Sportberichten


Plaatsing  
 
18-09-2015  

Ereronde voor Almelose sportkampioenen!

 

ALMELO – In de rust van de wedstrijd van Heracles Almelo tegen PSV worden alle Almelose kampioenen gehuldigd. Van de kampioenen bij de F-jes voetbal tot individuele kampioensprestaties op provinciaal, nationaal of internationaal niveau in alle takken van sport. Kortom een huldiging die ze volgens het Sportbedrijf Almelo en Heracles verdienen.

Voor de nummer twee van de huidige ranglijst Heracles Almelo wordt het de vijfhonderdste wedstrijd in de eredivisie sinds het ontstaan van het betaald voetbal in 1954. Voordien behaalde de uit 1903 stammende club al wel eens twee nationale kampioenschappen namelijk in 1927 en 1941. In het betaalde voetbal was de bekerfinale op 8 april 2012 tegen PSV een ander hoogtepunt naast de kampioenschappen en promoties in de vroegere tweede divisie en de nog bestaande eerste divisie. Bijna 20.000 fans waren meegereisd naar de bekerfinale in De Kuip in Rotterdam en zagen PSV verdiend winnen met 3-0. Doelman Pasveer dankt er de belangstelling aan in het Eindhovense en is nu de reserveman bij de huidige landskampioen.
Zaterdagavond dus de 500e wedstrijd in de eredivisie tegen favoriet PSV. De huidige nummer vier in de ranglijst zal er alles aan doen om het puntje achterstand in te lopen. Tegen Manchester United zorgde de regerend landskampioen dinsdag jl voor een daverende verrassing door thuis te winnen met 2-1. Misschien dat de euforie nog tussen de oren zit en de vermoeidheid nog in de benen, maar Heracles zal er alles aan doen om te winnen of in ieder geval het puntje voorsprong te behouden. In ieder geval zit ex- Heraclied Thijs Sluijter op de tribune. Hij was het die Heracles op 13 augustus 2005 in de slotfase de gelijkmaker liet aantekenen tegen PSV. De mouwen worden opgestroopt en het wordt een heksenketel in het nieuwe stadion want scoren tegen de bedwinger van Van Gaal's United is gewenst!!!

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina