19-09-2015

Heracles bovenaan na winst op kampioen PSV

Heracles on top after beating PSV

ALMELO – Heel even dacht PSV dat het na de knappe winst in de champions league op Van Gaal's Manchester United ook even Heracles zou oprollen in Almelo. Spits Luuk de Jong verzilverde in de tweede minuut al een vrije trap van Lestienne. Doelman Castro ging daarbij niet geheel vrij uit. Heracles dacht er echter anders over en kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Het laatste half uur van de eerste helft speelde het niet alleen beter in de combinatie dan PSV maar won het ook de meeste individuele duels. Nog voor rust werd orde op zaken gesteld. Spits Weghorst was in de tiende minuut al dicht bij de gelijkmaker toen doelman Zoet een schot niet klemvast kreeg en Weghorst in de rebound tegen de paal schoot. Tannane ontpopte zich tot de angstgegner van linksback Brenet die Moreno achter zich wist. Toch kwam Tannane er tussendoor en schoot maar rakelings over. De Heraclessupporters roerden zich flink en zag heel wat frivole hoogstandjes van Bell Hassani, Darri, Tannane en Bruns terwijl spits Weghorst zich de benen uit het lijf liep om de opbouw van de Eindhovenaren te storen. Na een kleine veertig minuten dacht PSV al de aanval van de Heraclieden afgeslagen te hebben maar de Almeloërs veroverden de bal en brachten aanvoerder Fledderus in stelling die doelman Zoet vanaf afstand kansloos liet met een fraai schot (1-1). Het werd zelfs nog 2-1 voor rust toen Bell Hassani het op de heupen kreeg en tussen twee tegenstanders door de bal op maat en zonder stuit bij Bruns bezorgde. Diens mooie krul was doelman Zoet te machtig zodat aan de thee begonnen kon worden met een 2-1 stand.

PSV keerde na rust terug zonder Narsingh die nauwelijks iets had gebracht. Locadie moest voor meer aanvallende impulsen zorgen en ook gingen de Eindhovenaren de duels beter aan. Heracles zette daar verdedigend onverzettelijkheid tegenover om de voorsprong over de streep te halen. Moreno kopte in de handen van doelman Zoet, Man of the match Te Wierik maakte het De Jong zuur en Moreno schopte Tannane uit de wedstrijd nadat hijzelf de bal van de voet liet stuiteren. Het bleef net als in de wedstrijd tegen United onbestraft. Zowel PSV als Heracles brachten frisse krachten maar PSV en Heracles wisten niet meer te scoren zodat Heracles in ieder geval vandaag de trotse lijstaanvoerder is geworden in de vijfhonderste wedstrijd in de eredivisie.

Heracles Almelo - PSV 2-1 (2-1)
0-1 De Jong (2), 1-1 Fledderus (39), 2-1 Bruns (45)

Fotoreportage: Alexander Kamp