Sportberichten


Plaatsing  
 
10-10-2009  

Brugman rijdt als een amateur in Boekelo

 

BOEKELO – Ze stond er zo goed voor na de dressuur, Madeleine Brugman uit Ambt Delden. Zevende in de ranking algemeen en aan de leiding om het Nederlands kampioenschap. In de cross liet ze het echter volledig bij zitten door haar toppaard Sundancer als een amateur rond te sturen waardoor ze maar liefst 44 tijdfouten opliep en in de tussenstand terug viel van plaats zeven naar de 59e plaats en zelfs de kans op de Nederlandse titel verkeken is.
Bondscoach Martin Lips was dan ook zwaar teleurgesteld door haar prestatie. Wel tevreden was hij over de prestaties van debutante Ellen Kloos, die liet zien een echt jong talent te zijn, en Jan van Beek.
De Duitse amazone Julia Mestern nam door een tijdwinst van 31 seconden in de cross de leiding in het tussenklassement over en is op weg naar haar tweede overwinning in Boekelo als zij zondag bij de afsluitende springwedstrijd geen fouten maakt.
Het aantal bezoekers bleef tijdens de cross met 50.000 ruim onder de verwachte 65.000 desondanks is de organisatie daarover tevreden.  
Tussenstand

Fotoreportage (10 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina