Sportberichten


Plaatsing  
 
23-12-2009  

Stand van zaken van het EK Korfbal

 

Eén van de doelstellingen van de organisatiecommissie is ook dat er zoveel mogelijk regioverenigingen betrokken worden. Om tot een goede organisatie te kunnen komen zijn zeer veel vrijwilligers nodig. Korfbal is een belangrijke sport in Almelo en met de realisatie van de IISPA kunnen AKC/ERMASPORT en Achilles nog meer een voortrekkende rol hebben als regionaal korfbalbolwerk. Internationals en het Nederlands team zullen in de voorbereiding Almelo aan doen voor wedstrijden en clinics en voor het evenement zullen de deelnemende landen oefenwedstrijden in de IISPA kunnen spelen tegen regionale teams. Achilles en AKC/ERMASPORT gaan hier actief een goed programma voor opzetten. Binnenkort worden de regio korfbalverenigingen uitgenodigd om te worden geïnformeerd.
Vanuit het KNKV was Johan Wiegerink als toernooi directeur aanwezig, hij was vooral geïnteresseerd in de wijze waarop de beide Almelose verenigingen korfbalontwikkeling oppakten. Wiegerink heeft de organisatiecommissie met diverse tips kunnen voorzien.

Van 22-24 oktober spelen Tsjechië, Portugal, Wales en Turkije in Almelo. De wedstrijden worden gespeeld in de IISPA, de nieuwe topsporthal voor Twente welke nabij het Polmans Stadion in Almelo wordt gerealiseerd.
 

Archief
Terug naar vorige pagina