Sportberichten


Plaatsing  
 
07-10-2018  

Vitesse geeft Heracles les in verliezen


'Op de bank geen oplossing', lijkt Heraclestrainer Wormuth hier te denken.
 

ARNHEM – Na de vlotte winst tegen Fc Emmen en de goede seizoenstart, verzuchtte Heraclestrainer Wormuth dat een nederlaag wel eens goed kon zijn voor zijn team. Een dag later herriep hij dat, maar bij Vitesse was dat kennelijk wel goed opgepikt. Vitesse-trainer Leonid Slutskiy had in ieder geval de kwetsbaarheden van Heracles goed bestudeerd.
Al direct was Vitesse de bovenliggende partij en kwam het gevaar ook uit Arnhemse hoek.
De Algerijn Darfalou kopte als vervanger van de langdurig geblesseerde Matavz buiten bereik van doelman Blaswich tegen de paal, anders hadden de Heraclieden al na vijf minuten achter gestaan.
Heracles kreeg de ‘zaak niet dicht’ en na dik elf minuten was het wel raak voor de Vitessenaren. Foor trof vanaf afstand doel, de kansloze Blaswich het nakijken gevend (1-0). Even leek het er op dat de Almeloërs meer grip op het spel kregen maar dat was schijn wan aanvallend kwam het tot niets. Het was Linssen die zijn oude teamgenoten schrik aanjoeg maar voor hem helaas belandde de bal in het zijnet. Toch wist Vitesse de voorsprong nog voor rust te vergroten. De uitblinkende Darfalou liep goed weg van de Heracles-verdedigers en gaf Blaswich met een schuiver opnieuw het nakijken (2-0).

Na de pauze bleef Blaswich geblesseerd in de kleedkamer en maakte doelman Brouwer zijn competitiedebuut in de eredivisie voor de Almeloërs. Hij kon onmiddellijk aan de bak met Karavaev van het scoren af te houden. Toen daarna Rossmann ook nog met de brancard van het veld moest, werd de Arnhemse hemel nog donkerder voor de Almeloërs. Darfalou zag het gaatje in de korte hoek en liet vervolgens ook Brouwer de gang naar het net maken. De aanvallende aspiraties van Heracles ebden weg ondanks een bevlieging van Kuwas die zijn schot gekeerd zag. De Heraclieden liepen achter de feiten aan, probeerden wel overeind te blijven maar de overtreding van Duarte was kenmerkend. Büttner tekende vanaf de stip voor het vierde Arnhemse doelpunt. Daarna was de wedstrijd qua kijkspel wel over evenals de motivatie van de spelers. Dat Büttner in blessuretijd nogmaals mocht aanleggen vanaf de stip, maakte het duidelijk door hoog over het doel van Brouwer te schieten.
Voor de internationals is er komende week geen pauze, maar qua blessureleed is rust even welkom. Zowel in Arnhem als Almelo.  

Vitesse – Heracles Almelo 4-0
(2-0)
11.Navarone Foor 1-0, 42.Oussama Darfalou 2-0, 66.Oussama Darfalou 3-0, 73.Alexander Büttner 4-0

Scheidsrechter: J. Kamphuis

Geel: Mohammed Osman, Adrian Dalmau (op scherp), Brandley Kuwas, Lerin Duarte, Jake Clarke-Salter

OPSTELLINGEN
Vitesse: Eduardo, Vyacheslav Karavaev, Maikel van der Werff, Jake-Clarke Salter, Alexander Büttner, Thulani Serero, Martin Ødegaard, Navarone Foor, Matus Bero (85.Thomas Buitink), Oussama Darfalou (90+1.Mukhtar Ali) en Bryan Linssen (90+1.Max Clark).
Heracles Almelo: Janis Blaswich (46.Michael Brouwer), Tim Breukers, Maximilian Rossmann (53.Stephen Sama), Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Lerin Duarte (81.Jesper Drost), Mohammed Osman, Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Adirian Dalmau en Kristoffer Peterson.

Fotoreportage Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina