18-12-2009

Heracles Almelo neemt revanche op VVV

Sinds donderdag was het veld afgedekt, maar een felle sneeuwbui kort voor aanvang zorgde alsnog voor een glad veld.

ALMELO - Heracles Almelo heeft in kille winterse omstandigheden revanche genomen op het verlies in en tegen VVV Venlo. De Heraclieden wonnen met 1-0 door een doelpunt van Everton Ramos da Silva. Door deze overwinning staat Heracles Almelo voorlopig op een 5de plaats in de eredivisie. Het op de ranglijst gepasseerde FC Utrecht krijgt zondag koploper FC Twente op bezoek.

Vanaf de eerste minuut had Heracles de macht op het gladde veld. Keisuke Honda - in de belangstelling van CSKA Moskou - werd goed verdedigd en VVV Venlo kwam nauwelijks door de Almelose verdediging. Martin Pieckenhagen had weinig te doen, dit in tegenstelling tot VVV-doelman Kevin Begois. Halverwege de eerste helft passeerde Bas Dost wel de Venlose doelman, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft kreeg Heracles in de 55ste minuut een vrije trap nadat Everton onreglementair van de bal was gezet. Everton schoot zelf de bal vanaf 30 meter feilloos langs doelman Begois. De Almelose ploeg kreeg meer kans om de voorsprong uit te bouwen, maar deze werden of verijdelt of naast geschoten. Everton was nog het dichtste bij met een schot op de paal.

Na de wedstrijd werd Mark Looms dubbel in het zonnetje gezet. Naast de verkiezing tot 'Man of the Match' speelde hij ook zijn 250ste wedstrijd voor Heracles Almelo.

NOS - Gertjan Verbeek: Tevreden met zege
NOS - Jan van Dijk: Het was helemaal niks

NOS: Overtoom en Dost mogen dromen