Sportberichten


Plaatsing  
 
31-10-2018  

Vitesse wipt Heracles uit de bekerstrijd

 

ALMELO – Heracles Almelo is er niet in geslaagd de volgende ronde om de TOTO KNVB Beker te bereiken. Het Arnhemse Vitesse bleek net als in de competitiewedstrijd twee weken eerder, te sterk met doelpunten van Real Madrid-huurling Ødegaard en de in de slotfase voor Darfalou ingevallen Buitink.

Trainer Wormuth zette Brouwer in voor Blaswich. In de aanloop naar de bekerstrijd noemde de Duitse trainer de reservedoelman al nagenoeg evengoed als Blaswich en dat toonde Brouwer ook gaande de wedstrijd.

Het was Heracles dat in de beginfase het meeste balbezit had. Toch waren de Arnhemmers na een kwartier het eerst gevaarlijk.  Ødegaard schoot van afstand maar zag Brouwer de bal net uit de hoek tikken. De corner leverde niets op. Het was ook Brouwer die met een verre uittrap Kuwas aan het werk zette. De uitgelopen Vitesse-doelman Eduardo had het nakijken maar zag vervolgens hoe Kuwas de voorsprong voor Heracles verspeelde door de bal in het zijnet te deponeren. Ook Peterson kreeg een kans maar diens schot ging nipt voorlangs het doel van Eduardo. Daarna was Vitesse gevaarlijk via Linssen en Darfalou (kopbal) maar beide keren hield Brouwer zijn doel schoon. Het was Ødegaard die Brouwer alsnog voor rust het nakijken gaf met een geplaatst onbereikbaar schot in de verre hoek (0-1).

Met Dalmau als vervanger van spits Vermeij wilde trainer Wormuth de defensie van Vitesse meer onder druk zetten, maar Heracles was veel te slordig in de passing. Daar bracht het inbrengen van Duarte wel enigszins verbetering in, maar ook Vitesse zette een tandje bij. Het was oud- Heraclied Linssen die het houtwerk boven de al verslagen Brouwer testte en ook Darfalou was oog in oog met Brouwer niet zorgvuldig genoeg. Aan de andere kant zag Kuwas een venijnig schot gepareerd door Eduardo en in de rebound kwam Dalmau een teen tekort. Ook het vizier van Peterson stond even later niet scherp om de Arnhemmers pijn te doen. Het was het spannendste deel van de wedstrijd waarin de bezoekers overeind bleven om vervolgens in blessuretijd met een uitval via Buitink alsnog de zege helemaal veilig te stellen (0-2) en verder te bekeren.   

Heracles Almelo – Vitesse 0-2
(0-1)
Ødegaard 0-1 (40), Buitink 0-2 (90)

Scheidsrechter:

geel: Czyborra, Osman

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Brouwer, Droste, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra, Drost (58. Duarte), Osman, Merkel (79. Dos Santos), Kuwas, Vermeij (46. Dalmau), Peterson.
Vitesse: Eduardo, Karavaev, Doekhi, Salter, Clark, Serero, Ødegaard, Foor, Bero, Darfalou (85. Buitink), Linssen (90+2.Hilary Gong).

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Archief
Terug naar vorige pagina