17-10-2009

DVO´71 koploper na 3-0 winst tegen Eibergen

tekst: Hendry Bosch, DVO ‘71

Afgelopen zaterdag was FC Eibergen de gast op het Maatveld. Met 3-0 moesten de gasten terug naar Eibergen en kon DVO ´71 - toen de overige uitslagen bekend werden - zich koploper noemen van de derde klasse. Met nog één wedstrijd te gaan ligt de eerste periode voor het oprapen voor een ploeg die deze competitie startte met de wens ook na dit seizoen weer in deze klasse te mogen spelen.FC Eibergen begon met de wind in de rug en speelde een soevereine eerste helft. Voorin ging het vaak fout bij de gasten en van enige samenhang was dan ook geen sprake. DVO ´71 zette daar een grote werklust en aantal goede mogelijkheden tegenover. Vlak voor rust sloeg de ploeg venijnig toe. Een goed opgezette aanval bracht de bal bij Sander van der Veen die Matthijs Hondebrink goed wist te vinden. Danny Kuipers was doorgelopen naar de rand van het strafschopgebied, kreeg de bal op maat ,omspeelde twee verdedigers van FC Eibergen, zag dat de keeper uit zijn doel kwam en lobde de bal schitterend over de goalie.
Na de hervatting werd Sander van der Veen vervangen door Alex Galici die zijn schorsing van vier wedstrijden, opgelopen tegen Juliana’32, erop had zitten.
Na een kwartier opnieuw een sublieme aanval van DVO ’71 en opnieuw was het Danny Kuipers die goed afrondde. Antonio Futa liep daarna tegen zijn tweede gele kaart op maar het elftal van Manuel Sanches Torres ging daar niet minder door spelen. Nog steeds waren de beste kansen voor DVO ’71 en toen enkele minuten voor tijd bekroonde Jeroen Spin zijn goede wedstrijd met het derde doelpunt en deed daarmee het duel definitief op slot. FC Eibergen kon, vooral voorin totaal geen vuist maken.
Op 24 oktober wordt de laatste wedstrijd gespeeld in deze eerste periode. DVO’71 moet op bezoek bij hekkensluiter De Esch in Oldenzaal en Enter Vooruit en Juliana’32, de naaste concurrenten, ontmoeten elkaar in Enter.