Sportberichten


Plaatsing  
 
01-09-2015  

Ladiesteam De Tukkers zoekt trainer

 

ALBERGEN – De nationale handbalvrouwen deden het om sponsoring te vinden voor hun missie en nu ook het vrouwenvoetbalteam van De Tukkers uit Albergen. Met een uitdagende foto zoeken de voetbalsters een trainer die het wat ‘ingedommelde’ team weer spirit geeft om de strijd in de derde klasse aan te gaan. Kritisch zijn de dames wel want er zijn al kandidaten afgewezen. Teamleider Marga Visschedijk kwam op het idee voor de ‘prikkelende’ foto die een geschikte kandidaat als trainer moet opleveren. De tijd dringt, want de competitie gaat beginnen. Aanmelden kan via: voetbal@detukkers.nl

Foto: Fotostudio Visschedijk

 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
02-09-2015  

Open huis bij Heracles Almelo

 

ALMELO - Heracles Almelo gaf supporters zondag de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het nieuwe stadion. De club hield een open huis van 12.00 tot 15.00 waarbij alle deuren van het stadion open gingen. Zo nam men bijvoorbeeld een kijkje in de kleedkamer van het eerste elftal en kon men zien hoe de pers de wedstrijd beleeft vanaf hun eigen tribune.
Uiteraard was er veel vertier voor kinderen en was ook de FanServiceShop geopend.
Fotograaf Jan Bril maakte bijgaande reportage.

Fotoreportage (77 foto's)...

 
13-09-2015  

Heracles pakt weer de winst in Den Haag

 

DEN HAAG – Heracles Almelo pakte voor de twee keer dit kalenderjaar de volle winst in Dan Haag tegen ADO. Werd het op 15 maart 1-3 door doelpunten van Weghorst, Avdic en Bel Hassani, nu was Weghorst de maker van het enige doelpunt waardoor Heracles tweede blijft in de ranglijst achter Ajax. Weghorst en Te Wierik hadden de Hagenezen al in de beginfase op achterstand kunnen zetten. Aan de andere kant pakte Castro prima een schot van Duplan en schoot de oprukkende Zuiverloon over en mistte ook spits Havenaar zuiverheid. Toen Havenaar in de 37e minuut wel doel troef, werd deze geannuleerd omdat de spits daarvoor zijn directe tegenstander tegen het gras werkte. ADO mosterde nog na terwijl Weghorst op pad werd gestuurd om de bal langs doelman Hansen in het net te koppen, 0-1. Tot de rust geen spannende momenten.
Na de pauze kwam de eerste kans voor Bruns op aangeven van Darri maar hij mistte het Haagse doel op een haar. ADO voerde de druk op in het Haagse kwartiertje maar Heracles bleef verdedigend onverzettelijk en ook doelman Castro hield de Heraclieden op voorsprong door goede reflexen bij schoten van Alberg en Duplan. Bij de kopbal van Bakker was Castro feitelijk kansloos maar tot opluchting van de Heraclieden spatte de bal tegen de lat. Tannane had in de slotfase de voorsprong nog kunnen vergroten. Hij stuurde zijn tegenstander de verkeerde kant uit en omspeelde doelman Hansen maar zijn inzet voor het lege doel ging echter royaal naast.
Trainer Stegeman wist dat het een zware wedstrijd zou worden en gaf zijn jongens een compliment; “Ik heb een ploeg gezien die wilde vechten en die met man en macht heeft verdedigd. Al met al hebben wij volwassen gespeeld.”
In het Haagse kamp vond men dat ADO de punten verdiende.

ADO Den Haag - Heracles Almelo 0-1
(0-1)
0-1 Weghorst (38)

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaar:
klik hier

Scheidsrechter:
Manschot
Geel: Bel Hassani, Droste, Malone, Weghorst, Zuiverloon, Zomer

OPSTELLINGEN:
ADO Den Haag: Hansen; Ebuehi, Wormgoor (Gorré/74), Zuiverloon, Meijers; Malone, Duplan, Bakker; Schaken, Havenaar, Korte (Alberg/59).
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (Gosens/79); Tannane, Weghorst (Van Ooijen/90), Darri (Navratil/61).

Fotoreportage (12 foto's)...

 
18-09-2015  

Ereronde voor Almelose sportkampioenen!

 

ALMELO – In de rust van de wedstrijd van Heracles Almelo tegen PSV worden alle Almelose kampioenen gehuldigd. Van de kampioenen bij de F-jes voetbal tot individuele kampioensprestaties op provinciaal, nationaal of internationaal niveau in alle takken van sport. Kortom een huldiging die ze volgens het Sportbedrijf Almelo en Heracles verdienen.

Voor de nummer twee van de huidige ranglijst Heracles Almelo wordt het de vijfhonderdste wedstrijd in de eredivisie sinds het ontstaan van het betaald voetbal in 1954. Voordien behaalde de uit 1903 stammende club al wel eens twee nationale kampioenschappen namelijk in 1927 en 1941. In het betaalde voetbal was de bekerfinale op 8 april 2012 tegen PSV een ander hoogtepunt naast de kampioenschappen en promoties in de vroegere tweede divisie en de nog bestaande eerste divisie. Bijna 20.000 fans waren meegereisd naar de bekerfinale in De Kuip in Rotterdam en zagen PSV verdiend winnen met 3-0. Doelman Pasveer dankt er de belangstelling aan in het Eindhovense en is nu de reserveman bij de huidige landskampioen.
Zaterdagavond dus de 500e wedstrijd in de eredivisie tegen favoriet PSV. De huidige nummer vier in de ranglijst zal er alles aan doen om het puntje achterstand in te lopen. Tegen Manchester United zorgde de regerend landskampioen dinsdag jl voor een daverende verrassing door thuis te winnen met 2-1. Misschien dat de euforie nog tussen de oren zit en de vermoeidheid nog in de benen, maar Heracles zal er alles aan doen om te winnen of in ieder geval het puntje voorsprong te behouden. In ieder geval zit ex- Heraclied Thijs Sluijter op de tribune. Hij was het die Heracles op 13 augustus 2005 in de slotfase de gelijkmaker liet aantekenen tegen PSV. De mouwen worden opgestroopt en het wordt een heksenketel in het nieuwe stadion want scoren tegen de bedwinger van Van Gaal's United is gewenst!!!

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-09-2015  

Heracles bovenaan na winst op kampioen PSV

Heracles on top after beating PSV
 

ALMELO – Heel even dacht PSV dat het na de knappe winst in de champions league op Van Gaal's Manchester United ook even Heracles zou oprollen in Almelo. Spits Luuk de Jong verzilverde in de tweede minuut al een vrije trap van Lestienne. Doelman Castro ging daarbij niet geheel vrij uit. Heracles dacht er echter anders over en kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Het laatste half uur van de eerste helft speelde het niet alleen beter in de combinatie dan PSV maar won het ook de meeste individuele duels. Nog voor rust werd orde op zaken gesteld. Spits Weghorst was in de tiende minuut al dicht bij de gelijkmaker toen doelman Zoet een schot niet klemvast kreeg en Weghorst in de rebound tegen de paal schoot. Tannane ontpopte zich tot de angstgegner van linksback Brenet die Moreno achter zich wist. Toch kwam Tannane er tussendoor en schoot maar rakelings over. De Heraclessupporters roerden zich flink en zag heel wat frivole hoogstandjes van Bell Hassani, Darri, Tannane en Bruns terwijl spits Weghorst zich de benen uit het lijf liep om de opbouw van de Eindhovenaren te storen. Na een kleine veertig minuten dacht PSV al de aanval van de Heraclieden afgeslagen te hebben maar de Almeloërs veroverden de bal en brachten aanvoerder Fledderus in stelling die doelman Zoet vanaf afstand kansloos liet met een fraai schot (1-1). Het werd zelfs nog 2-1 voor rust toen Bell Hassani het op de heupen kreeg en tussen twee tegenstanders door de bal op maat en zonder stuit bij Bruns bezorgde. Diens mooie krul was doelman Zoet te machtig zodat aan de thee begonnen kon worden met een 2-1 stand.

PSV keerde na rust terug zonder Narsingh die nauwelijks iets had gebracht. Locadie moest voor meer aanvallende impulsen zorgen en ook gingen de Eindhovenaren de duels beter aan. Heracles zette daar verdedigend onverzettelijkheid tegenover om de voorsprong over de streep te halen. Moreno kopte in de handen van doelman Zoet, Man of the match Te Wierik maakte het De Jong zuur en Moreno schopte Tannane uit de wedstrijd nadat hijzelf de bal van de voet liet stuiteren. Het bleef net als in de wedstrijd tegen United onbestraft. Zowel PSV als Heracles brachten frisse krachten maar PSV en Heracles wisten niet meer te scoren zodat Heracles in ieder geval vandaag de trotse lijstaanvoerder is geworden in de vijfhonderste wedstrijd in de eredivisie.

Heracles Almelo - PSV 2-1 (2-1)
0-1 De Jong (2), 1-1 Fledderus (39), 2-1 Bruns (45)

Fotoreportage: Alexander Kamp


Commentaren: klik hier

Arbiter: Gözübüyük
Geel: Hendrix, Tannane, Weghorst

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bel Hassani, Bruns, Pelupessy; Tannane (Van Ooijen/75), Weghorst (Gladon/85), Darri (Gosens/73).
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Brenet (Poulsen/80); Pröpper, Hendrix, Maher (Pereiro/74); Narsingh (Locadia/46), De Jong, Lestienne.

Fotoreportage (51 foto's)...

 
22-09-2015  

Vrije verkoop beker-kaarten Heracles – Vitesse

 

ALMELO - Aanstaande woensdag (23 september 20.00 uur) strijdt Heracles Almelo tegen Vitesse in de KNVB Beker. Seizoenkaarthouders van Heracles Almelo krijgen gratis toegang tot dit duel en zitten hun vertrouwde plek. Heracles Almelo wil zijn supporters hiermee bedanken voor hun geweldige steun in de eerste thuiswedstrijden van dit seizoen.
De resterende kaarten komen in de vrije verkoop tegen sterk gereduceerde prijzen, omdat Heracles in een ‘volle bak’ een ronde verder wil komen in de strijd om de KNVB beker. De vakken aan de korte zijde (zowel eerste als tweede ring) kosten slechts € 10,00 per kaart. Kaarten voor de lange zijde kosten € 12,50 per stuk. Een Fancard is niet nodig.
Trainer John Stegeman wil aantreden met de sterkst mogelijke formatie. Alleen het meespelen van Tannane is onzeker na de tackle van PSV’er Moreno. Tannane die al vijf doelpunten op zijn naam heeft staan, kamt met een gekneusde knie.
Vitesse heeft weer een talentvol aantal spelers ter beschikking met diverse huurlingen van Chelsea. Kortom ook Vitesse-trainer Peter Bosz zal in zijn woonplaats Almelo aanvallend willen voetballen.
Heracles Almelo – Vitesse staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Bestellen kaarten via: Ticket-shop

 
23-09-2015  

Boze Bosz, 12 keer geel, maar Heracles wint


Scheidsrechter Makkelie trok maar liefst twaalf gele kaarten waarvan er drie werden omgezet in rood.
Vitesse - geel: Ibarra (2x), Nakamba (2x), Kashia (2x), Leerdam, Veldhuizen.
Heracles - geel: Bruns, Bell Hassani, Weghorst, Tannane

Vitesse-trainer Peter Bosz werd naar de tribune verbannen, maar weigerde aanvankelijk hetgeen Makkelie noopte tot een 'cooling down'. De in Almelo wonende trainer kan een stevig rapport tegemoet zien vanwege herhaalde aanmerkingen op de leiding!
 

ALMELO – Ruim 10.500 bezoekers beleefden een ware spektakelavond met de bekerwedstrijd Heracles Almelo tegen Vitesse. Scheidsrechter Makkelie stuurde Vitesse-trainer Peter Bosz naar de tribune, staakte de wedstrijd tijdelijk en trok maar liefst twaalf gele kaarten waarbij drie Arnhemmers van het veld werden gestuurd. Alleen daarom wist Heracles Almelo uiteindelijk in de verlenging de 4-1 winst binnen te halen en zich te plaatsen voor de volgende ronde om de KNVB Beker.

De wedstrijd begon met kleine kansjes aan beide zijden waarbij Vitesse het beste spel liet zien. Het was Oliinyk die na een kwartiertje Heracles-doelman Castro het na kijken gaf met een strak schot via de lat, waardoor de Arnhemmers verdiend op voorsprong kwamen (0-1).
Vitesse heerste op het middenveld en Heracles wist daar slechts individuele acties tegenover te zetten waarbij doelman Veldhuizen geen krimp gaf. ‘Het was veruit de beste wedstrijd die Vitesse speelde’, zei trainer Peter Bosz er over na deze bizarre wedstrijd. 

Na de rust trok Vitesse weer ten aanval waarbij doelman Castro twee keer handelend moest optreden om een grotere achterstand te voorkomen maar toen scheidsrechter Makkelie met een tweede gele kaart Vitesse-speler Ibarra van het veld stuurde, kantelde het tij en kreeg Heracles wat grip op de wedstrijd. Nakamba was de tweede Arnhemmer die voor de tweede keer geel kreeg zodat Vitesse met nog 10 minuten op de klok veelvuldig vertragingstactieken toepaste en de irritatie toenam. Toen ook nog trainer Bosz commentaar leverde langs de kant, was scheidsrechter Makkelie het zat en stuurde hem naar de tribune. Bosz maakte echter geen aanstalten om te vertrekken waardoor Makkelie beide teams de kleedkamer instuurde.

Na de ‘cooling down’ liet Makkelie weer 10 minuten speeltijd op de klok zetten. Tien minuten waarin Heracles de bal naar voren pompte, Arnhemmer Kashia een tweede gele kaart kreeg en Tannane mistte vanaf de stip. Vitesse leek met acht man de voorsprong over de streep te trekken maar invaller Gosens bezorgde Heracles met een strak diagonaal schot toch nog de gelijkmaker in blessuretijd.
Vitesse poogde in de verlenging van twee keer een kwartier met acht man de stand gelijk te houden door met vijf man op rij de laatste linie voor doelman Veldhuizen te vormen. Het mocht niet baten. Makkelie gaf opnieuw een strafschop toen Vitesse-verdediger Leerdam Heracles-spits Weghorst tegen de grond duwde, waardoor Tannane zijn misser uit de reguliere speeltijd goed kon maken (2-1). Het kostte Tannane wel geel omdat hij uit pure frustratie zijn shirt uittrok. Invaller Gladon tekende de 3-1 aan en spits Weghorst zorgde voor de 4-1 eindstand in deze bizarre wedstrijd waarover Vitesse-speler Leerdam (ook al geel) na afloop verkondigde dat Vitesse niet tegen Heracles had gespeeld maar tegen scheidsrechter Makkelie.    
Heracles-trainer John Stegeman bleef kort in zijn visie met de opmerking; ‘Blij dat we door zijn maar dat is het wel zo’n beetje’. De Heraclieden waren dus blij met de overwinning maar assistent-trainer Hendrie Kruzen - vorig seizoen nog in Arnhemse dienst – erkende dat Vitesse aanvankelijk in volle bezetting het beste van het spel had.

Heracles Almelo – Vitesse 4-1 (0-1)
1
7’ Oliynyk 0-1, 90+3 Gosens 1-1, 93’ Tannane (pen.) 2-1, 100’ Gladon 3-1, 113’ Weghorst 4-1

Fotoreportage:
klik hier

Scheidsrechter: Makkelie
Vitesse - geel: Ibarra (2x), Nakamba (2x), Kashia (2x), Leerdam, Veldhuizen.
Heracles - geel: Bruns, Bell Hassani, Weghorst, Tannane

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Te Wierik, Droste, Zomer (74.
Gosens), Fledderus; Bel Hassani, Pelupessy, Bruns (74. Van Ooijen); Tannane, Weghorst, Darri (66. Gladon)
Vitesse: Veldhuizen, Dijks, Kashia, Van der Werf, Leerdam, Yeini,
Vako (66. Baker), Nakamba, Ibarra, Solanke (91. Rashica), Oliinyk (83. Kruiswijk),

 
24-09-2015  

De Mare de beste in Schoolkorfbaltoernooi

 

ALMELO – Tijdens het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi, dat georganiseerd wordt door de Almelose korfbalclubs AKC en Achilles, viel basisschool De Mare maar liefst drie keer in de prijzen. Het toernooi naar schoolgroepindeling werd in de groep 5/6 (mono-korfbal) gewonnen door De Mare 1. De Mare 2 en 3 eindigden als eerste en tweede in de groepsindeling 7/8 (wedstrijdkorfbal). De winnaars hebben het recht later in het schooljaar (waarschijnlijk mei 2016) Almelo te vertegenwoordigen tijden de Provinciaalse kampioenschappen.
Het toernooi werd georganiseerd op de velden van CKV Achilles omdat AKC nog niet kan beschikken over het nieuwe kunstgras dat momenteel, door de gemeente, wordt aangelegd met een fikse vertraging. Voor clubwedstrijden moet AKC derhalve ook uitwijken naar andere velden in de regio.

Uitslag

Groep 5/6           Mono-korfbal
1. De Mare 1
2. De Bonkelaar 2 (loc. Rotsduif)
3. De Weier 4

Groep 7/8           Wedstrijdkorfbal
1. De Mare 2
2. De Mare 3
3. De Huve 2

 
24-09-2015  

Heracles meldt zelf incident voetbalfan bij KNVB


Aanvoerder Fledderus dwingt de over- enthousiaste Naaldwijker weer over de boarding.
 

ALMELO – Het scheidsrechters-team had het niet waargenomen, het betreden van het veld van een enthousiaste ‘fan’ uit Naaldwijk die mee wilde hossen met de spelers na de winst op PSV. Wie het wel zag was aanvoerder Fledderus die de man bij zijn kladden greep en over de omheining zette bij een suppoost. De ‘fan’ uit Naaldwijk is geen jaarkaarthouder en had een los kaartje gekocht. Pas maandagmiddag kwam het bestuur achter het incident en werd het incident in de gebruikelijke veiligheidsevaluatie besproken. Reden genoeg voor het bestuur om het incident alsnog bij de KNVB te melden waardoor de Naaldwijker (50) een stadionverbod tegemoet kan zien en mogelijk een schadeclaim indien de club wordt beboet door de KNVB.
Heracles Almelo stelt nogmaals dat grensoverschrijdend gedrag niet wordt getolereerd en wordt bestraft volgens de geldende maatstaven. Heracles Almelo doet dat omdat het de sfeer van een voetbalstadion zonder hekken langs het veld wil handhaven. Het doet daarom tevens een beroep op de supporters om toe te zien op elkaars gedrag.

Foto's: Alexander Kamp

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-09-2015  

Heracles bekert verder tegen Koninklijke HFC

 

ALMELO – Na de spectaculaire 4-1 overwinning op Vitesse, heeft Heracles Almelo zich geplaatst voor de derde ronde in de competitie om de KNVB Amstel Cup. Daarin ontmoet Heracles Almelo de oudste voetbalclub van Nederland, de Koninklijke HFC uit Haarlem dat werd opgericht in 1878. Heracles Almelo heeft haar basis uit 1903 en dus staan er in november twee ‘oudjes’ tegenover elkaar. De wedstrijd in de derde ronde kent nog een bijzonder tintje want bij de Koninklijke HFC speelt Gertjan Tamerus die van 2003 tot 2006 bij de Heraclieden onder contract stond en er ook het kampioenschap van de eerste divisie meemaakte in 2004. De geboortige Haarlemmer speelde nadien nog bij NAC Breda en het Griekse AO Trikala voordat hij bij SVZW in Wierden ging voetballen. Met ingang van het seizoen 2012-2013 trok hij echter weer het tricot aan van de Koninklijke HFC waar het voor hem allemaal begon. In de bekermatch nu een klein ‘thuiskomen’ bij Heracles Almelo, alleen is het stadion wel wat groter!

 
26-09-2015  

AZ slagvaardiger dan Heracles Almelo

 

ALKMAAR – Heracles Almelo is er niet in geslaagd de zesde competitieoverwinning op rij te boeken. In Alkmaar toonde AZ zich slagvaardiger en won verdiend met 3-1. Trainer John Stegeman was kort in zijn commentaar: ‘Mijn ploeg heeft het vanavond heel erg moeilijk gehad. We hebben hier terecht verloren. Wat ik wel belangrijk vind is dat ik wel een strijdend Heracles heb gezien. Niemand heeft verzaakt, ondanks dat we heel veel kansen hebben weggegeven, AZ beter was en we eigenlijk nog blij mogen zijn dat we maar drie goals hebben tegen gekregen. Laat dit een les voor ons zijn.’
De Heraclieden waren in de beginfase gelijkwaardig aan AZ ondanks dat Tannane in de  warming up moest afhaken met een onwillige knie. De ommekeer kwam na een kwartiertje toen Darri zijn directe tegenstander Johansson liet lopen en Henriksen kon afronden 1-0. Nog geen twee  minuten later kopte Gouweleeuw de 2-0 binnen uit een corner. Trainer Stegeman besloot na zo’n 25 minuten speeltijd in te grijpen en de linkerflank te wijzigen toen Fledderus geblesseerd raakte. Hij haalde Darri naar de kant ten faveure van Navratil en Gosens verving de geblesseerde aanvoerder.
AZ bleef echter het beste van het spel houden maar doelman Castro hield de Heraclieden in de race.

Na de pauze kreeg spits Weghorst zijn eerste kans in de wedstrijd maar kon die niet verzilveren. AZ kwam steeds beter in zijn spel en was via de counter levensgevaarlijk. Doelman Castro groeide in die fase naar een glansrol en hield de Alkmaarders van doelpunten af. Onverwacht kwam Heracles weer in de wedstrijd toen Navratil een voorzet over rechts prima afrondde, 2-1. De meegereisde supporters gingen er echt voor zitten maar hadden niet gerekend op de uitblinker aan Alkmaarse zijde Tankovic, die vier minuten later zijn team in veilige haven schoot en met 3-1 de eerste thuiszege van het seizoen veilig stelde. De Almeloërs staan achter Ajax nog tweede in de ranglijst en kunnen zondag alleen nog worden achterhaald door Feijenoord of PEC Zwolle die tegen elkaar spelen.

AZ Alkmaar – Heracles Almelo 3-1 (2-0)
Henriksen 1-0 (15), Gouweleeuw 2-0 (17), Navratil 2-1 (76), Tankovic 3-1(81)

Fotoreportage: Harry Broeze

Commentaren:
Klik hier

Scheidsrechter:
Van Boekel
geel: Johansson, Rienstra, Tankovic (allen AZ), Zomer

OPSTELLINGEN
AZ Alkmaar: Coutinho, Johansson, Gouweleeuw,  v.d.Linden, Brezancic (Haps/55), v.Overeem, Henriksen, Rienstra, Tankovic, Janssen (Mühren/64), Dos Santos (Haye/83)     
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus (Gosens/27), Bruns (v.Ooijen/72), Pelupessy, Bel Hassani, Gladon, Weghorst, Darri (Navratil/27)

Fotoreportage (17 foto's)...

 
26-09-2015  

DRC speelt opnieuw tegenstander in de kaart

 

BALKBRUG – De mannen van DRC-coach Peter van Meerten zijn er niet in geslaagd zich in Balkbrug te revancheren van de 4-0 nederlaag van begin vorig seizoen. Ook nu gingen de Almeloërs collectief ten onder tegen een effectief voetballend Avereest dat een lesje gaf in het fungeren als team. Het werd een blamerende nederlaag van 6-1 voor DRC dat als los zand acteerde. Een schril contrast met de goede voorbereiding op het seizoen waarin DRC met gedegen voetbal goed presteerde tegen Vasse en Stevo.
Werd de competitiestart tegen en in Daarlerveen nog een 0-4 overwinning, daarna ging het mis met een onnodige 2-3 nederlaag tegen het bezoekende Sc Rijssen en ook in derby tegen ASV’57 werd op De Riet een 1-0 voorsprong onnodig uit handen gegeven. Te vaak en teveel worden opdrachten vergeten en het kan niet anders dan dat trainer Van Meerten zal moeten ingrijpen om zijn te grote selectie weer op de rit te krijgen.
Zaterdag 3 oktober om 14.30 uur ontvangt DRC tegenstander Rijssen Vooruit dat inmiddels een voorsprong heeft opgebouwd van 5 punten.
Klik hier voor de actuele stand.

Vierde klasse D Oost (zaterdag)
Rijssen Vooruit - Daarlerveen 6-2 (3-0). Heesen 1-0, Kandara 2-0, Benjamin Labodar 3-0 en 4-0 (beide uit een penalty), Huseyn 5-0, Kayalar 6-0, Maneschijn 6-1, S. van den Berg 6-2 (pen.).
Blauwwitters - DKB 1-3 (0-1). Jordy van Zandwijk 0-1, Jarko van Zandwijk 0-2, Schukkink 1-2, Jordy van Zandwijk 1-3.
Daarle - MVV'69 5-2 (1-2). Sasbrink 0-1, Eektimmerman 0-2, R. Fokke 1-2 en 2-2, De Graaf 3-2, J. Fokke 4-2, Schumer 5-2.
ASV'57 - SC Rijssen 7-1 (7-1). Schwarte 1-0 en 2-0, Schreurs 2-1, Schwarte 3-1 en 4-1, De Jong 5-1 en 6-1, Koorn 7-1.
Avereest - DRC'12 6-1 (3-0). Bonen 1-0, Platvoet 2-0, Bonen 3-0, Ester 4-0, Platvoet 5-0, Bonen 6-0, Pilic 6-1.
SVV'56 - SVVN 1-5 (0-1). Ten Kleij 0-1, Morsink 0-2, Bolink 0-3, Hulsman 0-4 en 0-5, Withaar 1-5.

In de tweede klasse H kwam Oranje Nassau in de uitwedstrijd tegen koploper De Esch niet verder dan een bloedeloze 0-0.
Klik hier voor de actuele stand.

 
26-09-2015  

SERCODAK Dalfsen wint opnieuw de Supercup

 

SITTARD- De handbalsters van SERCODAK Dalfsen hebben voor de vijfde maal op rij de Nederlandse Supercup gewonnen. In Fitland XL in Sittard werd Westfriesland/SEW met 32-25 verslagen.

Dalfsen kwam geen moment in de problemen tegen SEW. Slechts in de eerste tien minuten hield de Noord-Hollandse formatie gelijke tred met de vijfvoudige landskampioen. Na treffers van Roos van Leeuwen en Alineke Ros zorgde SEW via twee benutte strafworpen van Melissa Wilmsen en een rake schotpoging van Britt Holster voor een 2-3 voorsprong.

Dalfsen liep langzaam weg van SEW. Via 6-3 en 11-5 liep Dalfsen uit naar een 17-9 ruststand.

Na de pauze stond bij 28-16 het grootste verschil op het scorebord. SEW-coach Saskia van den Brink, in de jaren ’80 goed voor 54 interlands bij het Nederlands Damesteam, zag haar ploeg tot het einde strijden. Hierdoor bleef het verlies beperkt tot zeven treffers.

Vooral Melissa Wilmsen was in aanvallend opzicht sterk op dreef. Wilmsen was met negen treffers de topscorer van de avond. Bij Dalfsen scoorde Ana Pavkovic de meeste doelpunten.

Ondanks de winst was Dalfsen-succescoach Peter Portengen, 128 interlands als speler van het Nederlands Herenteam, niet geheel tevreden over het spel van zijn ploeg. ,,We hebben een onervaren ploeg en nog niet veel tegenstand gehad. Iedereen weet dat het niveau omhoog moet’’, aldus Peter Portengen.

SERCODAK/Dalfsen-Westfriesland/SEW 32-25 (17-9).

SERCODAK/Dalfsen: Kristy Zimmerman, Yara ten Holte; Jill Kooy, Fabienne Logtenberg (3), Angela Steenbakkers (3), Fenne Rijks (4), Lisa Oosterwijk (3), Ana Pavkovic (6), Tess van Buren, Larissa Nusser (5), Astris Mjoen Holstad (2), Nienke de Wild (3), Jill Huizing, Roos van Leeuwen (3).

Westfriesland/SEW: Melanie Hoogendam, Annemarie van Kampen; Anneke de Groot (1), Bo van Wetering (3), Melissa Wilmsen (9), Danique Boonkamp (1), Romy Laan (1), Karin Spijkerman, Britt Holster (4), Miranda Hooiveld (3), Sharon Klein, Sylvana Koppe (1), Richelle Hoogendam, Romy Zeggerink (2).

Scheidsrechters: Laurens van Kessel/Jos Markus.

Bij de heren ging de Supercup naar KRAS Volendam. De Noord-Hollanders versloegen OCI/LIONS na een spannend duel met 23-24.

 

 
27-09-2015  

Verstappen pakt laatste GP-punten als 17-jarige

 

SUZUKA (Japan) – Opnieuw heeft Max Verstappen 2 GP-punten aan zijn totaal toegevoegd. In het Japanse Suzuka, waar hij een jaar geleden debuteerde in de formule 1, deed hij dat voor het laatst als zeventienjarige. De kwalificatie verliep dramatisch voor de jonge coureur die op 30 september 18 jaar wordt. Een elektronicastoring zorgde voor een noodgedwongen stop in de kwalificatie waarbij de Limburger niet eens meer de kant bereikte maar met de achterwielen op de track bleef staan. Het kostte hem opnieuw een terug zetting in de startrij zoals al vaker dit raceseizoen. Vanaf positie 17 begon de jeugdige coureur aan een imposante inhaalrace. Met twee prima pitstops werden al een paar posities goed gemaakt, waardoor oud-wereldkampioen Fernando Alonso (McLaren) binnen bereik kwam. Het duel dat zich ontspon, besliste Verstappen (Toro Rosso) glansrijk in zijn voordeel. Toen hij in ronde 45 ook nog teamgenoot Sainz achterhaalde, kon de coureur die binnenkort 18 wordt, de race als negende beëindigen en twee punten aan zijn totaal toevoegen. In de totale ranglijst staat de Limburger nu twaalfde en komt de top tien in beeld. Verstappen heeft al een aanbieding voor het volgende seizoen bij het opleidingsteam Toro Rosso van Red Bull.

Louis Hamilton (Mercedes) won de race door zijn teamgenoot Rosberg (vanaf Pole-position gestart) al snel te achterhalen. Rosberg werd tweede voor de als derde geëindigde Vettel (Ferrari).

WK-ranglijst formule 1 (na 14 races)
1.Lewis Hamilton (Mercedes)         277
2. Nico Rosberg (Mercedes)           229
.
3.Sebastian Vettel (Ferrari)            218

4. Kimi Räikkönen (Ferrari)            119

5. Valtteri Bottas (Williams)           111

6. Felipe Massa (Williams)            97

7. Daniel Ricciardo (Red Bull)      73

8. Daniil Kvyat (Red Bull)              66

9. Romain Grosjean (Lotus)           44
10. Sergio Perez (Force India)      39
11. Nico Hulkenberg (Forca India) 38

12. Max Verstappen (Toro Rosso)  32
13. Filipe Nasr (Sauber)                17
14. Pastor Maldonado (Lotus)       16
15. Carlos Sainz (Toro Rosso)        12
16. Fernando Alonso (McClaren)   11
17. Marcus Ericsson (Sauber)         9
18. Jenson Button (McClaren)        6
19. Roberto Merhi (Marussia)         0
20. Will Stevens (Marussia)             0
21. Alexander Rossi (Marussia)      0

 
27-09-2015  

Springruiters op 3 in FEI landenfinale Barcelona


Het winnende team België met 'Tukker' Jos Lansink in de gelederen.
 

BARCELONA – In de door België gewonnen FEI Furusiyya Nations Cup finale zijn de springruiters van bondscoach Rob Ehrens als derde geëindigd. Met eenzelfde aantal strafpunten (8) klopten de Britten Nederland op tijd. “Het was een hele strijd, maar we staan weer in het rijtje”, klonk Ehrens na afloop tevreden “We hebben een fantastisch seizoen gehad en dat hier heel goed afgesloten. Jammer dat de tijd hier vandaag bepalend is voor de uitslag. Dat is vandaag net het verschil tussen twee en drie', zegt Rob Ehrens. 'België was een verdiende winnaar. Het was een hele strijd, maar we staan weer in het rijtje.'
De finale van de beste acht landen van dit seizoen in de FEI Furusiyya Nations Cup was er een vol spanning. Tot de laatste start van de Belgische topruiter Gregory Wathelet maakten de Nederlandse ruiters zich op voor een barrage met de Britten. De foutloze rit van Wathelet leverde België de hoofdprijs van 500.000 euro op en Wathelet – de nummer twee van het EK - nog eens 200.000 euro, omdat hij als enige van de ruiters in de finale twee dagen foutloos wist te blijven met Conrad de Hus.
Jeroen Dubbeldam (Weerselo) maakte met SFN Zenith N.O.P. bij aanvang van de wedstrijd ook nog kans op een bonus als hij foutloos zou blijven. Maar het liep anders voor de Europees en Wereldkampioen. Met een totaal van 12 strafpunten leverden ze het streepresultaat voor Nederland in de finale. 'Zenith werd een beetje bang in de warming-up door de schaduw van het kunstlicht. De spanning hield hij teveel vast en raakte ik in de ring niet kwijt', verklaarde Jeroen Dubbeldam zijn resultaat.
Man of the Match’ van Nederland was Gerco Schröder (Tubbergen), die met Glock's Cognac Champblanc superieur foutloos reed. Zo moet het gewoon. Glock's Cognac Champblanc sprong gewoon super', straalde Gerco, die zijn reputatie als nummer 4, de laatste starter van het team, weer eens waarmaakte.
Maikel van der Vleuten (Someren) bevestigde met VDL Groep Verdi TN N.O.P. weer zijn waarde voor het team. 'Verdi was weer ouderwets vanavond. Hij was donderdag in de eerste wedstrijd niet helemaal fit, maar hij sprong vandaag voor een 10. Ik kreeg een fout op de dubbelsprong van planken. Dat was gewoon een hele moeilijke hindernis.'
Jur Vrieling (Holwierde) en VDL Zirocco Blue N.O.P. kregen een springfout op de uitsprong van de dubbelsprong. 'Ik had het parcours een paar keer extra verkend. Het ging volgens plan. Zirocco Blue heeft een grote galop en we kwamen iets groot over de eerste en toen werd het iets hectisch.'
Ondanks dat Rob Ehrens en zijn team de titel van vorig jaar in de FEI Furusiyya Nations Cup niet konden prolongeren was de coach van het gouden EK team met de derde plaats tevreden. 'We hebben met het team een heel goed seizoen gehad en dat hier in Barcelona heel goed afgesloten. Het was een hele strijd vandaag, maar we staan weer in het rijtje. De Belgen hebben vandaag verdiend gewonnen.' De Belgische equipe won de Europese Divisie in aanloop naar de finale en in Barcelona wisten ze beide omlopen te winnen.
Nederland eindigde als derde van de 19 landen in de finale die zich van over de hele wereld voor de finale kwalificeerden.

Uitslag finale FEI Furusiyya Nations Cup finale Barcelona, 1.60m
1. België, 4 strafpunten, 225,91 sec
2. Groot Brittannië, 8 strafpunten, 223,14 sec
3. Nederland, 8 strafpunten, 226,80 sec
Jeroen Dubbeldam (Weerselo), SFN Zenith N.O.P. 12
Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v.Quidam de Revel), 4
Jur Vrieling (Holwierde), Zirocco Blue VDL N.O.P. (v.Mr. Blue), 4
Gerco Schröder (Tubbergen), Glock's Cognac Champblanc (v.Clearway), 0
4. Verenigde Staten, 12 strafpunten, 219,61 sec
5. Ierland, 12 strafpunten, 221,64 sec
6. Duitsland, 12 strafpunten, 223,36 sec
7. Zweden, 16 strafpunten, 225,15 sec
8. Zwitserland, 20 strafpunten, 222,42 sec

Bron: KNHS

 
28-09-2015  

Schorsing voor geblesseerde Tannane

 

ALMELO – Heraclesspeler Oussama Tannane is door de KNVB geschorst voor drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. Tannane kreeg de straf naar aanleiding van en handgemeen in de bekerwedstrijd tussen spelers van Vitesse en Heracles Almelo. De hoofdrolspelers werden wel bestraft met geel door scheidsrechter Makkelie maar deze zag de overtreding van Tannane over het hoofd. De KNVB begon op basis van een foto een onderzoek en strafte de topscorer alsnog.
Tannane en Heracles hebben de straf geaccepteerd onder bezwaar. De reden daarvan is dat de aanvaller zeker zes weken niet kan voetballen vanwege een botsplinter in zijn knie.

Jong Heracles wint van Jong Cambuur
ALMELO – De jonge talenten van Heracles Almelo hebben maandagavond met 3-1 gewonnen van Jong Cambuur. Gino Bosz zette de Heraclieden halverwege de eerste helft op voorsprong door het benutten van een penalty (1-0). Cambuur kwam kort na rust weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Nygel Velder (1-1). Met nog 20 minuten speeltijd voor de boeg tikte Julian Wolf de Almeloërs weer op voorsprong (2-1). Toen kort daarop Leeuwarder Rowdi van der Putten met rood het veld af moest, was de strijd gestreden. Peter van Ooijen maakte vervolgens nog vlak voor tijd het derde Almelose doelpunt (3-1) waardoor Jong Heracles nu de tweede plek bezet in de ranglijst. Maandag 5 oktober speelt Jong Heracles weer thuis tegen koploper Jong Feijenoord.

Jong Heracles – Jong Cambuur 3-1
(1-0)
Bosz (24) 1-0, Velder (47) 1-1, Wolf (67) 2-1, Van Ooijen (89) 3-1

 

Archief
Terug naar vorige pagina