Sportberichten


Plaatsing  
 
10-10-2018  

Een Duitser als trainer bij Heracles Almelo

Fox Sports 1 geeft blik op trainer Frank Wormuth

In Mohammed Osman ziet Wormuth wel progressie
 

ALMELO – Heracles Almelo is een der oudere voetbalclubs van Nederland. In een ver verleden gesierd met twee nationale titels en na vele ups en downs al weer jaren een vaste waarde in de eredivisie. Waren het in vroegere tijden vooral Engelse trainers die als buitenstaanders naar Almelo kwamen op voorspraak van de textielbaronnen van Ten Cate, dit jaar heeft Heracles Almelo de geboortige Berlijner Frank Wormuth weten te strikken voor mogelijk een volgende stap in de ontwikkeling van de Almelose club.
Wormuth is voor velen in Nederland een onbekende maar in het Duitse voetbal heeft hij een grote naam als ontwikkelingstrainer bij de nationale jeugd en bij het opleiden van jonge ambitieuze trainers. Bondscoach Löw haalde hem bij de DFB om de aanstormende talenten te begeleiden en dat met succes.
Voor Wormuth is Heracles niet alleen een buitenlands avontuur maar ook een uitdaging. Een club met een beperkt budget waar het er om gaat om spelers beter te maken. In de documentaire op Fox Sports 1 aanstaande zondag om 22.00 uur, wordt u een kijkje gegund hoe Wormuth zijn spelers begeleid en coacht tegen o.a. Fc Volendam  en ADO Den Haag. Van dichtbij op en rond het veld tot achter de coulissen in de kleedkamer. Wie pakt zijn boodschap op? Wie laat zijn carrière versloffen? Botsende karakters?  En vooral de passie van Wormuth voor het spelletje dat hem naar de Nederlandse competitie bracht. Een competitie waarin het ‘Total Fußbal’ begon en waar Wormuth nog verdieping in ziet.  ‘Ich bin ein Berliner in Almelo’, dat mag u niet missen!

Archief
Terug naar vorige pagina