Sportberichten


Plaatsing  
 
14-10-2018  

Lips verzaakt op slotdag Military Boekelo


Julia Krajewski werd met Samourai de Toth winnares van de Military Boekelo 2018.
 

BOEKELO – Het springen als slotnummer van de Internationale Military in Boekelo vormde de ‘scherprechter’ voor de Nederlander Tim Lips die uitzicht had om historie te schrijven. Sinds de opening met de dressuur zette Lips zich met Bayro aan de leiding, gaf die niet af in de door de Britse Sue Benson voor het laatst gebouwde cross country, zodat de eerste eindoverwinning  voor een Nederlander in beeld kwam. Het eenvoudig ogende M-parcours van parcoursbouwer Jos Brinkman, die ook de derby tijdens de Almelose Ruiterdagen vorm geeft op Z/ZZ niveau, bleek Lips echter te machtig en dat resulteerde in twee springfouten.
De dit jaar ernstig gedevalueerde military telde maar 76 deelnemers. De gehele internationale top liet het afweten na het echec van de Wereldruiterspelen vorige maand in de USA. Voor Lips, die wel kwam, derhalve de kans om na zijn goede tweede plek vorig jaar, de eindzege eens op naam te schrijven. Zijn derde plek was wel goed voor prolongatie van de Nederlandse titel en een cheque van 1750 euro, met Sanne de Jong  met Enjoyals reservekampioen en Andrew Hafferman met Castle View Larry als derde.
De Duitse amazone Julia Krajewski werd met Samourai  de Toth door de springfouten van Lips eerste ‘overall’ en ook de Britse Laura Collet met London 52 ging Lips nog voorbij in het eindklassement.

Archief
Terug naar vorige pagina