collega-wielrenners op om zich bij de actie aan te sluiten. De deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun sponsoring en zullen dus de komende tijd druk op zoek moeten naar sponsoren om de opbrengst zo groot mogelijk te maken. Het initiatief wordt door meerdere wielerverenigingen in Twente zeer gewaardeerd en de verenigingen zullen de deelnemers met materiaal en begeleiding ondersteunen.

Meer informatie over deze bijzondere actie is te krijgen door een e-mail te sturen naar
heidybraamhaar@home.nl  of via de volgende link https://www.komzelfinactie.nl/Site/Pages/Action/View.aspx?ID=1399 

 
10-12-2009  

Ricky van den Bergh rookt vredespijp met Atteveld

 

DEN HAAG - Ricky van den Bergh keert terug bij de selectie van ADO Den Haag. De middenvelder werd eerder tot de winterstop teruggezet naar de beloften, nadat hij tegen PSV alweer zijn derde rode kaart van het seizoen had gekregen. Een gesprek op initiatief van trainer Raymond Atteveld met aanvoerder Danny Buijs bracht donderdag uitkomst. Atteveld: 'We zijn hier alledrie heel blij mee. Datzelfde geldt denk ik voor heel ADO Den Haag.' Van den Bergh: 'De afgelopen weken zijn zwaar geweest. Impulsief heb ik in een bepaalde situatie verkeerd gereageerd. Eén ding is duidelijk: We willen allemaal het beste voor de club.' Afgelopen zomer maakte Van den Bergh de overstap van Heracles Almelo naar ADO. Niet bekend is of van den Bergh zondag in de basisis start.
 

 
11-12-2009  

Gonzalo Garcia moet weg bij FC Groningen

 

GRONINGEN – Oud- Heraclesspeler Gonzalo Garcia moet vertrekken bij FC Groningen. De Columbiaan heeft het helemaal verbruid bij trainer Ron Jans. Garcia en Jans staan al langer op gespannen voet met elkaar maar desondanks deed Jans nog wel een beroep op de speler in de wedstrijden tegen NEC en Feijenoord. Volgens Jans passen Groningen en Garcia niet langer bij elkaar en de clubleiding heeft nu vastgesteld dat de samenwerking met Garcia niet is verbeterd. Daarom is hij verbannen naar de training van Jong Groningen en wordt gepoogd hem in de winterstop aan een andere club over te doen.

< Garcia nog in zijn Heracles-periode

 
11-12-2009  

Samenvatting bidboek Heracles Almelo


Heracles Almelo directeur Nico Jan Hoogma voor een historische foto van de tribunes aan de Bornsestraat. De capaciteit daar lag ruim boven die van het huidige Polmanstadion. foto: Heracles.nl
  ALMELO - Het bestuur van de Stichting Heracles Almelo (hierna: Heracles Almelo) heeft aan de eigenaar van het huidige stadion, het zogenoemde Polman Stadion, te kennen gegeven dat de capaciteit van het stadion niet meer in de lijn ligt bij de sportieve ambities van Heracles Almelo.
De eigenaar, Stadion Heracles Almelo BV vertegenwoordigd door haar bestuurder, de Stichting Stadion Heracles Almelo, heeft naar aanleiding van het verzoek van Heracles Almelo een werkgroep samengesteld. De conclusies en aanbevelingen van de werkgroep zijn aan Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Almelo gepresenteerd in een zogenoemd bidboek. Aan Burgemeester en Wethouders is nadrukkelijk verzocht het bidboek niet openbaar te maken en onder strikte geheimhouding aan te bieden aan de Gemeenteraad. In deze perssamenvatting wordt de inhoud van het bidboek op hoofdlijnen weergegeven.
Lees verder...

 
12-12-2009  

Gert Jan Tamerus traint bij Heracles Almelo

 

ALMELO – Oud- Heraclied Gert-Jan Tamerus is terug op het ‘oude nest’ bij Heracles Almelo om zijn conditie op peil te houden. Tamerus leverde zijn contract bij AO Trikola in Griekenland in nadat hij vergeefs heeft geprobeerd de Griekse club aan haar betalingsverplichting te houden. Tamerus vertrok in 2006 van Heracles naar NAC Breda maar hield altijd zijn woning in Aadorp aan. Hij noemt de opvang bij Heracles als een warm bad. Voorzitter Smit meldt dat het niet ondenkbaar is dat Tamerus opnieuw wordt ingelijfd.

Een uitgebreid verhaal staat vandaag in TC Tubantia dus op naar de kiosk.

 
13-12-2009  

Björn Egberink wint Tasche Twente Cup

 

HENGELO – Oud- Almeloër Bjorn Egberink wist tijdens Hippisch Hengelo in het Expo Center met Utah B het algemeen klassement van de Tasche Twente Cup bij het springen op zijn naam te zetten. In de finale werd hij tweede achter Demi Dijks met het paard I belong to You. Lees meer.

 
13-12-2009  

Heracles Almelo blijft winnen

 

DEN HAAG - Heracles heeft zondag de derde achtereenvolgende competitiezege behaald. De Almeloërs speelden in de beginfase van de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met de flair van een subtopper en leidde bij de rust verdiend met 2-0. In de tweede helft kwam ADO Den Haag goed uit de startblokken , maar de inhaalslag van de ontketende thuisclub stagneerde bij één tegentreffer. Waarop Heracles in de slotfase de volle winst veilig stelde (4-1). In Den Haag sloeg Bas Dost met zijn zevende en achtste competitietreffer al in het eerste gedeelte van de eerste helft toe. Heracles hield met het nodige fortuin stand en zag hoe invaller Marko Vejinovic met een fraaie vrije trap aan de Haagse illusies een einde maakte. Willie Overtoom zorgde er met de 4-1 zelfs voor dat het doelsaldo van Heracles weer in de plus is, dat was tot zondag de enige smet op de Almelose dadendrang.

Bas Dost denkt aan Europa en commentaar van ADO-trainer Atteveld

 
13-12-2009  

AKC/Ermasport gelijk tegen VADA/BAT

  ALMELO - Zondag 13 december was Sporthal Het Sportpark in Almelo het strijdtoneel van het Almelose AKC/Ermasport en de gasten uit Wageningen, VADA/BAT. VADA/BAT stond zonder puntverlies bovenaan in de Hoofdklasse A en was daarmee de te kloppen ploeg voor AKC. Coach Hans Stokkentré kon weer beschikken over Samantha Jonkman en Rik Landhuis, beide spelers vielen de week er voor in de tweede helft uit met een blessure. Voor een redelijke gevulde sporthal ontpopte zich in het begin een open wedstrijd waarbij VADA/BAT al snel wegliep tot 2-5 door drie keer Sander Schattenberg en twee keer Robert Schattenberg. AKC liet de Wageningse ploeg niet verder weglopen en kwam brutaalweg terug en wist zelfs met 7-6 voor te komen ondermeer door twee doelpunten van Mark Landhuis en twee doelpunten van Samantha Jonkman.
Lees verder...

 
14-12-2009  

Looleeruiters 4e in Twents kampioenschap

 

HENGELO - Het springteam van de Looleeruiters uit Almelo stond met een vierde plek om het Open Twents Verenigingskampioenschap - tijdens Hippisch Hengelo in het Expo Center - net naast het podium. Matthijs Klopper met Woodrow Carisbrooke, Susanne Jurg met Umbroso, Rieanne Burgwal met Upper Way en Pieter Martijn de Bruijn ( n.n.) drongen door tot de barrage samen met de teams van De Grensruiters (Lattrop), L.R. De Klomp (Veenendaal) en St. Joris (2) (Geesteren).
Het kwartet van De Grensruiters - Femke Hesselink met Black Lady, Robin Groeneveld met Meyboom's Elmundo, Michel Groeneveld met Asrael en Christiaan Wiefferink met Meyboom’s Nabab - werd kampioen door in de finale slechts een springfout te maken. Tweede werd de Gelderse L.R. De Klomp en derde het tweede team van St. Joris Geesteren bestaande uit Thomas Krone met Korporaal, Robin Scherphof met Lauristan, Kim Ophof met Umetilla en Peter Olthof met Pinacolada. Voor de finale waren 10 teams geplaatst.

 
15-12-2009  

Nominaties beste sporters Overijssel bekend

 

HENGELO – Voor de Overijsselse Verkiezing sportvrouw, sportman en sportploeg van het jaar zijn genomineerd: Schaatsers Wouter Olde Heuvel (Losser), Jan Smeekens (Raalte) en golfer Jurrian van der Vaart (Almelo) bij de mannen. Bij de dames zijn dat turnster Sanne Wever (Oldenzaal), zwemster Hinkelien Schreuder (Goor) en de oud- Almelose wielrenster Kirsten Wild die tegenwoordig in Zwolle woont. Bij de sportteams zijn genomineerd FC Twente, de softbaldames van Tex Town Tigers uit Enschede en de handbalsters van BizzTravel uit Dalfsen. De verkiezing is een co-produktie van RTV Oost, TC Tubantia/De Stentor.

< Hinkelien Schreuder in de Eiffel-campagne
Zij pakte afgelopen week vijf keer een gouden medaille tijdens het EK kortebaan in Istanbul 

 
16-12-2009  

Verbeek zegt lidmaatschap CBV op

 

ALMELO - Gertjan Verbeek heeft zijn lidmaatschap van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) opgezegd. Dat bevestigde de trainer van Heracles Almelo woensdag zelf. Verbeek was het niet eens met de inhoud van een brief die hij onlangs kreeg van de CBV.
De brief ging over zijn uitspraken richting Roda JC-trainer Harm van Veldhoven na afloop van de wedstrijd tussen Heracles en de Limburgers. Verbeek noemde de Belg onder meer een vervelende kerel.
 

 
18-12-2009  

Heracles Almelo neemt revanche op VVV


Sinds donderdag was het veld afgedekt, maar een felle sneeuwbui kort voor aanvang zorgde alsnog voor een glad veld.
 

ALMELO - Heracles Almelo heeft in kille winterse omstandigheden revanche genomen op het verlies in en tegen VVV Venlo. De Heraclieden wonnen met 1-0 door een doelpunt van Everton Ramos da Silva. Door deze overwinning staat Heracles Almelo voorlopig op een 5de plaats in de eredivisie. Het op de ranglijst gepasseerde FC Utrecht krijgt zondag koploper FC Twente op bezoek.

Vanaf de eerste minuut had Heracles de macht op het gladde veld. Keisuke Honda - in de belangstelling van CSKA Moskou - werd goed verdedigd en VVV Venlo kwam nauwelijks door de Almelose verdediging. Martin Pieckenhagen had weinig te doen, dit in tegenstelling tot VVV-doelman Kevin Begois. Halverwege de eerste helft passeerde Bas Dost wel de Venlose doelman, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft kreeg Heracles in de 55ste minuut een vrije trap nadat Everton onreglementair van de bal was gezet. Everton schoot zelf de bal vanaf 30 meter feilloos langs doelman Begois. De Almelose ploeg kreeg meer kans om de voorsprong uit te bouwen, maar deze werden of verijdelt of naast geschoten. Everton was nog het dichtste bij met een schot op de paal.

Na de wedstrijd werd Mark Looms dubbel in het zonnetje gezet. Naast de verkiezing tot 'Man of the Match' speelde hij ook zijn 250ste wedstrijd voor Heracles Almelo.

NOS - Gertjan Verbeek: Tevreden met zege
NOS - Jan van Dijk: Het was helemaal niks

NOS: Overtoom en Dost mogen dromen

Fotoreportage (38 foto's)...

 
21-12-2009  

Heracles wil voetballen tegen Go Ahead

 

ALMELO – Als het aan Heracles ligt wordt de bekerwedstrijd van vanavond tegen Go Ahead gewoon gespeeld. De club heeft na de overwinning van vrijdag tegen VVV Venlo het veld afgedekt en kan vanavond sneeuwvrij worden opgeleverd. Zondagmorgen trainde Heracles nog op het kunstgras en ook dat verliep prima. Het laatste woord is echter aan de KNVB. Voor de wedstrijd heeft de burgemeester van Almelo wel speciale maatregelen aangekondigd vanwege ‘signalen’ op internet. Nagenoeg geheel Almelo is fouilleringgebied en voor Go Ahead-supporters geldt een verplichte buscombi.

De keeper van Go Ahead Remko Pasveer keert volgende competitie terug in Almelo waar hij nog bij Heracles onder contract staat. Volgens Verbeek heeft Pasveer zich goed ontwikkeld en wordt de optie in zijn contract gelicht. In de winterstop gaat Heracles in gesprek met de spelers wier contracten aflopen en worden er ook gesprekken gevoerd met andere spelers om contracten open te breken.

< Remko Pasveer

 
21-12-2009  

AKC/Ermasport trekt talent Huizinga aan

 

ALMELO - AKC/Ermasport heeft afgelopen weekend overeenstemming bereikt met Jordy Huizenga van Rigtersbleek uit Enschede. Het 18-jarige talent zal met ingang van komend seizoen uitkomen voor de Almelose ploeg. Het aantrekken van de 18-jarige Enschedeër past goed in de strategie van AKC: het bouwen aan een team dat mee kan doen in de top van het Nederlandse korfbal. Huizenga past volgens de verantwoordelijken bij AKC ook prima in de jonge Almelose ploeg. Huizenga kwam namens Rigtersbleek in de afgelopen jaren uit voor de diverse regionale selectieteams. Diverse verenigingen waren geïnteresseerd om Huizenga aan te trekken, AKC wist de Enschedeër echter aan te trekken.

 
21-12-2009  

Bittere nederlaag Heracles tegen Go Ahead

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft een bittere nederlaag geleden en ligt uit de KNVB-beker. In de Overijsselse derby zegevierde Go Ahead Eagles met 0-2, bij rust stond de Deventerse ploeg met 0-1 voor.

Heacles Almelo had veel moeite met de spelmaker uit Deventer. Waar Everton's vizier vrijdag nog op scherp stond, trof hij vandaag geen doel. Zijn vrije bal vanaf 20 meter ging ruim over het doel van goalie Remko Pasveer. De 0-1 voor Go Ahead Eagles kwam - net als de sneeuw - uit de lucht vallen. Een vrije trap van grote afstand werd door Pieckenhagen verkeerd beoordeeld, waardoor Halil Colak na 17 minuten de 0-1 aantekende.
Hierna begon Heracles aan een aanvalsopmars; Bas Dost was dichtbij maar de Go Ahead-verdediging stond op zijn plaats. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer drukte zijn stempel op de wedstrijd door twee spelers rood te geven. Birger Maertens vanwege het neerhalen van een speler (sliding weleenswaar op de bal), en bij diezelfde actie Reza Ghoochannejhad. Hij greep een speler bij de keel. Hierdoor moest Heracles met een verzwakte verdediging de wedstrijd vervolgen.

In de tweede helft kreeg het duel een wrange nasmaak. Remko Pasveer was doelwit van sneeuwballen; daarnaast moest scheidsrechter Wiedemeijer tot twee keer toe een op het veld gegooid mini-flesje Jägermeister naar zijn vierde official brengen. Na dit moment vervoegde Jan Smit zich tussen de fans.

Ondanks het aanvallende spel van de Heraclieden counterde de Deventer ploeg zich naar de overwinning. Joey Suk schoof de bal langs de gestrekte Pieckenhagen in het doel en daarmee was het duel beslist.

Kijk naar de commentaren
op RTV Oost

Fotoreportage (37 foto's)...

 
21-12-2009  

Remko Pasveer doelwit sneeuwbal-incident

 

ALMELO - Na afloop van het bekerduel van Heracles Almelo met Go Ahead Eagles heeft een sneeuwbalincident plaatsgevonden. Remko Pasveer, verhuurd door Heracles aan Go Ahead, werd bij het binnenlopen van de catacombe begooid door een jeugdige supporter die zich boven de doug-out had begeven te midden van Go Ahead fans. De 14-jarige dader werd snel gegrepen en direct door veiligheidspersonen afgevoerd.

Gedurende de wedstrijd was hij al doelwit van diverse sneeuwballen, een aansteker en Jägermeister-flesjes, gegooid vanaf de tribune. De heethoofden worden bedankt voor de boete die ongetwijfeld zal volgen.

* In een eerdere versie van dit bericht stond dat hij was bespuugd, maar dit is onjuist.

 
23-12-2009  

Stand van zaken van het EK Korfbal

  ALMELO - Maandag 22 december ontving de organisatiecommissie van het EK Korfbal 2010 wethouder van Marle om hem bij te praten over de voortgang van het evenement in oktver 2010 in de IISPA in Almelo en over de doelstellingen van de gemeente en beide organiserende verenigingen inzake dit evenement. Voorzitter Jan Laarhuis van CKV Achilles was gastheer in het clubgebouw van Achilles en samen met Martin Kroeskop voorzitter van AKC/ERMASPORT, informeerden zij de wethouder dat het vooral een evenement moet worden waarbij veel kinderen uit Almelo en uit de regio betrokken zullen worden. Rondom het thema "laat de kinderen zoveel mogelijk bewegen" zullen beide korfbalverenigingen diverse evenementen rondom het EK organiseren zodat de kinderen leuke activiteiten te doen krijgen en daardoor meer aan het bewegen komen, maar ook dat de kinderen op die wijze in aanraking komen met korfbal. Wethouder van Marle was met deze doelstelling zeer tevreden, aangezien de goed past in de strategie van de gemeente Almelo.
Lees verder...

 
23-12-2009  

Twente wel in kwartfinale


Nikolay Mihaylov
  ENSCHEDE - FC Twente strijdt ook na de winterstop nog om drie prijzen. De koploper van de eredivisie plaatste zich woensdag probleemloos voor de kwartfinales van de KNVB-beker. FC Twente was in eigen stadion duidelijk te sterk voor Helmond Sport: 3-0. Vorige week slaagde de ploeg uit Enschede ook Europees te overwinteren. Trainer Steve McClaren kon woensdag niet beschikken over de geblesseerde aanvaller Blaise N'Kufo en de zieke verdediger Ronnie Stam. De Engelse oefenmeester gunde bovendien doelman Sander Boschker een dagje rust. Het duel met Helmond Sport bood McClaren een goede kans om een paar spelers te testen met het oog op een zware tweede helft van het seizoen.
Lees verder...

 
24-12-2009  

Jan Reker stopt einde seizoen bij PSV

 

EINDHOVEN - Jan Reker stopt aan het einde van het seizoen als algemeen directeur van PSV. De 61-jarige Brabander was sinds 2007 algemeen-directeur bij PSV. Hij kende sindsdien meerdere conflicten met spelers, stafleden en trainers. Desondanks wilde de Raad van Commissarissen zijn verbintenis, die op 30 juni 2010 afloopt, verlengen. Met de komst van trainer Fred Rutten was de rol van Reker wat meer naar de achtergrond verdrongen.
Het contract met commercieel-directeur Marcel van den Bunder, dat eveneens op het einde van de competitie afloopt, wordt niet verlengd.
 

 
26-12-2009  

Manuel Sanches Torres verlengd contract bij DVO

 

ALMELO - Het bestuur van de Almelose derde klasser in het zaterdagvoetbal, DVO ' 71 en trainer Manuel Sanches Torres, gaan ook na dit seizoen met elkaar door. Torres, die aan zijn vierde seizoen bezig is, promoveerde met de Maatveldbewoners het afgelopen seizoen naar de derde klasse en heeft de eerste periodetitel met de club alweer op zak. Omdat er dit seizoen een versterkte promotieregeling van kracht is vanwege de instelling van twee topklassen in het amateurvoetbal lijkt een promotie naar de tweede klasse geen utopie. In de nacompetitie komt DVO ' 71 in een poule van vijf clubs  waarvan er drie rechtstreeks promoveren en de nummer vier nog eens een herkansing krijgt tegen een nummer vier  uit de andere poule. De overeenkomst die DVO ' 71 met de oud speler van FC Twente en Heracles Almelo sloot is voor de komende twee  seizoenen waaruit blijkt dat club en trainer uitermate tevreden met elkaar zijn. Het contract kent als voorwaarde dat DVO'71 zelfstandig blijft en geen fusie aangaat met een andere club zoals de gemeente Almelo voor ogen heeft. (persbericht DVO'71)

Naschrift redactie:
DVO'71 wil zelfstandig, met alle voorzieningen zoals clubhuis en kleedkamers, naar sportcomplex De Riet. Al enkele jaren zijn daarover gesprekken gaande. SV Rietvogels wil geen zelfstandige medegebruiker op het sportcomplex in een amper verjongende wijk en acht een fusie met DVO'71 wel een mogelijke optie, een oplossing die ook de gemeente voorstaat. SV Rietvogels heeft tevens het Recht van Opstal nog jaren vastliggen zodat nieuwbouw voor DVO'71 alleen, onwaarschijnlijk wordt geacht omdat de gemeente geen geschikte plek ziet op de voormalige vuilstort die onder het complex ligt.
Enkele jaren geleden vonden er ook fusiebesprekingen plaats tussen de zaterdagverenigingen DVO'71 en Oranje Nassau. een woordvoerder van ON wist te melden dat uiteindelijk de fusie afknapte op de naam, omdat de naam DVO gehandhaaft diende te worden. Zelfs het ON-voorstel DVON vond geen genade bij de onderhandelaars van DVO'71.

geachte redactie,

Afgelopen dagen zonden wij u een bericht over de contractverleninging met onze trainer Manuel Sanches Torres en DVO '71.
Dank voor het opnemen van het stukje.

ECHTER.......... u hebt het stukje van een eigen commentaar voorzien. Daar is natuurlijks niets mis mee zolang dat commentaar maar de waarheid bevat.
Met het eerste deel zijn we het volkomen eens maat de laatste paar zinnen zijn onjuist. vanaf de regel; Enkele jaren geleden vonden er ook fusiebesprekingen plaats ................enz, klopt het verhaal van geen kant.
Als oprichter van DVO '71 heb ik nog nooit gehoord, laat staan deelgenomen aan fusie besprekingen met Oranje Nassau.
Het bestuur van DVO '71 heeft gisteren contact opgenomen met Oranje Nassau en ook deze club bevestigd dat de vermelding zoals bovenstaand volkomen onjuist is. Als u praat over een woordvoerder van Oranje Nassau dan is dit een onjuiste conclusie want die woordvoerder is er namelijk niet.
Albert Hilbink, al ruim 50 jaar het icoon van ON en Henk ten Brinke, lid van de technische commissie van ON komt dit verhaal ongeloofwaardig voor.
Ooit heeft Rietvogels eens om de tafel gezeten met ON om te bespreken of er niet een samenwerking op gang gebracht kon worden. Ooit ook heeft Rietvogels een fusieovereenkomst gesloten met de toenmalige Philipsclub PSV.
DVO en ON zijn nooit met elkaar in bespreking geweest over een fusie.

Ik verzoek u dan ook het onjuiste verhaal heden te verwijderen uit uw berichtgeving, te beginnen bij de woorden ; Enkele jaren geleden vonder er.............enz.

Voor uw medewerking onze hartelijke dank.

Vriendelijke groeten,

Hendry Bosch, voorzitter van de vertrouwenscommissie van DVO '71.


Naschrift redactie:
Onze bron binnen de ex-bestuurlijke kring van ON blijft bij zijn verhaal.

 
29-12-2009  

Topvolleybal in Windmolenbroek

 

ALMELO - Sporthal Windmolenbroek staat drie dagen lang in het teken van topvolleybal. Topploegen uit Spanje, Portugal, Zwitserland, België en Nederland zijn naar Almelo afgereisd om deel te nemen aan de negentiende editie van de ERMA Sport Volleybal Classic.
De eerste dag stond in het teken van de poulewedstrijden, de tweede zijn de kruisfinales en woensdag de eindwedstrijden. Het evenement zou plaats hebben in het nieuwe IISPA. De iISPA is pas in juni 2010 gereed, daarom moest er uitgreweken worden naar de Sporthal Windmolenbroek

Fotoreportage (6 foto's)...

 
29-12-2009  

Almeria maakt favorietenrol waar


Fotografie: Patrick Weegink
  ALMELO - Unicaja Almeria maakt tot nu toe de favorietenstatus in de Ermasport Volleyball Classic 2009 waar. De Spaanse kampioen kreeg het in de halve finale tegen SV Dynamo bij vlagen nog wel lastig maar hield zich eenvoudig staande. Het werd 3-1 (25-18, 25-18, 23-25 en 25-20). Door de finaleplaats van Almeria is de kans op de eerste Spaanse kampioen in Almelo nog steeds aanwezig. Drie maal eerder was er een Spaanse ploeg aanwezig, maar de prestatie van CS Gran Canaria, tweede in 1996, is tot nu toe het beste. Soria werd vorig jaar derde, Malaga haalde een vijfde plek in 2000.
In die finale moet Almeria afrekenen met Volley Amriswil. Die ploeg kan na Chenois Geneve in 2005 de tweede Zwiterse eindwinnaar worden. De ploeg van trainer Johan Verstappen eindigde op de eerste dag als derde van de poule, maar wist zich via de herkansingen toch te plaatsen voor de halve finale. Daarin was het verrassend te sterk voor de Portugese kampioen SC Espinho. Espinho moest er met 3-1 (setstanden 19-25, 30-32, 25-14, 23-25) aan geloven.
Lees verder...

Fotoreportage (17 foto's)...

 
30-12-2009  

Spaanse winnaar voor Ermasport Volley Classic

  ALMELO - Unicaja Almeria maakt ambities waar met zege in Almelo. Het progammaboekje van de Ermasport Volleyball Classic meldde al: Unicaja Almeria komt maar voor een ding naar Almelo: de titel. In die missie slaagde de Spaanse ploeg door in de finale met 3-1 (25-23, 25-20, 19-25 en 25-14) het Zwitserse Volley Amriswil weg te spelen. Dallas Soonias had daar een groot aandeel in: de Canadees was met twaalf punten topscorer. Het is voor het eerst in de negentienjarige historie van het Almelose topvolleybaltoernooi dat een Spaanse ploeg met de grootste beker naar huis gaat.

In de finale trof Unicaja Almeria een gemotiveerd Volley Amriswil. De Zwitserse formatie van de Nederlandse trainer Johan Verstappen groeide naarmate het toernooi vorderde. Een matige eerste dag werd afgesloten met de laatste plaats in de groep, maar via herkansingen en een knappe overwinning in de halve finale op Espinho betekende wel een finaleplek. Iets waar Amriswil zeker niet op gerekend had, het had zelfs al rekening gehouden met het feit dat de trein van 22.00 uur vanaf Münster wel gehaald zou kunnen worden. Dat gaat dus hoogstwaarschijnlijk niet lukken, waardoor de ploeg een dagje langer blijven moet.
Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina