Sportberichten


Plaatsing  
 
31-12-2008  

Nesselande wint Ermasport Volleyball Classic

 

Niels Klapwijk behaalde een indrukwekkend aantal van 70 punten in drie dagen, daarmee was de titel Topscorer van het toernooi voor de diagonaalspeler van Nesselande. Aanvoerder Lauris Iecelnieks van VK Riga/Lase-R werd gekroond tot meest waardevolle speler.

Piet Zoomers/D laat kans op brons uit handen glippen
In de wedstrijd om de 3e en 4e plaats hielden Piet Zoomers/D en het Spaanse C.M.A. Soria elkaar lang in evenwicht. De eerste twee sets werden eerlijk verdeeld, steeds met twee punten verschil. Nadat Soria de derde set overtuigend met 25-16 won, ging de knop om bij Piet Zoomers/D. De ploeg knokte zich in de 4e set naar een comfortabele voorsprong van vijf punten, maar die marge bleek onvoldoende om ook het brons te veroveren. Bij 23-23 kwam Soria op gelijke hoogte om vervolgens meteen door te knallen naar de zege: 3-1.

Pleister op de wond voor Lennik
Euphony Asse-Lennik zat zwaar in de maag met de herkansingen van maandag. De Belgen lieten in die wedstrijd tegen Soria liefst acht matchpunten onbenut, om vervolgens in drie sets onderuit te gaan. Belust op revanche gingen de Belgen het duel met het tegenvallende Bouc Volley/Beauvais Oise in. In die strijd kwam Lennik als winnaar naar boven: 3-0 met de setstanden 25-23, 25-17 en 29-27.

Jeugdinterland
Ander Belgisch succes was er voor de nationale vrouwenploeg onder 17 jaar. Zij wonnen van hun Nederlandse leeftijdsgenoten, afgetekend met 3-0. Een dag eerder was Oranje, met Twentse inbreng van de zusjes Ilse en Kirsten Oude Luttikhuis, Inge Molendijk en Tess von Piekartz, met 3-2 de sterkste.

Pollux wint oostelijke derby
Heutink-Pollux speelde vriendschappelijk tegen Longa’59. De Oldenzaalse vrouwen moesten alleen de tweede set aan Longa laten en wonnen uiteindelijk met 3-1.

Fotoreportage (30 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina