Sportberichten


Plaatsing  
 
17-10-2018  

Reggeborgh sponsort schaatssprintteam

 

RIJSSEN - Investeringsmaatschappij Reggeborgh uit Rijssen helpt het sprintteam van schaatscoach Gerard van Velde op weg naar de Winterspelen van Peking in 2022. Het team van Van Velde met sprinters als de gebroeders Ronald en Michel Mulder, Dai Dai Ntab, Kai Verbij, Gerben Jorritsma, Pim Schipper en Wesly Dijs kan zo dankzij het exclusieve hoofdsponsorschap van Reggeborgh gerust werken aan haar doelstelling, Olympisch succes. De sprintkanonnen zaten na het afhaken van hoofdsponsor Plantina aan het begin van de zomer nog zonder sponsor en werden de afgelopen maanden ondersteunt door de schaatsbond KNSB en NOC/NSF.

Van Velde is dolgelukkig met de komst van de nieuwe teamsponsor. ,,Gelukkig komt er nu vlak voor de start van het nieuwe seizoen rust in de ploeg. Met Reggeborgh Beheer krijgen we een betrokken partner voor de lange termijn. Hierdoor kunnen we ons onbekommerd focussen op topprestaties. Ik ben supertrots dat ik deze hoofdsponsor mag presenteren.’'

Reggeborgh Beheer overweegt naast het sponsorschap voor het team van Van Velde ook schaatsen als breedtesport te ondersteunen met name in Oost Nederland. De sprinttoppers in het team van sprintcoach Van Velde vormen dan de boegbeelden voor de jeugd. ‘Wij waren vroeger ook al onder de indruk van de Nederlandse topprestaties en zagen onder andere de geweldige gouden race van Gerard van Velde. Op deze wijze kunnen we nu iets terugdoen voor Gerard en zijn ploeg en ondertussen vanuit onze maatschappelijke rol het schaatsen in de breedte ondersteunen’, aldus de woordvoerder van Reggeborgh, de investeringsmaatschappij van de bouwfamilie Wessels uit Rijssen.
Met Reggeborg Beheer komt er een eind aan ‘kommer en kwel’ door het ontbreken van sponsors in het topschaatsen. Eerder nam de Twentse investeerder Infestos de schaatsters Ireen Wüst, Esmee Visser en Lotte van Beek onder de arm. Jorien ter Mors en Suzanne Schulting vonden onderdak bij Team IKO en het team van schaatscoach Jillert Anema met o.a. Jorrit Bergsma en Irene Schouten vond onderdak bij easyJet.

Archief
Terug naar vorige pagina