Sportberichten


Plaatsing  
 
01-12-2008  

VRIMOT wint schaakpartij van Rijssen.

 

VRIEZENVEEN – Afgelopen week ontving Vrimot 1 het altijd sterk spelende Rijssen 1. Halverwege de avond leek de strijd nog gelijk op te gaan. Nadat Sander van Leeuwen geheel onnodig zijn partij verloor, zetten de overige Vrimotters al gauw de wedstrijd naar hun hand met een einduitslag van 4 tegen 2. www.vrimot.org  

 
03-12-2008  

Almelose wint goud Open Taekwondo Frankrijk

 

ALMELO - Reshmie Oogink uit Almelo heeft tijdens de Open Franse Kampioenschappen taekwondo goud gewonnen. In de Olympische gewichtsklasse tot 67 kilogram versloeg de 19 jarige Almelose - lid van Teakwondo Oude Luttikhuis - in de finale de Francaise Flora Lellouche met 5-1.

< foto-archief Oude Luttikhuis

 
03-12-2008  

Overijsselse Sportverkiezingen 2008


Sportman van het jaar 2007 werd springruiter Gerco Schröder.
  HENGELO - De verkiezing van de beste Overijsselse sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar wordt voortaan gedragen door de drie grootste regionale media: de dagbladen de Stentor en Twentsche Courant Tubantia en de regionale omroep RTV Oost. Het hoofddoel van de samenwerkende partijen is om als media een positieve en belangrijke bijdrage leveren aan Overijssel als sportprovincie en Overijsselse sporters en de jaarlijkse sportverkiezingen in een nog beter daglicht te stellen.
Lees verder...

 
05-12-2008  

Wielrenner Tom Stamsnijder breekt enkel

 

ALMELO - De Almelose RABO-renner Tom Stamsnijder heeft tijdens een fitnessrondje een enkelbreuk opgelopen en een enkelband afgescheurd.  „Hij heeft zich domweg verstapt en dan kan zoiets gebeuren”, aldus ploegarts Dion van Bommel vandaag op de website van Rabobank. Volgens Van Bommel is Stamsnijder ondanks de tegenslag op tijd fit voor de Ronde van Qatar, begin februari. In augustus tekende hij een tweejarig contract bij Rabobank, de ploeg waar hij eerder zijn opleiding genoot.  De 23-jarige renner reed vorig seizoen voor Gerolsteiner.

 
07-12-2008  

FC Twente zet Sparta ruim op zij

 

ENSCHEDE - FC Twente had zaterdagavond in de Grolsch Veste geen moeite met Sparta en stuurde de Rotterdamse ploeg met een dikke 6-2 nederlaag huiswaarts. Halverwege de eerste helft wist Perez de score te openen. Blaise N'Kufo knikte vervolgens een voorzet van Elia tegen de touwen en deed dat ook succesvol met de lange voorzet van Stam. Het eigen doelpunt vlak voor rust van Sparta-verdediger Slijngard gaf de Rotterammers vervolgens de nekslag. Na de 5-0 door Arnautovic nam FC Twente duidelijk gas terug. Poupon en Slot wisten in die fase de eer te redden, maar het laatste woord was aan FC Twente doordat Hersi met een doelpunt de eindscore op 6-2 wist te zetten. Blaise N'Kufo speelde voor Twente zijn honderdste wedstrijd op rij.

 

 

 
07-12-2008  

Biljartliefhebbers op naar Daarlerveen

  DAARLERVEEN - Zondag 13 december kunnen biljartliefhebbers naar 't Vossenhol in Daarlerveen voor een middagje en avond biljarten op niveau.
S'middags spelen de teams van Kaleidoscope Gift Wrap en Twente Visie tegen elkaar in de eredivisie en s'avonds is er een Nationale bekerwedstrijd in het Driebanden.
Lees verder...

 
07-12-2008  

Heracles Almelo komt niet tot scoren tegen AZ


Ook Ricky van den Bergh kwam niet tot scoren.
 

ALKMAAR - Heracles Almelo bood in Alkmaar meer tegenstand dan de uitslag doet vermoeden. Was de eerste helft in handen van AZ, de ploeg van Van Gaal kwam echter niet verder dan een doelpunt van Ari in de 20e minuut op aangeven van Holman.

De tweede helft zette Heracles Almelo de thuisclub onder druk door goed combinatiespel, maar echte opgelegde kansen kregen de Almeloërs niet, zij het dat Klavan net naast kopte op een voorzet van links van Ricky van den Bergh. Heracles offerde zelfs nog een middenvelder voor de lange Dost en de Vries verving nog de moegestreden van den Bergh, maar het aandringen op de gelijkmaker mocht niet baten. Uit een snelle tegenaanval wist El Hamdaoui nog simpel 2-0 aan te tekenen omdat een doelpoging door Klavan werd geblokt en de bal onbereikbaar voor de Heracliden pal voor de voeten van El Hamdaoui bleef liggen. 

Heracles Almelo zit al een tijdje in de hoek waar de klappen vallen. Niet door het vertoonde spel maar meer door het onvermogen tot een doelpunt te komen. Voor de winterstop staan er echter nog belangrijke wedstrijden op de agenda tegen directe concurrenten als Volendam, De Graafschap en Sparta waartegen zeker punten gepakt dienen te worden. 

Wat zegt Louis van Gaal over de wedstrijd en wat vond Ricky van den Bergh.

 
10-12-2008  

Genomineerden sportverkiezingen Overijssel 2008

  HENGELO - Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt voor de Overijsselse Sportverkiezingen 2008. De verkiezing van de beste Overijsselse sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar is een co-productie van de dagbladen de Stentor en Twentsche Courant Tubantia en de regionale omroep RTV Oost. Van 10 december t/m 2 januari kan het publiek een stem uitbrengen via www.rtvoost.nl
De winnaars van de Overijsselse Sportverkiezingen 2008 zullen worden bekendgemaakt tijdens een besloten bijeenkomst op de eerste zondag in het nieuwe jaar (4 januari). RTV Oost organiseert die dag i.s.m. TC Tubantia en De Stentor een feestelijke uitreiking waar vele coryfeeën uit de Overijsselse sportwereld te gast zullen zijn. Naast de prijzen voor de beste sporters worden dan ook de ‘Jaap Stam Award´ (Overijssel-promotie) en de ‘Hennie Kuiper Talententrofee´ uitgereikt.

Overijsselse sportverenigingen kunnen met hun eigen website aan de verkiezingen deelnemen en zo 1000 euro voor hun clubkas verdienen. Meer informatie hierover is te vinden op www.rtvoost.nl

Lees verder...

 
11-12-2008  

Europees record voor Marleen Veldhuis

 

KROATIË - Zwemster Marleen Veldhuis heeft tijdens de Europese Kampioenschappen kortebaan in Kroatie het Europees record op de 100 meter vrij aangescherpt.

De uit Borne afkomstige zwemster tikte tijdens de series aan in 51,91. ruim twee tienden van een seconde sneller dan het oude Europese record, dat sinds vorig jaar al op haar naam stond. Ze plaatst zich daarmee voor de halve finale.

Ook Hinkelien Schreuder uit Goor wist zich voor de halve finales te plaatsen. Op de 200 meter vlinderslag zwom Schreuder de achtste tijd.

 
11-12-2008  

Heracles moet boeten voor voorwerpen op veld

 

ALMELO - De KNVB heeft Heracles Almelo een boete opgelegd van EUR 7500,-. Gedurende de wedstrijd van Heracles Almelo tegen Ajax - die op 29 oktober 2008 plaatsvondt en in het nadeel van de Almeloërs eindigde - werden er  voorwerpen gegooid in de richting van de 2de assistent-scheidsrechter en/of op het speelveld.

< Dit bekertje schuldig aan de 7500 Euro boete?

 
11-12-2008  

VRIMOT wint van schaakclub Dalfsen

 

VRIEZENVEEN – Afgelopen week ging Vrimot 1 op bezoek bij DS ’72 in Dalfsen. De Vrimotters wisten deze wedstrijd overtuigend te winnen met 4,5 tegen 1,5. Vrimot 2 ontving HEC 2 uit Haaksbergen. De gasten gingen met een nipte overwinning van 3,5 tegen 2,5 weer naar huis. Kijk ook eens op: www.vrimot.org.  

 
12-12-2008  

Rally Dakar steeds dichterbij voor 'tukkers'.

 

FÜRSTENAU (D) - De Dakar Rally komt voor Peter van Merksteijn en René Kuipers steeds dichter bij. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn als op 3 januari de rally in Argentinië van start gaat worden nu de laatste voorbereidingen getroffen door Van Merksteijn Motorsport en Ipatec Racing die in het evenement zeer nauw zullen samenwerken. Voor deze week betreft het een technische training en een laatste test met de BMW X3CC op het eigen oude defensieterrein in Fürstenau. Lees verder en kijk naar de auto's.

 
14-12-2008  

Heracles in lastig duel langs Sparta


Ricky van den Bergh schiet de beslissende 2-1 binnen.
 

ALMELO - Heracles Almelo heeft de lastige thuiswedstrijd tegen Sparta gewonnen met 2-1. Ricky van den Bergh was de man van de wedstrijd, hij kreeg de vrije trap mee waaruit Wuytens de 1-1 scoorde en van den Bergh maakte zelf de 2-1. Met de nodige ‘tegenstand’ van Sparta en lichtelijke tegenwerking van het arbitrale trio werd de eindstand 2-1 op het bord behouden.

Heracles begon voortvarend aan de wedstrijd; een vrije trap genomen door Van der Bergh spatte op de lat uiteen, Douglas’ omhaal verdween een kleine meter naast het doel van Sparta. Even leek het erop dat Sparta geen enkele kans bleek te maken in Almelo doordat zij nog geen echte kansen hadden gecreëerd. Daardoor kwam de achterstand van 0-1 onverwacht; Strootman nam in de 27ste minuut een vrije trap die werd ingekopt door Falkenburg. De buitenspelval mislukte doordat Quansah te laat mee liep met de verdediging.
Na de uitval van Maertens in de 39ste minuut (liesblessure) leek het een lastige klus te worden voor de Almeloërs. Vervanger Marnix Smit deed het echter uitstekend. 

Net voor rust kreeg Heracles een vrije trap doordat Van den Bergh werd gestuit door een verdediger van Sparta. Keeper Wapenaar van Sparta verwachtte weer Van den Bergh, maar dit keer was Jan Wuytens de nemer van de vrije trap. Doordat Everton wegliep uit de Rotterdamse muur werd het gaatje gevonden en vloog de bal het doel in.

De tweede helft verliep voor Heracles voorspoediger. In de 51ste minuut trof Ricky van den Bergh doel, nadat hij al dribbelend een schot loste dat buiten het bereik van Wapenaar in de hoek verdween. Dit bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt te zijn. Hierna had Heracles via Everton nog 3x een mogelijkheid om te kunnen scoren, maar deze konden niet worden benut.

Na afloop maakte Foeke Booy – trainer van Sparta – zich erg boos over de overtreding van Mark Looms op Poepon: "Donker Rood”. Scheidsrechter Kuipers had deze beoordeeld als een ‘overtreding’, maar na bestudering van de TV-beelden kwam hij op een andere mening. Opmerkelijk was de sportiviteit van Gert Heerkes (coach Heracles) dat hij vond dat de overtreding ook goed was voor een rode kaart.

Voor Heracles Almelo begon de serie van drie belangrijke wedstrijden voor de winterstop goed met deze volle buit, het maakt echter de volgende twee niet minder belangrijk.

Reactie Heracles trainer Gerd Heerkes, Reactie Sparta trainer Foeke Booy, Reactie Mark Looms, Reactie Ricky van den Bergh

Fotoreportage (40 foto's)...

 
14-12-2008  

Wesley Heijdens wint GP Hippisch Hengelo

  HENGELO - Het publiek hield de adem in om uiteindelijk los te barsten in gejuich aan het einde van de rit. Het tijdsverschil van bijna 2 seconden ten opzichte van Uriël Taken betekende een ongelooflijke prestatie voor de Young Rider met zijn paard Pavarottie H (v. Kigali).
Lees verder...

 
14-12-2008  

Twente wint uit tegen Groningen

bron: NOS
 

FC Twente heeft Groningen de vierde nederlaag op rij bezorgd. In Euroborg was Twente Groningen met 4-1 de baas.

Twente stond al rap op 2-0 en dat was te danken aan Eljero Elia. Hij leidde de 1-0 (Marko Arnautovic) in met een fraaie solo en rondde even later een combinatie van Ronnie Stam met Blaise N'Kufo af. Het wat tam gestarte Groningen drong pas daarna aan en kreeg direct wat kansen. Pas in de extra tijd werd er een benut, door Goran Lovre (kopbal).

In de veel grimmiger tweede helft stond de paal een tweede treffer van Lovre in de weg en kwam Twente ook goed weg bij een schot van Marcus Berg dat net naast ging. Na de 3-1 van Stam tekende N'Kufo met zijn achtste treffer voor de eindstand.

Reactie Groningen trainer Ron Jans

 
14-12-2008  

Vier maal goud voor Marleen Veldhuis

 

REIJKA - Marleen Veldhuis (Borne) heeft op de laatste dag van de EK kortebaan in Rijeka (KROATIË) haar vierde gouden medaille veroverd.
Na haar Europese titel op de 100 meter vrije slag en die op beide estafettes, bleek de Twentse ook de snelste op de 50 meter vrije slag. Daarmee kroonde de 29-jarige Veldhuis, die de 50 vrij voor de zesde keer won, zich tot de koningin van deze Europese titelstrijd.
De wereldrecordhoudster leidde in de finale van start tot finish en tikte aan na 23,55, een kampioenschapsrecord.
Hinkelien Schreuder maakte het feest in de Oranje-équipe compleet door achter Veldhuis naar het zilver te zwemmen.

Reactie Marleen Veldhuis na haar vierde gouden Europese medaille.

 
17-12-2008  

Hofstede stopt eind seizoen als trainer bij AKC

 

ALMELO - Gerben Hofstede stopt aan het einde van het seizoen als coach van AKC/Ermasport. Dat maakte Gerben Hofstede dinsdagavond aan de selectie en de topsportcommissie van AKC bekend. De Nijverdaller die AKC naar de Lotto Korfballeague leidde geeft aan vanwege werk en privé omstandigheden het komende seizoen geen verplichtingen op zich te willen nemen. De samenwerking tussen de selectie en Gerben Hofstede wordt door beiden als positief ervaren, maar het besluit van Hofstede wordt gerespecteerd. Bestuur en topsportcommissie zullen op zoek moeten naar een nieuwe trainer/coach die de kwaliteit van de spelers verder kan vergroten en de ingeslagen weg kan voortzetten.
AKC staat op dit moment bovenaan in de veldcompetitie en in de Lotto Korfbal league staat AKC/ERMASPORT met nul punten uit vijf wedstrijden onderaan. Komende zaterdag speelt AKC om 19.30 uur thuis tegen PKC/LukassenBoer in de Sporthal Sluiskade in Almelo.

 
18-12-2008  

Wielaert tekent bij en spreekverbod Elias

 

ENSCHEDE - Rob Wielaert heeft zijn contract bij FC Twente met 2 1/2 jaar verlengd met een optie voor nog een jaar. Wielaert heeft het uitstekend naar zijn zin bij Twente zo meldde hij in Parijs waar FC Twente vandaag tegen Paris Saint Germain speelt in de UEFA cup competitie.
Trainer McClaren meldde nog dat Eljero Elias van hem niet mag praten met Ajax. De Britse trainer wil Elias behouden en niet tussentijds laten vertrekken.

 
21-12-2008  

Heracles laat punten aan de dijk in Volendam


Bas Dost dacht even te hebben gescoord, maar juichte te vroeg.

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Boakaye (Schulmeister/80), Smit. Wuytens, Looms, de Vries, v.d. Bergh (Shayesteh/46), Klavan, Douglas, Everton (Dost/48), Overtoom.
 

VOLENDAM - De matig spelende ploeg van trainer Gert Heerkes liet in de uitwedstrijd tegen Volendam de punten liggen aan de dijk. In de vierde minuut ontsnapten de Almeloërs al aan een achterstand toen Tuyp verzuimde in te tikken. Dik twintig minuten later zette van Dijk Heracles Almelo op achterstand, waardoor de thuisclub verdiend met een voorsprong de rust inging.
Vlak na rust juichte Dost al toen hij dacht de gelijkmaker op het scorebord te hebben gezet, maar op de lijn werd de inzet van Dost alsnog achterhaald. Volendam speelde beter en van Dijk zette de Volendammers verdient op een 2-0 voorsprong. Nadat de Tsjech Schulmeister - ingevallen voor Boakaye - in de negentigste minuut doelman Verhoeven met een hard schot wist te verschalken, keerde nog een sprankje hoop terug voor een puntendeling in de Almelose ploeg, maar amper één minuut later maakte Platje aan alle onzekerheden een eind door Pieckenhagen te verschalken.
De komende thuiswedstrijd tegen De Graafschap wordt daarmee cruciaal voor de Almeloërs om verder afstand te nemen van de ploegen in de onderste regionen. Belangrijkste punt van zorg lijkt echter het scorend vermogen te zijn van de Heracliden.   

Wat zegt trainer Gerd Heerkes over de wedstrijd.

 
21-12-2008  

FC Twente laat zich niet verrassen tegen Willem II

 

ENSCHEDE - De bezoekers begonnen fel tegen de Enschedeërs maar FC Twente nam het initiatief al vrij snel over. Maakte verdediger Douglas voor rust nog wel 1-0 met een schuiver, de kansen op meer waren legio.
Na rust bleven de Tukkers beter, hoewel Willem II weer wat beter in de wedstrijd kwam. De Tilburgse topscorer Demouge werd echter goed aan banden gelegd terwijl N'Kufo aan de andere kant volkomen vrij kon inkoppen en daarmee de eindstand bepaalde. Na een goede reeks van vijf wedstrijden nemen de Enschedeërs nu de derde plaats van de ranglijst in achter Ajax en AZ.

Robbie Wielaert verlengde deze week nog zijn overeenkomst met FC Twente. Wat vond hij van de wedstrijd tegen Willem II.

< De Brazilaanse verdediger maakte het eerste doelpunt.

 
23-12-2008  

Van Hanegem per direct weg bij Utrecht

 

UTRECHT - FC Utrecht heeft Willem van Hanegem ontslagen. De trainer lag al dagen overhoop met de clubleiding na uitspraken in het Algemeen Dagblad. Voor grootaandeelhouder Frans van Seumeren was de maat vol. 'Er is geen basis meer voor een voortzetting van onze samenwerking', aldus voorzitter Jan Willem van Dop. De training van dinsdag is afgelast en de spelersgroep is geïnformeerd dat Van Hanegem niet langer de coach is. Wie de taken van De Kromme overneemt is nog onduidelijk. Technisch directeur Piet Buter is niet gekend in het ontslag van Van Hanegem en trekt zijn conclusies. Assistent-trainer Ton du Chatinier heeft in tegenstelling tot Buter niet de vereiste papieren om het eerste elftal van FC Utrecht te leiden.

 
23-12-2008  

Heracles voorlopig zonder Van den Bergh

 

ALMELO - Heracles Almelo kan zaterdag in het competitieduel met de Graafschap geen beroep doen op Ricky van den Bergh. De middenvelder heeft zondag tegen FC Volendam een spierscheuring in het bovenbeen opgelopen, zo bleek maandag. Van den Berg is minimaal tot de winterstop uitgeschakeld, zo meldt de Almelose club via de officiële kanalen. De 28-jarige Hagenaar, die bezig is aan zijn tweede seizoen in het Polman Stadion, speelde tot dusverre dertien wedstrijden mee. Trainer Gert Heerkes kan tegen de Doetinchemmers verder niet beschikken over Mark-Jan Fledderus (lies), Sebastiaan Steur (lies), Kwame Quansah (knie), Karim Bridji (knie) en Birger Maertens (lies). Lukas Bajer is bovendien geschorst.

 
27-12-2008  

Heracles laat punten liggen tegen De Graafschap


De balende Overtoom met doelman Heijblok. Laatstgenoemde stond Almelo's succes vandaag in de weg.
 

ALMELO - Heracles Almelo is er niet in geslaagd om te winnen van De Graafschap. In een ijskoud Polman-stadion werd het 0-0. Na een verliespartij voor beide elftallen (De Graafschap verloor van Ajax met 6-0, en Heracles verloor van FC Volendam met 3-1) ‘wonnen’ beide partijen een punt. Bij Heracles ontbraken onder andere Ricky van den Bergh en Kwame Quansah, behorend tot de blessureboeg van 7 spelers.

De eerste helft begon de Graafschap wat feller tegen het wat slordig spelende Heracles. Bas Dost was een paar keer dichtbij een Almelo’s doelpunt, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Ook Schulmeister en Klavan troffen geen doel in kansrijke posities. Naar mate de wedstrijd vorderde ging het tempo omlaag wat het spel niet ten goede kwam. De Graafschap kreeg sporadisch kansen, maar doelman Pieckenhagen stond op zijn plaats.

De tweede helft begon met een offensief van Heracles, waarin het tempo veel hoger lag en er meer kansen werden gecreëerd. Helaas werden de kansen niet in doelpunten omgezet. Het leek er steeds meer op dat De Graafschap genoegen wilde nemen met één punt.
De wissel van Serdar Gökkaya (in het veld gekomen voor Vojtech Schulmeister) leverde direct gevaar op voor het doel; een mooie solo van hem werd helaas niet doeltreffend afgemaakt na een omhaal van Everton.

Heracles Almelo kan zich opmaken voor het volgende duel, wederom een strijd ‘onderin’ de eredivisie tegen ADO Den Haag.

Welk commentaar heeft trainer Heerkes.

Fotoreportage (34 foto's)...

 
28-12-2008  

Contract tussen Heracles en Hakola dichtbij

 

ALMELO - Heracles Almelo poogt in de winterstop nog tot een accoord te komen met de jeugdige Fin Juha Hakola. De 21- jarige linker aanvaller en jeugdinternational was al in november op proef bij Heracles Almelo en liet toen een goede indruk achter.

Voorzitter Jan Smit liet weten dat men dichtbij een accoord is voor een contract van anderhalf seizoen. De club heeft geen verdere aspiraties om in de winterstop nog spelers aan te trekken.

 
28-12-2008  

Eerste natuurijsmarathon in Haaksbergen

 

HAAKSBERGEN - Voor de derde keer op rij heeft Haaksbergen opnieuw de primeur van de eerste marathon op natuurijs. Daarmee traditionele winnaars van weleer, het Groningse Noordlaren en Veenoord in Drenthe wederom het nakijken gevend.

De vrouwen starten zondag om 19.00 uur, de mannen volgen een uur later. Het ijs in Haaksbergen wordt zondagochtend om half tien door de schaatsbond KNSB nog onderworpen aan een laatste inspectie.

Eind oktober werd er in Haaksbergen al water op de door minidijkjes afgesloten en geasfalteerde skeelerbaan aan de Scholtenhagenweg gepompt. De ijskorst zal zondag dikker zijn dan de minimaal vereiste drie centimeter.

Routebeschrijving

 
29-12-2008  

Broer & zus winnen marathon Haaksbergen

 

HAAKSBERGEN - De eerste schaatsmarathon van het seizoen op natuurijs te Haaksbergen was een prooi voor broer en zus De Vries. DSB-schaatster Elma de Vries (Haule) was s'middags in Heerenveen nog tweede geworden bij het NK, waar de huldiging voor een laat vertrek zorgde maar in Haaksbergen werd sportief tien minuutjes gewacht met de start. In de sprint was zij, ondanks het dubbele programma, toch sterk genoeg om concurrenten Mariska Huisman (Andijk) en Chris Witty (USA) te verslaan.

Een uurtje later was broer Bob de Vries (Haule) eveneens succesvol door Sander Kingma (Assen) en Roy Boeve (Kampen) in de eindsprint te verslaan. 

De wedstrijd in Haaksbergen is voor de derde winter op rij de eerste marathon op natuurijs en trok ruim 4000 toeschouwers.

 
29-12-2008  

Nesselande in halve finale Volley Classic Almelo

 

ALMELO - Poulewinnaars Ortec-Nesselande (Rotterdam) en het Letse VK Riga zijn direct geplaats voor de halve finale van de Ermasport Volleyball Classic in Almelo.

De vier andere teams, waaronder landskampioen Piet Zoomers/ Dynamo uit Apeldoorn, spelen maandag een herkansing om zich alsnog te plaatsen voor de halve eindstrijd.

De halve finales van het traditionele eindejaarstoernooi in Almelo worden eveneens op maandag gespeeld in sporthal Windmolenbroek.

 

 
29-12-2008  

Jacco Elthing naar Sportgala Almelo

 

ALMELO - Het jaarlijkse Sportgala van de gemeente Almelo op 28 januari a.s. wordt opgeluisterd met de aanwezigheid van oud- proftennisser en wereldkampioen dubbel Jacco Elthing. Elthing houdt een lezing en interviewt samen met co-presentator Harmke Oudeampsen gasten en er wordt een paneldiscussie gevoerd over Topsportevenenementen. 

Tijdens het sportgala presenteert Wethouder Reinier van Broekhoven het Almelose Evenementenbeleid en samen met burgemeester Menno Knip worden de Almelose sportkampioenen gehuldigd. De avond in de burgerzaal begint om 19.30 uur.

 
29-12-2008  

Kirsten Wild wint NK Scratch op de baan

bron: TC Tubantia
 

APELDOORN - Kirsten Wild heeft gisteren bij de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen het onderdeel scratch gewonnen.

De Oud- Almelose hield in de sprint regerend wereldkampioene Ellen van Dijk achter zich. Derde werd Elise van Hage.

Titelverdedigster Marianne Vos ontbrak in Apeldoorn. Zij laat deze winter het veldrijden prevaleren. Van Dijk beklaagde zich na afloop bij de jury omdat Wild in de laatste bocht van haar lijn zou zijn afgeweken. Haar protest werd afgewezen.

< www.wielerfoto.nl  Kirsten Wild houdt concurrenten goed in de gaten.

 
29-12-2008  

Hengeloër Klaassen bij laatste 16 WK Darts

 

LONDEN - Jelle Klaassen heeft de laatste zestien bereikt van de WK Darts (PDC) in Londen. De darter versloeg zijn landgenoot Jan van der Rassel met 4-0.
Klaassen haalde een moyenne van 31,65 punt per pijl en stond slechts twee legs af aan Van der Rassel. Klaassen werd ruim twee jaar geleden al wereldkampioen bij de dartbond BDO. Naast Klaassen plaatsten ook de Nederlanders Co Stompé en Raymond van Barneveld zich voor de derde ronde.

 
30-12-2008  

Kirsten Wild pakt ook zilver op NK Baan


Wielerfoto.nl: Kirsten Wild in het wiel van de nieuwe kampioen Vera Koedooder
  APELDOORN - Na het behalen de titel op de scratch afgelopen zondag was er op de slotdag van het Nederlandse kampioenschap baanwielrennen zilver voor Kirsten Wild. In de klassementswedstrijd werd ze tweede achter de Noord Hollandse Vera Koedooder. Nina Kessler eindigde als derde. Bij de puntenkoers behaalde Wild eveneens een tweede plaats.

Lees verder...

 
30-12-2008  

Heracles contracteert Hakola en Paddy John

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft de Finse jeugdinternational Juha Hakola vastgelegd. De 21 jarige Finse aanvaller Hakola tekende een contract voor 1,5 seizoen met optie voor een jaar verlenging. Hakola komt over van het Estse Flora Talinn.

Naast Hakola legde Heracles Almelo ook Paddy John voor anderhalf jaar vast. De 18 jarige Paddy John is het jongere broertje van huidig NEC aanvaller Collins John. John is op dit moment de topscorer van het combinatieteam FC Twente/Heracles Almelo A1.

< Paddy John in duel met twee spelers van FC Groningen

 
31-12-2008  

Nesselande wint Ermasport Volleyball Classic

  ALMELO - De wedstrijd tussen ORTEC Rotterdam Nesselande en VK Riga / Lase-R was zeker een finale waardig. In de eerste set leek Riga vrij eenvoudig op een winstzege af te stevenen door met 25-19 van Nesselande te winnen. In de 2e set kwam Nesselande echter verrassend terug en hoewel het nog even erg spannend werd, wonnen zij de 2e set met 26-24. De 3e set wonnen de Rotterdammers met meer overtuiging: 20-25. De Letten leken niet voor de 5e keer als tweede te willen eindigen en gaven in de 4e set meer tegengas. Ze konden echter niet voorkomen dat de Rotterdammers ook deze set wisten te winnen met 24-26.
Lees verder...

Fotoreportage (30 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina