21-12-2009

Bittere nederlaag Heracles tegen Go Ahead

ALMELO - Heracles Almelo heeft een bittere nederlaag geleden en ligt uit de KNVB-beker. In de Overijsselse derby zegevierde Go Ahead Eagles met 0-2, bij rust stond de Deventerse ploeg met 0-1 voor.

Heacles Almelo had veel moeite met de spelmaker uit Deventer. Waar Everton's vizier vrijdag nog op scherp stond, trof hij vandaag geen doel. Zijn vrije bal vanaf 20 meter ging ruim over het doel van goalie Remko Pasveer. De 0-1 voor Go Ahead Eagles kwam - net als de sneeuw - uit de lucht vallen. Een vrije trap van grote afstand werd door Pieckenhagen verkeerd beoordeeld, waardoor Halil Colak na 17 minuten de 0-1 aantekende.
Hierna begon Heracles aan een aanvalsopmars; Bas Dost was dichtbij maar de Go Ahead-verdediging stond op zijn plaats. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer drukte zijn stempel op de wedstrijd door twee spelers rood te geven. Birger Maertens vanwege het neerhalen van een speler (sliding weleenswaar op de bal), en bij diezelfde actie Reza Ghoochannejhad. Hij greep een speler bij de keel. Hierdoor moest Heracles met een verzwakte verdediging de wedstrijd vervolgen.

In de tweede helft kreeg het duel een wrange nasmaak. Remko Pasveer was doelwit van sneeuwballen; daarnaast moest scheidsrechter Wiedemeijer tot twee keer toe een op het veld gegooid mini-flesje Jägermeister naar zijn vierde official brengen. Na dit moment vervoegde Jan Smit zich tussen de fans.

Ondanks het aanvallende spel van de Heraclieden counterde de Deventer ploeg zich naar de overwinning. Joey Suk schoof de bal langs de gestrekte Pieckenhagen in het doel en daarmee was het duel beslist.