21-12-2008

Heracles laat punten aan de dijk in Volendam

Bas Dost dacht even te hebben gescoord, maar juichte te vroeg.

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Boakaye (Schulmeister/80), Smit. Wuytens, Looms, de Vries, v.d. Bergh (Shayesteh/46), Klavan, Douglas, Everton (Dost/48), Overtoom.

VOLENDAM - De matig spelende ploeg van trainer Gert Heerkes liet in de uitwedstrijd tegen Volendam de punten liggen aan de dijk. In de vierde minuut ontsnapten de Almeloërs al aan een achterstand toen Tuyp verzuimde in te tikken. Dik twintig minuten later zette van Dijk Heracles Almelo op achterstand, waardoor de thuisclub verdiend met een voorsprong de rust inging.
Vlak na rust juichte Dost al toen hij dacht de gelijkmaker op het scorebord te hebben gezet, maar op de lijn werd de inzet van Dost alsnog achterhaald. Volendam speelde beter en van Dijk zette de Volendammers verdient op een 2-0 voorsprong. Nadat de Tsjech Schulmeister - ingevallen voor Boakaye - in de negentigste minuut doelman Verhoeven met een hard schot wist te verschalken, keerde nog een sprankje hoop terug voor een puntendeling in de Almelose ploeg, maar amper één minuut later maakte Platje aan alle onzekerheden een eind door Pieckenhagen te verschalken.
De komende thuiswedstrijd tegen De Graafschap wordt daarmee cruciaal voor de Almeloërs om verder afstand te nemen van de ploegen in de onderste regionen. Belangrijkste punt van zorg lijkt echter het scorend vermogen te zijn van de Heracliden.

Wat zegt trainer Gerd Heerkes over de wedstrijd.