Sportberichten


Plaatsing  
 
07-10-2018  

Vitesse geeft Heracles les in verliezen


'Op de bank geen oplossing', lijkt Heraclestrainer Wormuth hier te denken.
 

ARNHEM – Na de vlotte winst tegen Fc Emmen en de goede seizoenstart, verzuchtte Heraclestrainer Wormuth dat een nederlaag wel eens goed kon zijn voor zijn team. Een dag later herriep hij dat, maar bij Vitesse was dat kennelijk wel goed opgepikt. Vitesse-trainer Leonid Slutskiy had in ieder geval de kwetsbaarheden van Heracles goed bestudeerd.
Al direct was Vitesse de bovenliggende partij en kwam het gevaar ook uit Arnhemse hoek.
De Algerijn Darfalou kopte als vervanger van de langdurig geblesseerde Matavz buiten bereik van doelman Blaswich tegen de paal, anders hadden de Heraclieden al na vijf minuten achter gestaan.
Heracles kreeg de ‘zaak niet dicht’ en na dik elf minuten was het wel raak voor de Vitessenaren. Foor trof vanaf afstand doel, de kansloze Blaswich het nakijken gevend (1-0). Even leek het er op dat de Almeloërs meer grip op het spel kregen maar dat was schijn wan aanvallend kwam het tot niets. Het was Linssen die zijn oude teamgenoten schrik aanjoeg maar voor hem helaas belandde de bal in het zijnet. Toch wist Vitesse de voorsprong nog voor rust te vergroten. De uitblinkende Darfalou liep goed weg van de Heracles-verdedigers en gaf Blaswich met een schuiver opnieuw het nakijken (2-0).

Na de pauze bleef Blaswich geblesseerd in de kleedkamer en maakte doelman Brouwer zijn competitiedebuut in de eredivisie voor de Almeloërs. Hij kon onmiddellijk aan de bak met Karavaev van het scoren af te houden. Toen daarna Rossmann ook nog met de brancard van het veld moest, werd de Arnhemse hemel nog donkerder voor de Almeloërs. Darfalou zag het gaatje in de korte hoek en liet vervolgens ook Brouwer de gang naar het net maken. De aanvallende aspiraties van Heracles ebden weg ondanks een bevlieging van Kuwas die zijn schot gekeerd zag. De Heraclieden liepen achter de feiten aan, probeerden wel overeind te blijven maar de overtreding van Duarte was kenmerkend. Büttner tekende vanaf de stip voor het vierde Arnhemse doelpunt. Daarna was de wedstrijd qua kijkspel wel over evenals de motivatie van de spelers. Dat Büttner in blessuretijd nogmaals mocht aanleggen vanaf de stip, maakte het duidelijk door hoog over het doel van Brouwer te schieten.
Voor de internationals is er komende week geen pauze, maar qua blessureleed is rust even welkom. Zowel in Arnhem als Almelo.  

Vitesse – Heracles Almelo 4-0
(2-0)
11.Navarone Foor 1-0, 42.Oussama Darfalou 2-0, 66.Oussama Darfalou 3-0, 73.Alexander Büttner 4-0

Scheidsrechter: J. Kamphuis

Geel: Mohammed Osman, Adrian Dalmau (op scherp), Brandley Kuwas, Lerin Duarte, Jake Clarke-Salter

OPSTELLINGEN
Vitesse: Eduardo, Vyacheslav Karavaev, Maikel van der Werff, Jake-Clarke Salter, Alexander Büttner, Thulani Serero, Martin Ødegaard, Navarone Foor, Matus Bero (85.Thomas Buitink), Oussama Darfalou (90+1.Mukhtar Ali) en Bryan Linssen (90+1.Max Clark).
Heracles Almelo: Janis Blaswich (46.Michael Brouwer), Tim Breukers, Maximilian Rossmann (53.Stephen Sama), Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Lerin Duarte (81.Jesper Drost), Mohammed Osman, Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Adirian Dalmau en Kristoffer Peterson.

Fotoreportage Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
10-10-2018  

Een Duitser als trainer bij Heracles Almelo

Fox Sports 1 geeft blik op trainer Frank Wormuth

In Mohammed Osman ziet Wormuth wel progressie
 

ALMELO – Heracles Almelo is een der oudere voetbalclubs van Nederland. In een ver verleden gesierd met twee nationale titels en na vele ups en downs al weer jaren een vaste waarde in de eredivisie. Waren het in vroegere tijden vooral Engelse trainers die als buitenstaanders naar Almelo kwamen op voorspraak van de textielbaronnen van Ten Cate, dit jaar heeft Heracles Almelo de geboortige Berlijner Frank Wormuth weten te strikken voor mogelijk een volgende stap in de ontwikkeling van de Almelose club.
Wormuth is voor velen in Nederland een onbekende maar in het Duitse voetbal heeft hij een grote naam als ontwikkelingstrainer bij de nationale jeugd en bij het opleiden van jonge ambitieuze trainers. Bondscoach Löw haalde hem bij de DFB om de aanstormende talenten te begeleiden en dat met succes.
Voor Wormuth is Heracles niet alleen een buitenlands avontuur maar ook een uitdaging. Een club met een beperkt budget waar het er om gaat om spelers beter te maken. In de documentaire op Fox Sports 1 aanstaande zondag om 22.00 uur, wordt u een kijkje gegund hoe Wormuth zijn spelers begeleid en coacht tegen o.a. Fc Volendam  en ADO Den Haag. Van dichtbij op en rond het veld tot achter de coulissen in de kleedkamer. Wie pakt zijn boodschap op? Wie laat zijn carrière versloffen? Botsende karakters?  En vooral de passie van Wormuth voor het spelletje dat hem naar de Nederlandse competitie bracht. Een competitie waarin het ‘Total Fußbal’ begon en waar Wormuth nog verdieping in ziet.  ‘Ich bin ein Berliner in Almelo’, dat mag u niet missen!

 
11-10-2018  

Proces om verkoop hengst Kaiser Milton

 

KIEL (D) – Voor het Landesgericht in Kiel dient momenteel een proces over de vordering na verkoop van de hengst Kaiser Milton. Kaiser Milton werd vorig jaar door dressuurruiter Laurens van Lieren en mede-eigenaar Jan Pieter Dalsum verkocht aan het Gestüt Klosterhof Medingen in het Duitse Bad Bevesen. Kaiser Milton behaalde een jaar eerder nog de titel tijdens de Trakehner Hengstmarkt in Neumünster en ging voor een bedrag van 320.000 euro ex btw ‘over de toonbank’. Betaling bleef echter uit omdat de hengst kreupel zou zijn bij aflevering. Dat werd door de Hollandse eigenaren betwist, waarna de hengst onder veterinair toezicht werd gesteld. In december vorig jaar keerde de hengst terug in de stallen van het Gestüt in Bad Bevesen. Sindsdien wordt de jonge hengst wel ter dekking aangeboden voor een bedrag van 900 euro en via kunstmatige inseminatie voor 600 euro. Van Lieren en Dalsum wachten echter nog steeds vergeefs op betaling van de koopsom, zodat nu de rechter in het Noordduitse Kiel zich in enkele weken moet uitspreken omdat verkoper en koper het 'op de gang' niet eens konden worden.
Van Lieren en Dalsum kochten de hengst als veulen in 2015 tijdens de Prinsjesdagveiling van fokker Aan de Stegge uit Enter.

 
12-10-2018  

CSI Twente 2019 gaat hogerop

Almelose Ruiterdagen moeten verschuiven

Ter illustratie de Alu Globe van tentenbouwer Neptunus
 

GEESTEREN/ROTTERDAM/ALMELO – Het verzetten van de FEI Nations Cup 2019 voor landen van het CHIO Rotterdam naar het CSI Twente in Geesteren,  betekent dat de organisatie van het CSI in Geesteren eenmalig CHIO wordt en daarvoor ook de gastenontvangst op een hoger plan gaat tillen. Zo oriënteert de organisatie zich op het plaatsen van etagetenten met skyboxen op de bovenste etage om de ‘supersponsors’ en internationale gasten te ontvangen. Nu werd er in Geesteren toch al niet bespaart op tijdelijke onderkomens maar in 2019 gaat het dus dubbelop naar boven met tenten en sportieve wedstrijd. Het is de derde keer dat het CSI Twente zich CHIO mag noemen. Eerder was dat In 1989 toen het EK Springen ook in Rotterdam plaatsvond en in 1994, het jaar dat in Den Haag de Wereldruiterspelen afgewerkt werden. Het CHIO Twente 2019 wordt van 17 t/m 23 juni gehouden, zijnde de normale data van het CHIO Rotterdam dat vanwege het te organiseren EK van datum verschuift naar 19 t/m 25 augustus.
Door deze verschuivingen moet ook de 53e Almelose Ruiterdagen haar data aanpassen. Normaal gesproken zijn de Almelose Ruiterdagen gelijk met het CHIO in Rotterdam dat echter niet als een te zware belemmering werd gezien , maar nu in Geesteren in 2019 de traditionele Rotterdamse cq Almelose data worden gehanteerd, ziet de organisatie van 10 dagen Almelose Ruiterdagen, als een in omvang een van de grootste hippische evenementen in ons land, zich genoodzaakt om dit nationale evenement te verplaatsen naar de data 30 mei t/m 9 juni. De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond moet nog wel met die verschuiving instemmen.

 
14-10-2018  

Lips verzaakt op slotdag Military Boekelo


Julia Krajewski werd met Samourai de Toth winnares van de Military Boekelo 2018.
 

BOEKELO – Het springen als slotnummer van de Internationale Military in Boekelo vormde de ‘scherprechter’ voor de Nederlander Tim Lips die uitzicht had om historie te schrijven. Sinds de opening met de dressuur zette Lips zich met Bayro aan de leiding, gaf die niet af in de door de Britse Sue Benson voor het laatst gebouwde cross country, zodat de eerste eindoverwinning  voor een Nederlander in beeld kwam. Het eenvoudig ogende M-parcours van parcoursbouwer Jos Brinkman, die ook de derby tijdens de Almelose Ruiterdagen vorm geeft op Z/ZZ niveau, bleek Lips echter te machtig en dat resulteerde in twee springfouten.
De dit jaar ernstig gedevalueerde military telde maar 76 deelnemers. De gehele internationale top liet het afweten na het echec van de Wereldruiterspelen vorige maand in de USA. Voor Lips, die wel kwam, derhalve de kans om na zijn goede tweede plek vorig jaar, de eindzege eens op naam te schrijven. Zijn derde plek was wel goed voor prolongatie van de Nederlandse titel en een cheque van 1750 euro, met Sanne de Jong  met Enjoyals reservekampioen en Andrew Hafferman met Castle View Larry als derde.
De Duitse amazone Julia Krajewski werd met Samourai  de Toth door de springfouten van Lips eerste ‘overall’ en ook de Britse Laura Collet met London 52 ging Lips nog voorbij in het eindklassement.

 
17-10-2018  

Reggeborgh sponsort schaatssprintteam

 

RIJSSEN - Investeringsmaatschappij Reggeborgh uit Rijssen helpt het sprintteam van schaatscoach Gerard van Velde op weg naar de Winterspelen van Peking in 2022. Het team van Van Velde met sprinters als de gebroeders Ronald en Michel Mulder, Dai Dai Ntab, Kai Verbij, Gerben Jorritsma, Pim Schipper en Wesly Dijs kan zo dankzij het exclusieve hoofdsponsorschap van Reggeborgh gerust werken aan haar doelstelling, Olympisch succes. De sprintkanonnen zaten na het afhaken van hoofdsponsor Plantina aan het begin van de zomer nog zonder sponsor en werden de afgelopen maanden ondersteunt door de schaatsbond KNSB en NOC/NSF.

Van Velde is dolgelukkig met de komst van de nieuwe teamsponsor. ,,Gelukkig komt er nu vlak voor de start van het nieuwe seizoen rust in de ploeg. Met Reggeborgh Beheer krijgen we een betrokken partner voor de lange termijn. Hierdoor kunnen we ons onbekommerd focussen op topprestaties. Ik ben supertrots dat ik deze hoofdsponsor mag presenteren.’'

Reggeborgh Beheer overweegt naast het sponsorschap voor het team van Van Velde ook schaatsen als breedtesport te ondersteunen met name in Oost Nederland. De sprinttoppers in het team van sprintcoach Van Velde vormen dan de boegbeelden voor de jeugd. ‘Wij waren vroeger ook al onder de indruk van de Nederlandse topprestaties en zagen onder andere de geweldige gouden race van Gerard van Velde. Op deze wijze kunnen we nu iets terugdoen voor Gerard en zijn ploeg en ondertussen vanuit onze maatschappelijke rol het schaatsen in de breedte ondersteunen’, aldus de woordvoerder van Reggeborgh, de investeringsmaatschappij van de bouwfamilie Wessels uit Rijssen.
Met Reggeborg Beheer komt er een eind aan ‘kommer en kwel’ door het ontbreken van sponsors in het topschaatsen. Eerder nam de Twentse investeerder Infestos de schaatsters Ireen Wüst, Esmee Visser en Lotte van Beek onder de arm. Jorien ter Mors en Suzanne Schulting vonden onderdak bij Team IKO en het team van schaatscoach Jillert Anema met o.a. Jorrit Bergsma en Irene Schouten vond onderdak bij easyJet.

 
19-10-2018  

Lucas Porter dwarsboomt plan Jeroen Dubbeldam


Lucas Porter tijdens zijn overwinningsrit met Daimonte Darco op de openingsdag van Jumping Zwolle 2018.
Fotocredit: Digishots/Jumping Zwolle
 

ZWOLLE - De aftrap van Jumping Zwolle afsluiten met een eigen zege. Zo was het plan van concoursambassadeur Jeroen Dubbeldam, maar zijn eigen pupil Lucas Porter stak daar donderdagavond een stokje voor. “Jeroen kan niet alles winnen, nu is het mijn beurt. Hij wordt oud en langzaam”, geint de pas 21-jarige Amerikaan die bij hem naast de deur woont in Weerselo. “Onacceptabel”, lacht de trainer als hij zijn paard naar stal brengt.

Dubbeldam en de organisatoren werden op de openingsdag overladen met complimenten over het evenement in de IJsselhallen. “Het is een super concours. Jeroen heeft er veel werk ingestoken samen met de andere organisatoren en alles is tot in de perfectie voorbereid. Jeroen was gemotiveerd om hier te winnen, maar ik ook”, vertelt Lucas Porter, die samen met zijn broer Wilton bijna drie jaar bij de topruiter traint.

Living Legend
“Als we iets bij Jeroen geleerd hebben is dat we zelf een paard kunnen klaarmaken voor een wedstrijd die we willen winnen. Jeroen kan dat als geen ander. Een Living Legend van een coach. Hij plant maanden, zo niet jaren vooruit om een rubriek of medaille te winnen en brengt dat over op ons. Zo wilde ik graag hier een rubriek winnen en dat is dan gelukt. Mijn paard Diamonte Darco is in supervorm en ik kon hier en daar een galopsprong minder rijden. Nu nog kijken welk paard ik in de Grote Prijs op zondagmiddag ga rijden, want C Hunter sprong hier ook heel goed.”

In de 1.50m Brink Stables Prijs pakte Porter 2.500 euro mee. Voor Dubbeldam op Roelofsen Horse Trucks Gioio van het Neerenbosch (v. Nagano) lag er 2.000 euro klaar. Michael Greeve op Big Star Jr. KZ (v. Big Star) werd derde, voor de Ieren Michael Hughes en Bertram Allen.

Schuttert
In de 1.40/1.45m NIJWA Groep Prijs werd gewonnen door de Ier Richard Howley met Farianne (v. Indoctro), gefokt door de Achterhoekse dierenarts Jeroen Smak. Tweede werd Hendrik-Jan Schuttert uit Ommen, die veel bewondering heeft voor het organisatieteam. “Het is hier schitterend. Zelf organiseren wij ook een internationaal concours, CSI Ommen, en je weet hoeveel werk er bij komt kijken en hoe moeilijk het is om de begroting sluitend te krijgen. Ja, het is een toplocatie, maar het is ook wel een hele opdracht. En dan kom je hier binnen. Van een kale hal naar warm en sfeervol, echt prachtig. Twee voorterreinen om de paarden te trainen, perfecte stallen en een geweldige piste. Je hebt het gevoel alsof je binnenkomt bij Indoor Brabant of Jumping Amsterdam.”

Hendrik-Jan Schuttert behaalde zijn tweede prijs met Farmers Proud HS (v. Verdi), die tot een half jaar geleden gereden werd door zijn vader Jan Schuttert. “Hij reed er tot 1.40m nvieau mee. Ik had niet gedacht dat ik ‘m mocht overnemen, maar hij wilde wel weer opnieuw beginnen met een zesjarige. Ik ben er blij mee, want het is een competitief paard waar je snel mee kan rijden.”

Overige winnaars
Voor Bart Bles uit Babberich was er een zege in de 1.35/1.40m Van der Sluis Transport Prijs met Evabellie W (v. Colman). De Duitser Felix Hassmann won de Bouwbedrijf Van Grunsven Prijs voor zes- en zevenjarige springpaarden, de Australiër James Paterson Robinson won de 1.35m Roelofsen Horse Trucks Prijs en Tonny Leeuwen de 1.25m Sale of the Rising Stars Prijs.

Jumping Zwolle vervolgt vrijdag met vijf springrubrieken, die om 21.30 uur opgevolgd worden door de Sale of the Rising Stars, een veiling van tien jonge talentvolle springpaarden en een feestavond. www.jumpingzwolle.nl 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-10-2018  

Heracles zet Groningen met 4-1 opzij

 

ALMELO – In het duel tussen Heracles Almelo en FC Groningen ging de hoofdrol naar scheidsrechter Van den Kerkhof en zijn collega’s van de VAR in Zeist. Liefst twee keer wees Van den Kerkhof naar de stip maar evenzoveel werd de beslissing herroepen door de VAR. Eerlijk verdeeld over beide teams, dat dan weer wel.
Het kwakkelende FC Groningen zocht in Almelo eerherstel met de van een blessure terugkomende Mahi die zich wel als beste Groningse aanvaller ontpopte maar toch niet het verschil kon maken tegen een fel strijdend Heracles dat van meet af aan de aanval zocht. Dalmau had al in de tweede speelminuut de thuisclub op voorsprong kunnen zetten maar stiftte niet alleen over de Groningse doelman Padt, maar ook langs de verkeerde kant van de paal. Ook de mee opgestoomde Van Hintum probeerde de Heraclieden op voorsprong te zetten maar zijn droge knal scheerde de lat boven Padt. De Groningers moesten dus alle zeilen bijzetten om in de wedstrijd te komen. Dat leek na dik tien minuten te lukken toen Doan van afstand op de paal mikte en vervolgens even later Mahi wel Heracles-doelman Blaswich in de korte hoek het nakijken gaf (0-1).
De Heraclieden raakten echter niet van de kook en bleven de Groningers onder druk zetten. Merkel testte doelman Padt van afstand die de bal niet onder controle kreeg en Dalmau was er als de kippen bij om de gelijkmaker koppend te laten aantekenen (1-1). Even later leek Dalmau in een duel met oud- Heraclied Te Wierik een strafschop binnen te halen, maar de VAR ‘floot’ Van den Kerkhof terug. Tien minuten later herhaalde dit ‘circus’ zich voor het Almelose doel toen Doan onderuit ging maar kort daarvoor de bal met de hand meenam. Tot de rust zat Groningen dus nog op koers met 1-1.

Na de pauze sloeg Heracles echter direct toe toen Padt een schot van Kuwas niet onder controle kreeg en Dalmau voor de tweede keer kon profiteren (2-1). De Groningers probeerden het spel wel te verleggen, maar het was Heracles dat gevaar stichtte.  Van Nieff lobte nipt naast het doel van Padt en Merkel zag de Groningse doelman met moeite redden op zijn knal van afstand. En Doan zag een pegel op de paal van het Almelose doel eindigen. Toch kwam Heracles in veilige haven toen Peterson op pad werd gestuurd en de mee opgekomen Kuwas een niet te missen kans bood (3-1). Een inzet van Peterson werd nog door Padt onderschept. De voorsprong betekende in de slotfase dat Erkilinc zijn debuut mocht maken nadat eerder al Duarte en  Czyborra mochten aantreden.
Toch bood de blessuretijd nog een verrassing voor de Almelose aanhang toen Kuwas vanuit een vrije trap buiten de zestien mocht aanleggen op het Groningse doel. Doelman Padt stond er bij en keek er naar 4-1.

Heracles Almelo – FC Groningen 4-1
(1-1)
Mahi 0-1 (14), Dalmau 1-1 (25), Dalmau 2-1 (47), Kuwas 3-1 (78), Kuwas 4-1 (90+)

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Geel: Rustic, Warmerdam

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Rossmann, Van den Buijs (46. Czyborra), Van Hintum, Drost, Van Nieff, Merkel, Kuwas, Dalmau (76. Duarte) en Peterson (90. Erkilinc).
FC Groningen: Padt, Te Wierik, Memisevic, Chabot, Handwerker (80. Mendes), Zeefuik, Warmerdam, Hrustic (66. Freriks), Antona (55. Cassiera), Doan en Mahi.

Fotoreportage: Harry Broeze (volgt)

 
27-10-2018  

PEC en Heracles gelijk op in Overijsselse derby


1. Kuwas concentreert zich op een doeltreffende pegel
2. Dalmeau kopte de van de lat kaatsende bal in het net
3. Scheidsrechter Van de Graaf lijkt Peterson al rennend toe te juichen
(Foto's: Harry Broeze)
 

ZWOLLE – In de Overijsselse derby zaterdagavond tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo was het verschil van de klassering in de competitie niet af te lezen. Het tot nu teleurstellende PEC, dat al vijf nederlagen leed in de nog prille competitie, deed er vanaf het startsignaal van scheidsrechter Van de Graaf alles aan om de hoog geklasseerde Heraclieden een voet dwars te zetten.  Het resulteerde in de eerste minuten al in kansrijke situaties voor Namli en Flemming maar beiden lieten het na de Almeloërs op achterstand te zetten. Pas na een kwartier kreeg Heracles meer grip op de wedstrijd en kwamen er ook dreigende situaties voor het Zwolse doel. Een vrije trap van Kuwas ruim buiten het strafschopgebied luidde zelfs een Almelose voorsprong in. De pegel van Kuwas spatte op de lat uiteen boven de kansloze doelman Van der Hart. De altijd scherp staande Spaanse spits Dalmeau was er als de kippen bij om de kaatsende bal alsnog in het net achter Van der Hart te koppen (0-1). De ‘blauwfingers’ leken even van slag en Heracles toonde daarop meer aanvallende aspiraties. Tot de rust werd echter niet meer gescoord, mede ook om dat Heracles-doelman Blaswich geen krimp gaf bij een afstandsschot van de Zwolse spits Van Duinen.

Na rust verzuimde oud- Zwollenaar Drost, alleen voor Van der Hart, om de Heraclieden op 2-0 te zetten. In plaats van te schieten kwam er een te zachte pass richting Kuwas waardoor de Zwolse defensie kon opruimen. Langzamerhand ontwikkelde PEC een licht overwicht en toen de Zwolse back Ehizibue vrijuit kon opstomen, luidde dat de gelijkmaker in via de afrondende Van Duinen (1-1).
Het maakte vereende krachten los bij het team van trainer Van ’t Schip. Doelman Blaswich wist ternauwernood een inzet van Hamer onschadelijk te maken en had tevens het geluk aan zijn zijde toen Lachman de bal tegen de lat kopte.  Trainer Wormuth zette aan Almelose kant nog wel Osman, Duarte en Vermeij in om alsnog alle puntjes uit Zwolle mee te kapen, maar ook dat lukte niet zodat beide teams zich met een ‘draw’ tevreden moesten stellen in de aanloop naar de midweekse bekerwedstrijden tussen Heracles en Vitesse (woensdag 18.30 uur) en De Graafschap (dinsdag) tegen het bezoekende PEC Zwolle.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 1-1 (1-0)
0-1 Dalmau (17), 1-1 Van Duinen (72)

Scheidsrechter: Van de Graaf
Geel: Dekker, Ehizibue; Breukers, Rossmann, Van Hintum

OPSTELLINGEN
PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Lachman, Lam, Paal; Leemans (Genreau/60), Hamer, Dekker (Bouy/69); Namli, Van Duinen, Flemming.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Van Hintum; Drost, Merkel, Van Nieff (Osman/72), Peterson; Kuwas (Duarte/69), Dalmau (Vermeij/84).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
31-10-2018  

Vitesse wipt Heracles uit de bekerstrijd

 

ALMELO – Heracles Almelo is er niet in geslaagd de volgende ronde om de TOTO KNVB Beker te bereiken. Het Arnhemse Vitesse bleek net als in de competitiewedstrijd twee weken eerder, te sterk met doelpunten van Real Madrid-huurling Ødegaard en de in de slotfase voor Darfalou ingevallen Buitink.

Trainer Wormuth zette Brouwer in voor Blaswich. In de aanloop naar de bekerstrijd noemde de Duitse trainer de reservedoelman al nagenoeg evengoed als Blaswich en dat toonde Brouwer ook gaande de wedstrijd.

Het was Heracles dat in de beginfase het meeste balbezit had. Toch waren de Arnhemmers na een kwartier het eerst gevaarlijk.  Ødegaard schoot van afstand maar zag Brouwer de bal net uit de hoek tikken. De corner leverde niets op. Het was ook Brouwer die met een verre uittrap Kuwas aan het werk zette. De uitgelopen Vitesse-doelman Eduardo had het nakijken maar zag vervolgens hoe Kuwas de voorsprong voor Heracles verspeelde door de bal in het zijnet te deponeren. Ook Peterson kreeg een kans maar diens schot ging nipt voorlangs het doel van Eduardo. Daarna was Vitesse gevaarlijk via Linssen en Darfalou (kopbal) maar beide keren hield Brouwer zijn doel schoon. Het was Ødegaard die Brouwer alsnog voor rust het nakijken gaf met een geplaatst onbereikbaar schot in de verre hoek (0-1).

Met Dalmau als vervanger van spits Vermeij wilde trainer Wormuth de defensie van Vitesse meer onder druk zetten, maar Heracles was veel te slordig in de passing. Daar bracht het inbrengen van Duarte wel enigszins verbetering in, maar ook Vitesse zette een tandje bij. Het was oud- Heraclied Linssen die het houtwerk boven de al verslagen Brouwer testte en ook Darfalou was oog in oog met Brouwer niet zorgvuldig genoeg. Aan de andere kant zag Kuwas een venijnig schot gepareerd door Eduardo en in de rebound kwam Dalmau een teen tekort. Ook het vizier van Peterson stond even later niet scherp om de Arnhemmers pijn te doen. Het was het spannendste deel van de wedstrijd waarin de bezoekers overeind bleven om vervolgens in blessuretijd met een uitval via Buitink alsnog de zege helemaal veilig te stellen (0-2) en verder te bekeren.   

Heracles Almelo – Vitesse 0-2
(0-1)
Ødegaard 0-1 (40), Buitink 0-2 (90)

Scheidsrechter:

geel: Czyborra, Osman

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Brouwer, Droste, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra, Drost (58. Duarte), Osman, Merkel (79. Dos Santos), Kuwas, Vermeij (46. Dalmau), Peterson.
Vitesse: Eduardo, Karavaev, Doekhi, Salter, Clark, Serero, Ødegaard, Foor, Bero, Darfalou (85. Buitink), Linssen (90+2.Hilary Gong).

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Archief
Terug naar vorige pagina