Sportberichten


Plaatsing  
 
02-10-2009  

Tactische avond in supporterscafé ´t Hart

Met dank aan Heracles Almelo

Zeer duidelijke uitleg van de trainer
 

ALMELO - Supportersvereniging Hart voor Heracles hield in het supporterscafé haar traditionele Tactische Avond. Onder leiding van Jan Lesterhuis en Bert van Losser van RTV Oost kon het aanwezige publiek vragen stellen aan Gertjan Verbeek, Hendrie Krüzen, René Kolmschot en Martin Pieckenhagen.
De avond bestond uit twee delen. In het eerste bedrijf gaf Gertjan Verbeek een toelichting op de opstelling en de speelwijze van Heracles Almelo onder het motto “We moeten uitgaan van onszelf.” De trainer betoogde dat hij altijd aanvallend wil voetballen ongeacht het strijdplan van de tegenstander. Verbeek gaf vervolgens antwoord op alle vragen van het publiek en deed dit met behulp met schema´s op de flipover of met videobeelden. Het tweede bedrijf stond grotendeels in het teken van het forum waarin Gertjan Verbeek, Hendrie Krüzen, René Kolmschot en Martin Pieckenhagen konden reageren op stellingen en vragen die door het publiek waren ingediend. Aan bod kwamen ondermeer de voetbalacademie, de doelstellingen van het eerste elftal, potentie van spelers, de scouting, de clubcultuur en het eventueel nieuw te bouwen stadion. 

Fotoreportage (11 foto's)...

 
02-10-2009  

Gert-Jan Verbeek te gast in PH-forum


V.l.n.r: Gert-Jan Verbeek, Kenan Dumursoglu, Bert-Jan Heins en Jan Wanschers (foto: Egon van Os)
 

ALMELO - Heracles trainer Gert-Jan Verbeek was afgelopen woensdag op bezoek bij PH – Almelo om deel te nemen aan een forumdiscussie o.l.v. Rtv-oost presentator Bert van Losser.

De titel van de forumdiscussie, waaraan ook de trainers Bert-Jan Heins, Kenan Durmusoglu en kaderlid Jan Wanschers deelnamen, was “PH nu – PH morgen – PH 100 jaar” .
Tussen het forum en de genodigden, alle leiders, trainers, bestuur en commissieleden, ontstond een levendige discussie over onderwerpen waarover je moet nadenken als vereniging in een veranderende omgeving.

De onderwerpen die de revue passeerden waren o.a. het jeugdbeleid, voetbalschool, scoutingbeleid, het vasthouden van opgeleide voetballers, damesvoetbal, vrijwilligersbeleid, verdere professionalisering van het kader, communicatie, beter en ander gebruik van de accommodatie en de relatie met de wijk en scholen.

De aanwezige leden van de werkgroep Beleid, die zich buigt over de richting waarin PH zich moet gaan bewegen om ook in 2016, bij het 100–jarig bestaan, nog steeds een gezonde vereniging te zijn waren zeer content over de avond en zullen de uitkomsten van de discussies zeker meenemen bij de verdere plannenmakerij.

 
03-10-2009  

DVO´71 speelt gelijk tegen Enter Vooruit

 

ALMELO - Met vijf invallers moest DVO ’71 aantreden tegen de nummer vier van de derde klasse D Enter Vooruit. Voor de rust met de straffe wind tegen was DVO ’71 de betere partij. DVO'71 kreeg wat klein kansen maar die bleven zonder resultaat.
Na de hervatting met de sterke wind in de rug was het Enter Vooruit dat het initiatief greep. De aanvalsgolven rolden op het doel van DVO ’71 af en dat resulteerde in een doelpunt voor de Enternaren.
Ter Weel wist van kortbij DVO ’71 keeper Roy Schlosser te passeren. De thuisclub ging niet bij de pakken neerzitten en ging op zoek naar de gelijkmaker.  Een blunder van de Enter Vooruit doelman werd door Danny Kuipers doeltreffend afgestraft,1-1. DVO ’71 was de betere ploeg in het laatste kwartier maar was niet in staat de winst in Almelo te houden. Het bleef 1-1 zaterdagmiddag op een winderig Maatveld.
tekst: Hendry Bosch-DVO'71

 
04-10-2009  

Winst voor FC Twente na levendige streekderby

 

ALMELO - De voetbal-derby van het Oosten vanmiddag in het Polman Stadion is geëindigd in het voordeel van FC Twente. De Enschedese ploeg versloeg Heracles met 1-3.

De eerste helft was Heracles goed op dreef. Al na 8 minuten kwam Heracles Almelo op voorsprong. Sander Boscher kreeg de bal niet onder controle bij een vrije trap, waarna de alerte Everton Ramos da Silva de 1-0 maakte. Een droomstart voor de Almelose ploeg, die na een half uur weer met beide benen op de grond stond. Na een Twentse uitbraak kwam de bal bij Bryan Ruiz, die Mark Looms uitkapte en de bal langs Pieckenhagen in het doel schoot. Hierna was Heracles nog dichtbij de 2-1, maar kansen voor Bas Dost en Mark-Jan Fledderus werden niet benut.

Waar Heracles Almelo de tweede helft nog op zoek was naar de 2-1, scoorde FC Twente binnen 2 minuten twee maal. Blaise Nkufo werkte de bal in de verre hoek langs Pieckenhagen. Theo Janssen verschalkte met een schot de iets te ver voor het doel staande Pieckenhagen. Vlak erna was Everton dichtbij, maar tot zijn grote schrik tikte hij de bal naast.

Heracles Almelo bezet nu plaats 9 met 11 punten. Door het gelijke spel van PSV staat FC Twente aan kop.

Commentaren van GertJan Verbeek en Theo Jansen

Heracles Almelo - FC Twente 1-3
1-0 Everton (9)
1-1 Ruiz (31)
1-2 Nkufo (54)
1-3 Janssen (55)

Arbiter: Bossen
Geel: Fledderus, Brama

Heracles: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, v.d. Linden, Looms, Quansah, Overtoom (Vejinovic/65), Fledderus, Hakola, Dost, Everton (Schulmeister/74)
FC Twente: Boschker, Stam, Douglas, Wisgerhof, Kuiper, Brama, Janssen, Tiote (Vujicevic/10,Tiendalli/63), Ruiz, Nkufo, Stoch (Wellington/79)

Fotoreportage (32 foto's)...

 
05-10-2009  

Oud- Heraclied Ab Dekkers overleden

 

ALMELO - Op 92-jarige leeftijd is afgelopen vrijdag in een verpleeghuis te Almelo Ab Dekkers overleden. Dekkers was de laatste nog in leven zijnde speler van het elftal van Heracles dat in 1941 kampioen van Nederland werd.

Lees
verder op Twentesport.com 

< Op deze historische foto staand 2e van rechts Ab Dekkers. Meer historie over Heracles klik hier.

 

 
05-10-2009  

Boekelo even epicentrum van hippisch Nederland

  BOEKELO (KNHS) - De military van Boekelo is in de bijna veertig jaar van haar bestaan uitgegroeid tot het evenement dat zeer velen willen meemaken. Vooral de dag van de cross country, wanneer ruiters en paarden zich een weg door het schitterende Twentse coulisselandschap over de hindernissen van Sue Bensson banen, trekt tienduizenden toeschouwers. Was Boekelo een halve eeuw geleden nog synoniem met zout en zoutwinning, nu is Boekelo het synoniem geworden van de eventingsport in Nederland.
Lees verder...

 
06-10-2009  

Skil Shimano contracteert Frans talent

 

WIERDEN – Het 21-jarige Franse wielertalent Alexandre Geniez is voor een periode van drie jaar vastgelegd door de in Wierden gevestigde Nederlands-Japanse wielerploeg Skil Shimano.
Geniez fietst nog maar twee jaar op de weg na een drie-jarige carrière als mountainbiker. Dit seizoen viel hij op door zijn aanvallende klimmerskwaliteiten. Zo won hij de GP d'Ouverture Pierre Pinel, het eindklassement in de Tour de l'Isoard Ariège, de vijfde etappe van de Giro della Valle Aosta en de vierde etappe in de Tour de Moselle. Geniez kwam op het WK uit voor de Franse beloftenploeg.
Geniez koos voor Skil Shimano vanwege de professionele begeleiding van Nederlandse wielerploegen.

 
07-10-2009  

Waterpolo-international Guichelaar stopt

 

NIJVERDAL – Top- international Rianne Guichelaar van de Nijverdalse zwemclub Het Ravijn stopt met haar carrière als waterpolo-international. Wel blijft Guichelaar voor Het Ravijn in de clubcompetitie actief. De Enschedese speelde in totaal 234 interlands. In Peking behaalde ze tijdens de Olympische Spelen teamgoud. Mede-medaille winnares de Almelose Marieke van der Ham stopte vorig jaar na de spelen al haar carrière als international.

 
08-10-2009  

Bultink baas boven baas in autocross

 

ALMELO - Hij kan het eigenlijk nog steeds niet geloven. De laatste wedstrijd om het RAMO kampioenschap was bloedstollend. Alles, maar dan ook echt alles was nog mogelijk. Almeloër Gerwin Bultink strijd al jaren in de combiklasse. Deze vierwielige bliksemschichten beschikken over een twee liter onder de motorkap. De sprinters worden door piloten en publiek gezien als de koningsklasse in de autocrosserij. Piloot Gerwin Bultink werd de afgelopen drie jaar kampioen in deze klasse. Geen wonder dat dit seizoen alle ogen van de concurrentie op hem gericht waren. De vaardige vingers van broer Vincent waren voor en na elke wedstrijd menig uur actief in het vooronder van de sprinter. Geen schroefje, geen kabeltje, nee geen enkel onderdeel werd vergeten. Gerwin gaf onlangs in Markelo gas, en pakte warempel opnieuw de felbegeerde titel.
 

 
10-10-2009  

Brugman rijdt als een amateur in Boekelo

 

BOEKELO – Ze stond er zo goed voor na de dressuur, Madeleine Brugman uit Ambt Delden. Zevende in de ranking algemeen en aan de leiding om het Nederlands kampioenschap. In de cross liet ze het echter volledig bij zitten door haar toppaard Sundancer als een amateur rond te sturen waardoor ze maar liefst 44 tijdfouten opliep en in de tussenstand terug viel van plaats zeven naar de 59e plaats en zelfs de kans op de Nederlandse titel verkeken is.
Bondscoach Martin Lips was dan ook zwaar teleurgesteld door haar prestatie. Wel tevreden was hij over de prestaties van debutante Ellen Kloos, die liet zien een echt jong talent te zijn, en Jan van Beek.
De Duitse amazone Julia Mestern nam door een tijdwinst van 31 seconden in de cross de leiding in het tussenklassement over en is op weg naar haar tweede overwinning in Boekelo als zij zondag bij de afsluitende springwedstrijd geen fouten maakt.
Het aantal bezoekers bleef tijdens de cross met 50.000 ruim onder de verwachte 65.000 desondanks is de organisatie daarover tevreden.  
Tussenstand

Fotoreportage (10 foto's)...

 
10-10-2009  

SVZW maatje te groot voor VSCO'61


Fotoreportage, Henk Steen
 

WIERDEN – Vandaag moest SVZW het opnemen tegen VSCO’61. De 3-0 zege van de Wierdenaren was verdiend en kwam geen moment in gevaar. Met name aanvallend was VSCO'61 onmachtig.
VSCO’61 kon in de eerste helft redelijk partij bieden. Al was het enige wapenfeitje een kopbal van die in de handen belandde van de keeper van SVZW Michiel Achterhoek. De 1-0 in de 17e minuut was mmeer dan verdiend. Het doelpunt was wonderschoon. Met de buitenkant van de voet boogde Dennis van Dijk de bal over doelman Arjan ten Klooster fraai in het doel. SVZW had meer balbezit, maar defensief bleef VSCO’61 goed overeind.
Echter aanvallend lukte het niet echt om potten te breken. In de slotfase van de eerste helft verscheen SVZW aanvaller Nick de Graaf voor doelman Ten Klooster, die knap redding bracht. Vier minuten na rust scoorde Machiel van Keulen uit een corner de 2-0. De wedstrijd was hiermee gelopen. In de slotfase probeerde VSCO’61 door achterin een-op-een te spelen de aansluitingstreffer te forceren. SVZW profiteerde hiervan via Tom Prümers, die de 3-0 scoorde. Acht minuten voor tijd moest SVZW met tien man verder, nadat Van Keulen de doorgebroken Stephan Beijeman neertrok. 

Fotoreportage (17 foto's)...

 
11-10-2009  

Atleten verstoren voetbalwedstrijd Rijssen

 

RIJSSEN – Een kleine 100 jeugdige leden van de atletiekvereniging Rijssen hebben zaterdag in de ochtenddauw een wedstrijd van de voetbalvereniging Excelsior ’31 verstoord uit protest tegen het gemeentebeleid. De atletiekvereniging deelt de accommodatie met Excelsior en wilde in dit weekend haar clubkampioenschappen houden maar dat kon niet omdat Excelsior voorging. De atleten eisen een eigen veld van de gemeente Rijssen.

Naschrift redactie:
Uitwijken naar een buurgemeente met wel een goede accommodatie zou het gemeentebestuur van Rijssen-Holten misschien wel eerder in beweging kunnen zetten. 

 
12-10-2009  

Ter Harmsel jr. nationaal kampioen mennen


Foto: Stal De Knollentuin Bornerbroek - Marijke Hammink tijdens Indoor Zwolle
  HENGELO (KNHS) - Het regent nieuwe KNHS-kampioenen. Afgelopen weekend werd in het Gelderse Hengelo het KNHS-kampioenschap samengesteld mennen verreden voor de klassen 2 en 3. Na een verbeten strijd in de dressuur, marathon en vaardigheid werden maar liefst elf menners gehuldigd. Hierbij waren twee zonen van internationaal bekende vierspanrijders, namelijk Bram Chardon (Den Hoorn) en Antonie ter Harmsel (Rijssen). Marijke Hammink uit Bornerbroek behaalde een zilveren medaille achter Chardon.
Lees verder...

 
12-10-2009  

Ellen Kloos Nederlands kampioene eventing

  BOEKELO (KNHS) - Met 97 namen op de startlijst van de 39ste military van Boekelo ligt de scheiding van het linker- en rechterrijtje, om in voetbaltermen te blijven, bij 48 en dus vinden we de eerste drie van het Nederlands kampioenschap eventing terug in het rechterrijtje. Debutante op dit niveau Ellen Kloos (Roosendaal), lid van het Rabo Talententeam 2009, pakte met Rovano Rex de 43ste plaats in de eindstand de Nederlandse titel, voor Raf Kooremans (Baarle-Nassau) met Cavalor Telstar, die in de eindstand als 45ste eindigde, terwijl Jan van Beek (Rijsbergen) het brons veroverde met Troy, waarmee hij individueel 46ste werd.
Lees verder...

 
12-10-2009  

SVVN verliest thuis van DVO ´71

 

NIJVERDAL - DVO ’71 leverde afgelopen zaterdag weer een hele goede prestatie door de favoriet voor de titel, het Nijverdalse SVVN , in Nijverdal de punten afhandig te maken. DVO ’71 moest aantreden zonder een aantal vaste basisspelers maar vocht zich over deze handicap heen. Alex Galici zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit en Hernane Machielsen is op de weg terug van een hamstringblessure. Al in de eerste minuten drong SVVN fel aan en kon DVO doelman Roy Schlosser zich onderscheiden. Al na tien minuten kwam DVO ’71 op 0-1 op het bord wat later goed bleek te zijn voor de drie punten. Een snelle aanval die DVO ’71 opzette bracht de bal bij de snelle en bewegelijke Sander van der Veen die Mesut Hoklek wist te vinden die op fantastische wijze afrondde. Voor SVVN het sein er nog feller en nog harder in te gaan. Bij SVVN kon Sander Middelesch zich niet meer beheersen en raakte een DVO’er . De rode kaart was dan ook terecht en zo was het al de tweede achtereenvolgende wedstrijd dat een SVVN-er uit het veld werd gestuurd.
Na rust met een mannetje meer hielt SVVN de overhand en moest DVO’71 toezien dat het nog wat stappen moet maken om ook dit niveau te bereiken.  Dank zij Roy Schlosser bleef de 0-1 maar op het bord staan en kon DVO’71 de slotfase weer naar zijn hand zetten.

door: Hendry Bosch - DVO'71

<< plus foto en verslag website SVVN: SVVN mist kans op kans, op kans

Commentaren op website DVO'71 over het wedstrijdverslag van Hendry Bosch

1.Comment by hendry bosch, 13-10-2009 at 10:34
Nee ik denk het niet want als je zoveel kansen mist en het niet voor elkaar krijgt om er ook maar één in te schoppen en dan uit gefrustreerdheid zo gaat inkomen zoals Middelesch dat je eruit gestuurd wordt dan krijg je precies wat je verdiend en dat was de trechte nederlaag.

2.Comment by Ben, 13-10-2009 at 10:26
OOK SVVN MOET ERAAN GELOVEN deze kop staat er boven maar het zou moeten zijn "SVVN KRIJGT NIET WAAR HET RECHT OP HAD "

 

 
12-10-2009  

UEFA ontdekt omkoopschandaal, NAC schuldig?

 

GENEVE - De Europese voetbalbond UEFA maakt in november bekend of de Nederlandse voetbalclub NAC betrokken is bij ‘het grootste omkoopschandaal ooit’ in de geschiedenis het Europese voetbal. Lees verder in het Financieel Dagblad.

 
17-10-2009  

Handbaldames RKSV vanavond tegen Borhave 2

 

ALMELO - Vanavond speelt het eerste handbal-team van RKSV Bornerbroek haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander is het tweede team van het Bornse HV Borhave.

Beide teams wonnen afgelopen week het eerste duel. In Oldenzaal werd Hacol'90 2 verslagen door de Brookse dames met 19-29, en opponent Borhave 2 zegevierde in Borne tegen Combinatie '64 met 17-14. Het beloofd dan ook een mooi handbal-duel te worden.

Vanavond om 20:30 uur staan beide verenigingen tegenover elkaar in Sporthal Windmolenbroek.

<< De dames van RKSV Bornerbroek (in blauw) tegen Hacol '90 2, vorige week in Oldenzaal.

 
17-10-2009  

DVO´71 koploper na 3-0 winst tegen Eibergen

tekst: Hendry Bosch, DVO ‘71
  ALMELO - Afgelopen zaterdag vervolgde DVO ´71 in de derde klasse van het zaterdagvoetbal de uitstekende reeks waarmee het bezig is. De periodetitel ligt door deze zege voor het grijpen.
Lees verder...

 
17-10-2009  

Dressuur op Twents Hippisch Centrum Almelo

 

ALMELO - Zondag 18 oktober worden op het Twents Hippisch Centrum in Almelo de laatste outdoor-dressuurwedstrijden in Overijssel gehouden. Elders werden de hippische wedstrijden al in september naar de rijhallen verplaats. In Almelo gaat men nog even buiten door vanwege de beschikbaarheid van een NOC/NSF goedgekeurde 'allweather' bodem. Bijna 200 pony-combinaties komen in alle dressuurklassen aan de start vanaf 09.30 uur en de entree is vrij. Toch een leuk uitstapje met de kinderen.

 
18-10-2009  

McClaren wil langer blijven bij FC Twente

 

ENSCHEDE – FC Twente-coach Steve McClaren heeft het kennelijk zo naar zijn zin in Enschede dat hij nagenoeg rond is om zijn contract met drie jaar te verlengen. Wel wordt in het contract opgenomen dat wanneer het echte grote geld voorbij komt, hij weg kan. Naar verwachting worden in de komende week de laatste plooitjes glad gestreken. Dat maakte de club bekend na de 3-2 thuisoverwinning tegen AZ, de club van Dirk Scheringa van de De Sorry Bank.

 
18-10-2009  

FC Twente pakt winst in blessuretijd

  ENSCHEDE – Trainer Ronald Koeman en zijn spelers zijn met een flinke kater in de bus naar naar Alkmaar gestapt. Het laatste halfuur leek de wedstrijd in de Grolsch Veste uit te draaien op een gelijk spel maar Blaise Nkufo frommelde toch in blessuretijd zijn winnende goaltje over de doellijn.

< Peter Wisgerhof (FC Twente) schoot voor AZ de 1-2 in eigen doel

Lees verder...

 
18-10-2009  

Heracles wint tegen RKC in Waalwijk


Matchwinner Bas Dost
 

WAALWIJK - Na uitzeges op Willem II en NEC heeft Heracles Almelo vanmiddag weer een uitoverwinning weten te boeken. In Waalwijk werd promovendus RKC Waalwijk met 0-1 verslagen. Heracles kreeg na een kwartier spelen de voorsprong in de schoot geworpen door RKC. Een enorme fout van Dustley Mulder leidde de grote kans voor de Heraclieden in. Bas Dost werd vrijgezet voor doelman Jurgen Wevers, die werd omspeeld door de lange spits: 0-1. De veelgeplaagde thuisploeg wist nauwelijks raad met het goed georganiseerd spelende Heracles. Benjamin de Ceulaer werd even gevaarlijk en er waren enkele kleine kopkansen voor de Waalwijkers, maar dichterbij een treffer kwam de ploeg van trainer Ruud Brood niet. Aan de andere kant had Darl Douglas Heracles vlak voor het rustsignaal in een zetel kunnen helpen. Eenmaal vrijgespeeld schoot hij de bal echter net naast. Vroeg in de tweede helft kreeg Everton een grote kans om de score te verdubbelen, maar de aanvaller zag zijn schot op de paal belanden. Fred Benson had RKC naast Heracles kunnen helpen toen hij opeens vrij voor doelman Martin Pieckenhagen verscheen. Piecke liet zich echter niet passeren door de invaller. De Brabanders gingen steeds opportunistischer spelen, maar werden in hun pogingen flink gedwarsboomd door de rode kaart voor De Ceulaer. In extremis schoot Marko Vejinovic de bal nog op de paal namens Heracles.

commentaar Dost     Verbeek ondanks drie punten ontevreden  Brood heeft geen verklaring

 
19-10-2009  

Voetballen op zondag wordt steeds minder

 

ZEIST - Het aantal amateurteams dat op zondag in competitieverband speelt, is in zes jaar met ruim 10 procent afgenomen. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Dagblad in de archieven van de KNVB. In het seizoen 2001-2002 voetbalden nog 10.392 teams op zondag. In 2007-2008 waren dat er 9335, een teruggang van 1057 ingeschreven teams. Lees verder in het Nederlands Dagblad.

 
19-10-2009  

Damesvoetbalwedstrijd eindigt in vechtpartij

 

ENTER - Een voetbalwedstrijd tussen het damesteam van s.v. Enter en La Première is zondagmiddag 18 oktober geëindigd in een vechtpartij. Tijdens de wedstrijd heerste al een grimmige sfeer. Toen een speelster van s.v.. Enter tijdens de wedstrijd gewond raakte vloog de vlam in de pan. Spelers en omstanders gingen met elkaar op de vuist. De politie moest er aan te pas komen. Een 31-jarige man uit Almelo werd op de Maardijk in Almelo aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de vechtpartij. De politie doet verder onderzoek naar het hoe en waarom naar aanleiding van de binnengekomen aangiftes en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

 
19-10-2009  

AKC/Ermasport wint van hekkesluiter

  ALMELO - Voor AKC/Ermasport was een belangrijk weekend aangebroken. Nadat de ploeg van coach Gerard Blokhuis in de afgelopen weken enkele keren nipt verloren werd vandaag, onder een mooi herfst zonnetje, een goede teamprestatie neergezet. AKC speelde tegen hekkesluiter Rodenburg een ploeg die de Almeloërs in de afgelopen jaren vaker is tegengekomen. De wedstrijd werd aangevangen met een doelpunt van aanvoerdster Samantha Jonkman. In het eerste deel van de eerste helft had AKC/ERMASPORT nog wat moeite om los te komen van de Groningse tegenstander. Nadat AKC/ERMASPORT via Rik Landhuis, Mark Landhuis en Manon Kroeskop drie keer achter elkaar wist te scoren kwamen de Almeloers los tot 7-4. Uiteindelijk konden de ploegen met een 12-8 ruststand aan de thee beginnen.
Lees verder...

 
24-10-2009  

SVZW voetbaldames winnen van Achilles E

 

WIERDEN - De dames van SVZW uit Wierden moesten thuis aantreden tegen Achilles Enschede. Niemand had kennelijk last van 'stalbenen', want de punten bleven in Wierden door de eindstand op het scorebord van 2-1.

< De fotoreportage is van Henk Steen

Fotoreportage (14 foto's)...

 
24-10-2009  

Bekerwinst SVZW tegen DSVD

 

WIERDEN – De eindstand 5-4 van SVZW tegen DSVD in de bekerwedstrijd van zaterdagmiddag doet al vermoeden dat de Wierdense ploeg het moeilijker had dan vooraf geschat. Zes uitvallen benodigde de Deurningse ploeg om het net vier keer te raken. De Wierdenaren kregen zo een lesje effectief met kansen omgaan. Het was echter niet genoeg want SVZW wist een 0-1 en 1-2 achterstand om te buigen naar een nipte overwinning van 5-4 en is daarmee een ronde verder in de strijd om de KNVB-beker.
 
< Fotograaf Henk Steen was bijna de gehele dag aanwezig en maakte ook deze fotoreportage.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
25-10-2009  

Heracles wint ook in Gelredome


Steur stond nagenoeg bijna een jaar buitenspel na een dubbele liesbreuk
 

ALMELO – Hoezo angst in uitwedstrijden? Van de zes uitwedstrijden won Heracles Almelo o.l.v trainer Verbeek al vier uitwedstrijden en verloor men de meeste punten thuis op kunstgras terwijl dat door de concurrenten altijd een voordeel voor Heracles werd genoemd.
In de eerste helft was Vitesse weliswaar sterker maar het kreeg weinig kansen. Op slag van rust wist Overtoom zijn kansje wel te benutten, daarmee de Arnhemmers met een flinke kater de kleedkamers insturend. Vlak voor zijn doelpunt ageerde Vitesse tegen scheidsrechter Vink omdat deze een overtreding binnen het strafschopgebied tegen Stevanovic over het hoofd zou hebben gezien. De thee moet de Arnhemmers dan ook bitter hebben gesmaakt.
Na rust werd Vitesse weliswaar sterker en kreeg het ook meer kansen, maar geen van alle werden benut. Hofs wist het ook niet meer en stak de armen regelmatig ten hemel. Heracles bezweek niet en toen de matig ingevallen Steur in de 78e minuut met een tegendraadse kopbal doelman Velthuizen voor de tweede keer liet vissen, zakte de Arnhemmers de hoop helemaal in de schoenen. In blessuretijd raakte Snijders nog wel de paal, maar dat kon Vitesse niet meer redden, zodat de Almeloërs de winstpunten mee naar huis namen.
Heracles staat nu 6e op de ranglijst en alleen AZ kan dat zondag nog veranderen. De Alkmaarders moeten dan wel van Ajax winnen in het Scheringa stadion.

Commentaren van trainer Verbeek, Sebastiaan Steur, Nicky Hofs en trainer Bos
Statistieken

 
27-10-2009  

Heracles bekert simpel verder tegen HFC Haarlem


Everton Ramos da Silva net na zijn doeltreffende 2-0.
 

ALMELO - Met niet al te groots voetbal heeft Heracles Almelo zich weten te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB-beker. De Almelose ploeg won met 3-0 van HFC Haarlem.

De eerste helft begon de Almelose ploeg scherp tegen HFC Haarlem dat in de Jupiler League speelt. Al binnen de eerste 10 minuten wisten Bas Dost (6e) en Everton Ramos da Silva (9e) te scoren. Tot aan de 20ste minuut was Heracles oppermachtig op het Almelose kunstgras, maar daarna werd gas teruggenomen en kroop HFC Haarlem uit haar schulp. Via Edgar Manucharyan kwamen de Haarlemmers zelfs dichtbij de 2-1 maar Martin Pieckenhagen was alert. Na een half uur spelen zakte het tempo fors en vond Heracles kennelijk - gezien het slordige spel - dat het aan de thee toe was. Opnieuw kwam Haarlem via Manucharyan dichtbij en ook Kwansah kreeg een dikke kans maar beide keepers pleegden goed werk.

Behalve de in de 70ste minuut mooi ingeschoten vrije trap van Mark-Jan Fledderus (3-0) was er voor het publiek niet al teveel te beleven in de tweede helft. Zij het dat Edgar Manucharyan de Heracles-aanhang nog liet schrikken toen Maertens een bal niet goed wegwerkte en hij de bal dicht langs het doel van 'Piecke' schoof. Na 90 minuten kon scheidsrechter Tom van Sichem met een stand van 3-0 affluiten.

Fotoreportage (28 foto's)...

 
29-10-2009  

Bekerderby Heracles Almelo - Go Ahead Eagles

 

DORDRECHT - Na afloop van de beker-wedstrijd FC Dordrecht - Ajax is er geloot voor de 1/8ste finales van de KNVB Beker. De wedstrijden van de Twentse teams - die op 22 en 23 december 2009 worden gespeeld - zijn:

Heracles Almelo - Go Ahead Eagles
FC Twente - Helmond Sport

De definitieve speeldata worden vrijdag vastgesteld.

 
30-10-2009  

Vrimot aan kop in schaakcompetitie

 

NIJVERDAL - Vrimot 1 uit Almelo/Vriezenveen ging op bezoek bij ENO 2 in Nijverdal. Na een onheilspellend begin door een vroege nederlaag van Sip Akker, werd halverwege de avond door de winst van Sander van Leeuwen de stand rechtgetrokken. Daarna was het de beurt aan Humphrey Burer, Peter Burer, Gerard KleinJan en Henk KleinJan om de volle punten binnen te halen. Edwin Burer deelde het punt en Roy Doeve moest ook berusten in een nederlaag. Eindstand 5,5 tegen 2,5. Door deze overwinning heeft Vrimot zich stevig aan kop genesteld. Voor meer info: www.vrimot.org 

 
31-10-2009  

Verbeek stelt kunstgrasveld ASV'57 in gebruik

 

AADORP - Heracles Almelo coach Gertjan Verbeek toog eerder deze week naar Aadorp om het nieuwe kunstgrasveld van ASV'57 in gebruik te stellen. Hij werd daarbij geassisteerd door het jongste en oudste lid van de voetbalvereniging. Verbeek vertelde met regelmaat langs te zijn gereden op weg naar zijn werk en de hele aanleg te hebben gevolgd. Verbeek complimenteerde de club dan ook met deze fantastische accommodatie en wenste de club succes. Wat het ledental betreft is dat al te merken want het aantal leden groeide van een krappe 200 naar een dikke 300 leden.

Fotoreportage (15 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina