10-10-2009

SVZW maatje te groot voor VSCO'61

Fotoreportage, Henk Steen

WIERDEN – Vandaag moest SVZW het opnemen tegen VSCO’61. De 3-0 zege van de Wierdenaren was verdiend en kwam geen moment in gevaar. Met name aanvallend was VSCO'61 onmachtig.
VSCO’61 kon in de eerste helft redelijk partij bieden. Al was het enige wapenfeitje een kopbal van die in de handen belandde van de keeper van SVZW Michiel Achterhoek. De 1-0 in de 17e minuut was mmeer dan verdiend. Het doelpunt was wonderschoon. Met de buitenkant van de voet boogde Dennis van Dijk de bal over doelman Arjan ten Klooster fraai in het doel. SVZW had meer balbezit, maar defensief bleef VSCO’61 goed overeind.
Echter aanvallend lukte het niet echt om potten te breken. In de slotfase van de eerste helft verscheen SVZW aanvaller Nick de Graaf voor doelman Ten Klooster, die knap redding bracht. Vier minuten na rust scoorde Machiel van Keulen uit een corner de 2-0. De wedstrijd was hiermee gelopen. In de slotfase probeerde VSCO’61 door achterin een-op-een te spelen de aansluitingstreffer te forceren. SVZW profiteerde hiervan via Tom Prümers, die de 3-0 scoorde. Acht minuten voor tijd moest SVZW met tien man verder, nadat Van Keulen de doorgebroken Stephan Beijeman neertrok.