Sportberichten


Plaatsing  
 
26-12-2009  

Manuel Sanches Torres verlengd contract bij DVO

 

ALMELO - Het bestuur van de Almelose derde klasser in het zaterdagvoetbal, DVO ' 71 en trainer Manuel Sanches Torres, gaan ook na dit seizoen met elkaar door. Torres, die aan zijn vierde seizoen bezig is, promoveerde met de Maatveldbewoners het afgelopen seizoen naar de derde klasse en heeft de eerste periodetitel met de club alweer op zak. Omdat er dit seizoen een versterkte promotieregeling van kracht is vanwege de instelling van twee topklassen in het amateurvoetbal lijkt een promotie naar de tweede klasse geen utopie. In de nacompetitie komt DVO ' 71 in een poule van vijf clubs  waarvan er drie rechtstreeks promoveren en de nummer vier nog eens een herkansing krijgt tegen een nummer vier  uit de andere poule. De overeenkomst die DVO ' 71 met de oud speler van FC Twente en Heracles Almelo sloot is voor de komende twee  seizoenen waaruit blijkt dat club en trainer uitermate tevreden met elkaar zijn. Het contract kent als voorwaarde dat DVO'71 zelfstandig blijft en geen fusie aangaat met een andere club zoals de gemeente Almelo voor ogen heeft. (persbericht DVO'71)

Naschrift redactie:
DVO'71 wil zelfstandig, met alle voorzieningen zoals clubhuis en kleedkamers, naar sportcomplex De Riet. Al enkele jaren zijn daarover gesprekken gaande. SV Rietvogels wil geen zelfstandige medegebruiker op het sportcomplex in een amper verjongende wijk en acht een fusie met DVO'71 wel een mogelijke optie, een oplossing die ook de gemeente voorstaat. SV Rietvogels heeft tevens het Recht van Opstal nog jaren vastliggen zodat nieuwbouw voor DVO'71 alleen, onwaarschijnlijk wordt geacht omdat de gemeente geen geschikte plek ziet op de voormalige vuilstort die onder het complex ligt.
Enkele jaren geleden vonden er ook fusiebesprekingen plaats tussen de zaterdagverenigingen DVO'71 en Oranje Nassau. een woordvoerder van ON wist te melden dat uiteindelijk de fusie afknapte op de naam, omdat de naam DVO gehandhaaft diende te worden. Zelfs het ON-voorstel DVON vond geen genade bij de onderhandelaars van DVO'71.

geachte redactie,

Afgelopen dagen zonden wij u een bericht over de contractverleninging met onze trainer Manuel Sanches Torres en DVO '71.
Dank voor het opnemen van het stukje.

ECHTER.......... u hebt het stukje van een eigen commentaar voorzien. Daar is natuurlijks niets mis mee zolang dat commentaar maar de waarheid bevat.
Met het eerste deel zijn we het volkomen eens maat de laatste paar zinnen zijn onjuist. vanaf de regel; Enkele jaren geleden vonden er ook fusiebesprekingen plaats ................enz, klopt het verhaal van geen kant.
Als oprichter van DVO '71 heb ik nog nooit gehoord, laat staan deelgenomen aan fusie besprekingen met Oranje Nassau.
Het bestuur van DVO '71 heeft gisteren contact opgenomen met Oranje Nassau en ook deze club bevestigd dat de vermelding zoals bovenstaand volkomen onjuist is. Als u praat over een woordvoerder van Oranje Nassau dan is dit een onjuiste conclusie want die woordvoerder is er namelijk niet.
Albert Hilbink, al ruim 50 jaar het icoon van ON en Henk ten Brinke, lid van de technische commissie van ON komt dit verhaal ongeloofwaardig voor.
Ooit heeft Rietvogels eens om de tafel gezeten met ON om te bespreken of er niet een samenwerking op gang gebracht kon worden. Ooit ook heeft Rietvogels een fusieovereenkomst gesloten met de toenmalige Philipsclub PSV.
DVO en ON zijn nooit met elkaar in bespreking geweest over een fusie.

Ik verzoek u dan ook het onjuiste verhaal heden te verwijderen uit uw berichtgeving, te beginnen bij de woorden ; Enkele jaren geleden vonder er.............enz.

Voor uw medewerking onze hartelijke dank.

Vriendelijke groeten,

Hendry Bosch, voorzitter van de vertrouwenscommissie van DVO '71.


Naschrift redactie:
Onze bron binnen de ex-bestuurlijke kring van ON blijft bij zijn verhaal.

Archief
Terug naar vorige pagina