27-10-2009

Heracles bekert simpel verder tegen HFC Haarlem

Everton Ramos da Silva net na zijn doeltreffende 2-0.

ALMELO - Met niet al te groots voetbal heeft Heracles Almelo zich weten te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB-beker. De Almelose ploeg won met 3-0 van HFC Haarlem.

De eerste helft begon de Almelose ploeg scherp tegen HFC Haarlem dat in de Jupiler League speelt. Al binnen de eerste 10 minuten wisten Bas Dost (6e) en Everton Ramos da Silva (9e) te scoren. Tot aan de 20ste minuut was Heracles oppermachtig op het Almelose kunstgras, maar daarna werd gas teruggenomen en kroop HFC Haarlem uit haar schulp. Via Edgar Manucharyan kwamen de Haarlemmers zelfs dichtbij de 2-1 maar Martin Pieckenhagen was alert. Na een half uur spelen zakte het tempo fors en vond Heracles kennelijk - gezien het slordige spel - dat het aan de thee toe was. Opnieuw kwam Haarlem via Manucharyan dichtbij en ook Kwansah kreeg een dikke kans maar beide keepers pleegden goed werk.

Behalve de in de 70ste minuut mooi ingeschoten vrije trap van Mark-Jan Fledderus (3-0) was er voor het publiek niet al teveel te beleven in de tweede helft. Zij het dat Edgar Manucharyan de Heracles-aanhang nog liet schrikken toen Maertens een bal niet goed wegwerkte en hij de bal dicht langs het doel van 'Piecke' schoof. Na 90 minuten kon scheidsrechter Tom van Sichem met een stand van 3-0 affluiten.