Sportberichten


Plaatsing  
 
27-09-2015  

Springruiters op 3 in FEI landenfinale Barcelona


Het winnende team Belgiƫ met 'Tukker' Jos Lansink in de gelederen.
 

BARCELONA – In de door België gewonnen FEI Furusiyya Nations Cup finale zijn de springruiters van bondscoach Rob Ehrens als derde geëindigd. Met eenzelfde aantal strafpunten (8) klopten de Britten Nederland op tijd. “Het was een hele strijd, maar we staan weer in het rijtje”, klonk Ehrens na afloop tevreden “We hebben een fantastisch seizoen gehad en dat hier heel goed afgesloten. Jammer dat de tijd hier vandaag bepalend is voor de uitslag. Dat is vandaag net het verschil tussen twee en drie', zegt Rob Ehrens. 'België was een verdiende winnaar. Het was een hele strijd, maar we staan weer in het rijtje.'
De finale van de beste acht landen van dit seizoen in de FEI Furusiyya Nations Cup was er een vol spanning. Tot de laatste start van de Belgische topruiter Gregory Wathelet maakten de Nederlandse ruiters zich op voor een barrage met de Britten. De foutloze rit van Wathelet leverde België de hoofdprijs van 500.000 euro op en Wathelet – de nummer twee van het EK - nog eens 200.000 euro, omdat hij als enige van de ruiters in de finale twee dagen foutloos wist te blijven met Conrad de Hus.
Jeroen Dubbeldam (Weerselo) maakte met SFN Zenith N.O.P. bij aanvang van de wedstrijd ook nog kans op een bonus als hij foutloos zou blijven. Maar het liep anders voor de Europees en Wereldkampioen. Met een totaal van 12 strafpunten leverden ze het streepresultaat voor Nederland in de finale. 'Zenith werd een beetje bang in de warming-up door de schaduw van het kunstlicht. De spanning hield hij teveel vast en raakte ik in de ring niet kwijt', verklaarde Jeroen Dubbeldam zijn resultaat.
Man of the Match’ van Nederland was Gerco Schröder (Tubbergen), die met Glock's Cognac Champblanc superieur foutloos reed. Zo moet het gewoon. Glock's Cognac Champblanc sprong gewoon super', straalde Gerco, die zijn reputatie als nummer 4, de laatste starter van het team, weer eens waarmaakte.
Maikel van der Vleuten (Someren) bevestigde met VDL Groep Verdi TN N.O.P. weer zijn waarde voor het team. 'Verdi was weer ouderwets vanavond. Hij was donderdag in de eerste wedstrijd niet helemaal fit, maar hij sprong vandaag voor een 10. Ik kreeg een fout op de dubbelsprong van planken. Dat was gewoon een hele moeilijke hindernis.'
Jur Vrieling (Holwierde) en VDL Zirocco Blue N.O.P. kregen een springfout op de uitsprong van de dubbelsprong. 'Ik had het parcours een paar keer extra verkend. Het ging volgens plan. Zirocco Blue heeft een grote galop en we kwamen iets groot over de eerste en toen werd het iets hectisch.'
Ondanks dat Rob Ehrens en zijn team de titel van vorig jaar in de FEI Furusiyya Nations Cup niet konden prolongeren was de coach van het gouden EK team met de derde plaats tevreden. 'We hebben met het team een heel goed seizoen gehad en dat hier in Barcelona heel goed afgesloten. Het was een hele strijd vandaag, maar we staan weer in het rijtje. De Belgen hebben vandaag verdiend gewonnen.' De Belgische equipe won de Europese Divisie in aanloop naar de finale en in Barcelona wisten ze beide omlopen te winnen.
Nederland eindigde als derde van de 19 landen in de finale die zich van over de hele wereld voor de finale kwalificeerden.

Uitslag finale FEI Furusiyya Nations Cup finale Barcelona, 1.60m
1. België, 4 strafpunten, 225,91 sec
2. Groot Brittannië, 8 strafpunten, 223,14 sec
3. Nederland, 8 strafpunten, 226,80 sec
Jeroen Dubbeldam (Weerselo), SFN Zenith N.O.P. 12
Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v.Quidam de Revel), 4
Jur Vrieling (Holwierde), Zirocco Blue VDL N.O.P. (v.Mr. Blue), 4
Gerco Schröder (Tubbergen), Glock's Cognac Champblanc (v.Clearway), 0
4. Verenigde Staten, 12 strafpunten, 219,61 sec
5. Ierland, 12 strafpunten, 221,64 sec
6. Duitsland, 12 strafpunten, 223,36 sec
7. Zweden, 16 strafpunten, 225,15 sec
8. Zwitserland, 20 strafpunten, 222,42 sec

Bron: KNHS

Archief
Terug naar vorige pagina