Sportberichten


Plaatsing  
 
26-09-2015  

AZ slagvaardiger dan Heracles Almelo

 

ALKMAAR – Heracles Almelo is er niet in geslaagd de zesde competitieoverwinning op rij te boeken. In Alkmaar toonde AZ zich slagvaardiger en won verdiend met 3-1. Trainer John Stegeman was kort in zijn commentaar: ‘Mijn ploeg heeft het vanavond heel erg moeilijk gehad. We hebben hier terecht verloren. Wat ik wel belangrijk vind is dat ik wel een strijdend Heracles heb gezien. Niemand heeft verzaakt, ondanks dat we heel veel kansen hebben weggegeven, AZ beter was en we eigenlijk nog blij mogen zijn dat we maar drie goals hebben tegen gekregen. Laat dit een les voor ons zijn.’
De Heraclieden waren in de beginfase gelijkwaardig aan AZ ondanks dat Tannane in de  warming up moest afhaken met een onwillige knie. De ommekeer kwam na een kwartiertje toen Darri zijn directe tegenstander Johansson liet lopen en Henriksen kon afronden 1-0. Nog geen twee  minuten later kopte Gouweleeuw de 2-0 binnen uit een corner. Trainer Stegeman besloot na zo’n 25 minuten speeltijd in te grijpen en de linkerflank te wijzigen toen Fledderus geblesseerd raakte. Hij haalde Darri naar de kant ten faveure van Navratil en Gosens verving de geblesseerde aanvoerder.
AZ bleef echter het beste van het spel houden maar doelman Castro hield de Heraclieden in de race.

Na de pauze kreeg spits Weghorst zijn eerste kans in de wedstrijd maar kon die niet verzilveren. AZ kwam steeds beter in zijn spel en was via de counter levensgevaarlijk. Doelman Castro groeide in die fase naar een glansrol en hield de Alkmaarders van doelpunten af. Onverwacht kwam Heracles weer in de wedstrijd toen Navratil een voorzet over rechts prima afrondde, 2-1. De meegereisde supporters gingen er echt voor zitten maar hadden niet gerekend op de uitblinker aan Alkmaarse zijde Tankovic, die vier minuten later zijn team in veilige haven schoot en met 3-1 de eerste thuiszege van het seizoen veilig stelde. De Almeloërs staan achter Ajax nog tweede in de ranglijst en kunnen zondag alleen nog worden achterhaald door Feijenoord of PEC Zwolle die tegen elkaar spelen.

AZ Alkmaar – Heracles Almelo 3-1 (2-0)
Henriksen 1-0 (15), Gouweleeuw 2-0 (17), Navratil 2-1 (76), Tankovic 3-1(81)

Fotoreportage: Harry Broeze

Commentaren:
Klik hier

Scheidsrechter:
Van Boekel
geel: Johansson, Rienstra, Tankovic (allen AZ), Zomer

OPSTELLINGEN
AZ Alkmaar: Coutinho, Johansson, Gouweleeuw,  v.d.Linden, Brezancic (Haps/55), v.Overeem, Henriksen, Rienstra, Tankovic, Janssen (Mühren/64), Dos Santos (Haye/83)     
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus (Gosens/27), Bruns (v.Ooijen/72), Pelupessy, Bel Hassani, Gladon, Weghorst, Darri (Navratil/27)

Fotoreportage (17 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina