Sportberichten


Plaatsing  
 
10-12-2008  

Genomineerden sportverkiezingen Overijssel 2008

 

Sportmannen

Menner Mark Weusthof uit Rossum is in september 2008 in het Gelderse Beesd wereldkampioen vierspannen geworden met de Nederlandse ploeg. Samen met IJsbrand Chardon en Koos de Ronde bleef hij de Duitsers en Hongaren voor. In het individuele klassement werd Weusthof tiende. Op het Nederlands Kampioenschap behaalde hij zilver.

Autocoureur Erik Wevers kende het beste rallyseizoen uit zijn carrière. De in Deventer geboren inwoner van Markelo won zeven rally’s en behaalde twee grote kampioenschappen, waaronder de Nederlandse titel. Verder werd hij winnaar van de Euro Rally Challenge, een kampioenschap van autorally’s in Nederland, België en Duitsland.

Schaatser Wouter Olde Heuvel behaalde in 2008 goud met de Nederlandse ploeg op het onderdeel achtervolging. Tijdens het WK afstanden in Nagano was er een bronzen plak op de 5000 meter. Op het NK All Round werd de stayer uit Losser tweede, op het EK All Round vierde en op het WK All Round vijfde.

Sportvrouwen

Zwemster Marleen Veldhuis uit Borne won met de Nederlandse estafetteploeg goud op de 4 keer 100 meter vrije slag tijdens de Olympische Spelen in Peking. Op de Europese- én Wereldkampioenschappen korte baan behaalde ze titels op de 50- en 100 meter vrije slag en de 4 keer 100 meter vrije slag. Op het WK korte baan voegde ze daar ook nog een titel op de 4 keer 200 meter vrije slag aan toe. Ze zwom in 2008 vier wereldrecords: 50 meter vrije slag korte baan, 4 keer 100 meter vrije slag korte baan, 4 keer 200 meter vrije slag en de 4 keer 100 meter vrije slag lange baan. Ze zwom in het afgelopen jaar ook nog een Europees record op de 50 meter vrije slag lange baan.

Turnster Sanne Wevers uit Oldenzaal behaalde in oktober twee wereldbekeroverwinningen en brak daarmee definitief door. In Glasgow won ze goud op de onderdelen brug en balk. Daarvoor drukte ze haar neus al aan het mondiale turnvenster met finaleplaatsen op de evenwichtsbalk in het Chinese Tianjin en het Duitse Cottbus.

Waterpoloster Rianne Guichelaar uit Enschede behaalde met de Nederlandse waterpoloploeg een gouden medaille op de Olympische Spelen. In de finale werd Amerika met 9-8 verslagen. In Nederland behaalde de nu 25-jarige Guichelaar met haar club Het Ravijn de Nederlandse titel, de nationale beker en de Supercup.

Sportploegen

De waterpolosters van Het Ravijn uit Nijverdal wonnen in het afgelopen jaar op nationaal gebied alles wat er te winnen valt. De ploeg van coach Rudy Schwarte werd landskampioen, won de nationale beker en pakte de Supercup. Ook herbergt de ploeg drie Olympisch kampioenen. Naast Rianne Guichelaar zijn dat Meike de Nooy en Yasemin Smit.

De softbalsters van Tex Town Tigers uit Enschede zorgden in 2008 voor een unieke prestatie door op zaterdag 18 oktober Nederlands Kampioen te worden. In de finale van de play offs viel de beslissing in de vierde wedstrijd tegen Sparks uit Haarlem. Het uitduel werd met 3-4 gewonnen waardoor er na 47 jaar weer een landskampioenschap bij de senioren kon worden gevierd bij Tex Town Tigers.

De voetballers van FC Twente uit Enschede kenden onder leiding van trainer Fred Rutten een fantastische tweede seizoenshelft in de eredivisie. Twente werd vierde en klopte daarna in de play offs om een plek in de voorronde van de Champions League NAC en Ajax. In de Champions League bleek Arsenal te sterk maar de Tukkers plaatsten zich daarna met de nieuwe trainer Steve McClaren ten koste van Stade Rennais wel voor de groepsfase van de UEFA Cup. Daarin presteerde FC Twente ook boven verwachting. Racing Santander en Schalke 04 werden verslagen waardoor er na dertig jaar weer eens ‘Europees’ wordt overwinterd en FC Twente zich schaart bij de beste 32 ploegen in de UEFA Cup.

Stemmen

Overijsselse sportverenigingen kunnen met hun eigen website aan de verkiezingen deelnemen en zo 1000 euro voor hun clubkas verdienen. Meer informatie hierover is te vinden op www.rtvoost.nl 

Archief
Terug naar vorige pagina